Den Fri Fagskole har i den grad fået et kæmpe Like’ af kunstner Rune Frederiksen. Foto: Rune Frederiksen
Den Fri Fagskole har i den grad fået et kæmpe Like’ af kunstner Rune Frederiksen. Foto: Rune Frederiksen
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

‘Et kæmpe LIKE’ til Hadsten Fri Fagskole

Lokal kunstner har skabt et kæmpe ’like’ i træ til skole

Hadsten Fri Fagskole har fået et kæmpe 'like' - i træ.

Kunstværket er skabt af den lokale kunstner Rune Frederiksen, der giver skolen ‘Et kæmpe LIKE'. Rune, der næsten også kan kalde sig nabo til skolen, har skrevet denne hyldest til skolen, ungdommen og det gamle træ der har lagt stamme til det smukke kunstværk. Rune skriver:

Efter min mening er Hadstens absolut mest statelige bygning, den som huser Hadsten Fri Fagskole, Linieskolen. Jeg har flere gange hørt små piger spørge, om der bor prinsesser derinde, og det gør der vel på en måde.

Da jeg flyttede til Hadsten i 2001 var der vist næsten kun piger på det, der af lokale blev omtalt som Frikadelleskolen.

Nogle af mine første oplevelser af Linieskolens elever var på de varme lyse sommernætter, hvor de første solsorte- fløjt blandedes med lyden af de sidste gæster fra det hedengangne diskotek Gokken. Håndværkerskolen lå dengang på Lindevej, lige ved siden af mit hus. Drengene skulle ind på Håndværker- skolen, og pigerne skulle lige lidt videre af Østergade, før de var hjemme på Linieskolen, men ingen havde lyst til at gå hjem, og det passede lige med et sidste fællesstop på vores græsstribe af en forhave.

Sommernætter og piger

Jeg husker flere sommer- nætter med syngende festglade pige- stemmer og lystig snak, som man på en eller anden måde ikke nænner at skælde ud over, bare fordi man sover med åbne vinduer.

Skolen har fået brug for at udvide, og knopskudte udbygninger bliver jo ikke altid lige så kønne som moderen, men disse tilbygninger skal I nu have min største æstetiske ros for!

Skulpturen er på vej med noget af en klumpet af en tommelfinger. Foto: Rune Frederiksen
Skulpturen er på vej med noget af en klumpet af en tommelfinger. Foto: Rune Frederiksen

110 års egetræ

Når noget nyt skal op, må noget gammelt forgå, og et kæmpe egetræ, som havde stået på sin vante plads i mange år uden ballade, var nu pludselig i vejen og måtte lade livet.

Træet blev med møje og besvær fjernet fra sit voksested, men kommer nu på en måde tilbage til sit fødested i en ny form, formet af håndens værk.

Inden jeg begyndte at bearbejde min skulptur, satte jeg mig til at tælle træets vækstringe. For hver sommer vokser træet med en lys ring og for hver vinter en mørk ring. Jeg har talt 110 somre, og så°mange år er det siden at det metertykke træ var en lille uanseelig spire, som ligeså°godt kunne være blevet til ingenting, men som her fandt sit rette ståsted og voksede sig kraftfuld og mægtig. Det blev ikke et højt og lige egetræ, men det fik et langt, godt liv. Det træs kraft og livsvilje ønsker jeg for jer, skolens elever.

Skulpturen skulle selvfølgelig være en hånd. Den menneskelige hånd. Håndværkets hånd. En optimistisk hånd. Et kæmpe LIKE!

1,5 ton træstykke, klar til afhentning på Hadsten Fri Fagskole. Foto: Rune Frederiksen.
1,5 ton træstykke, klar til afhentning på Hadsten Fri Fagskole. Foto: Rune Frederiksen.
Publiceret: 09. Juli 2017 08:30

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Favrskovposten

ANNONCER
Se flere
ERROR: Macro disqus is missing!