Hærværk:

Nyt cykel-pitstop ved Thorsø splittet ad

Tre gange på en uge er Hadsten, Hinnerup og Thorsø ramt af hærværk

Af
Af Michael Wulff

"Hvem har ødelagt bænken? Det ser sørgeligt ud," lyder det fra en af FavrskovPostens læsere i Thorsø.
Han kom forbi det nyanlagte pitstop for cyklister mellem Thorsø og Sall og så, det hele var i forfald.
TV: CYKEL-PITSTOP INDVIET VED THORSØ (2015)
"Bænken er skilt ad, sådan da. Noget af den står tilbage," lød det i telefonen.
FavrskovPosten kørte derud skærtorsdag, og ganske rigtigt. Det ligner langt fra den lækre plads, som formanden for teknik- og miljøudvalget, Kurt Andreasen, indviede for blot små to år siden.
Et par unge kommer kørende op til postkassen ved vejen. De bor på den nærliggende gård. De ved heller ikke, hvorfor det ser ud, som det gør.
"Måske har de bare stjålet det," lyder svaret, som blæser i vinden denne dag.
Gårdejeren dukker også op: "Det er anden gang, de ødelægger denne plads. Hvorfor gør de det," spørger manden, som ønsker at forblive anonym.

Ikke alle skruer skulle med - måske er bordet og bænken bare brændt af.

Ikke alle skruer skulle med - måske er bordet og bænken bare brændt af.

Hadsten og Hinnerup også ramt af hærværk

I Hadsten kunne man ligeledes konstatere, at ukendte har drønet rundt på boldbanerne med en bil og sat dybe spor i græsset. Det ærgrer klubben - HSK Fodbold - sig over på hjemmesiden:
"Nu er der igen-igen nogen der har kørt bilræs på vores fodboldbaner," lyder det.
Og Hinnerup Bibliotek kunne tidligere på ugen melde om griseri og hærværk fra uindbudte natlige unge gæster, som smed rundt med flormelis og efterlod masser af øl og vinflasker. Den sag er meldt til Østjyllands Politi.

Bilræs på boldbaner i Hadsten.

Bilræs på boldbaner i Hadsten.

Skiltet til cyklisternes pistop er også blevet fjernet.

Skiltet til cyklisternes pistop er også blevet fjernet.

Hvor er dette skilt nu? Ved du det, så kan politiet kontaktes på tlf 114.

Hvor er dette skilt nu? Ved du det, så kan politiet kontaktes på tlf 114.

Publiceret 13 April 2017 12:00

Lokalavisen Favrskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Favrskov
SENESTE TV

13-årig iværksætter tog på messe i Hadsten

Mens mange voksne vægrer sig ved at prøve kræfter med livet som selvstændig erhvervsdrivende, har Max Hammerum på kun 13 år ikke den slags hæmninger.

Det viste han tydeligt på en virksomhedsmesse i Hadsten. To 3D-printere tegner med en sagte summen de tynde konturer op til noget, der senere bliver til en udstiksform til småkager. Max Hammerum fra Hadsten er iværksætteren med den simple men geniale idé at fremstille kageformene efter kundernes individuelle ønsker. Han var en af 12 udstillere på en lille virksomhedsmesse i Hadsten Erhvervspark, der blev afholdt for kort tid siden.

”Jeg fik ideen sammen med min lillebror, Villads, da vi skulle til at have hund, og vi selv ville bage hundekiks til den. Vi vidste, at den hedder Luca, og det var Villads, der fik ideen med at få navnet med i udstiksformen og, at den skulle 3D-printes,” husker Max Hammerum.

Respekt for iværksætter

Siden tænkte han og Villads, at der nok var andre, som kunne tænke sig en helt egen udstiksform. Det var kort før jul sidste år og efter at have fået en hjemmeside om produktet, begyndte ordrerne at tikke ind. Og det i en grad, så produktionen ikke kunne følge med, og drengene måtte sige nej til kunder. Efter jul gik salget helt i stå, men har sidenhen rettet sig til et stabilt leje.

”Jeg er dybt imponeret over Max. Ham har jeg respekt for. At han gør det, selv om han kun er 13 år. Jeg synes, det var et vildt spændende arrangement med meget forskellige udstillere. Jeg er kom for at netværke og blive inspireret og få ideer til, hvis jeg senere skal bruge noget,” forklarer Katrine Juul.

Hun er sikkerhedskonsulent hos Verisure og var inviteret af den ene af arrangørerne, Andreas fra Rønnow Grafisk, som hun kender, fra dengang hun selv var iværksætter. Hun har ikke sluppet drømmen om at være selvstændig, og hun ved, at hun en dag kan få brug for et stærkt netværk, hvis hun skulle vove at forsøge sig igen.

Næste år endnu vildere

”Min filosofi er, at hvor folk mødes, sker der noget. Derfor lavede vi den her inspirationsbuffet. Vi gør det for at netværke, og vi vil gerne netværke for dem, vi handler med. Og så vil vi selvfølgelig vise vores gæster den brede flade af det, vi leverer,” fortæller Andreas Rønnow Petersen, indehaver af Rønnow Grafisk.

På trods af en del afbud i sidste øjeblik, hvilke han tilskriver det solrige vejr, og at virksomheder generelt har travlt, noterer Andreas sig, at hans inspirationsbuffet blev velbesøgt. Cirka 300 gæster og udstillere har man efterfølgende talt op. Det er fjerde år, Rønnow Grafisk holder arrangementet og første gang med andre udstillere. Og succesen vil fortsætte:

”Vi gør det absolut igen til næste år, og det kommer til at vokse. Næste år bliver det endnu vildere!” lover Andreas Rønnow Petersen.