Slæbt efter bil:

Butiksindehaver fyldt med skrammer

Butikstyv, der blev sigtet for røveri, varetægtsfængslet i 14 dage

Af
Af Michael Wulff

"Jeg er da øm over det hele, på ben og skulderen."
Indehaver af Tøjeksperten Bjørn i Hammel blev mandag udsat for en særdeles hårdhændet behandling, da han forsøgte at få nogle T-shirts tilbage, som en 41-årig mand havde tilegnet sig i den udendørs udstilling.
Den 41-årige blev tirsdag ved et grundlovsforhør ved Retten i Randers varetægtsfængslet i 14 dage sigtet for røveri - som butikstyveriet udviklede sig til.
LÆS OGSÅ: DRAMA I GADEN: BUTIKSTYVERI UDVIKLEDE SIG VOLDSOMT
 

Fuld pedal op af Østergade

Det var indehaveren selv, der blev opmærksom på den 41-årige som samlede tøj sammen udenfor butikken. Herefter satte den 41-årige sig ind i en lille bil, som holdt parkeret lige udenfor tøjbutikken.
Indehaveren, som ikke ønsker sit fulde navn i avisen, sprang ud på gaden og kontaktede den 41-årige. Han forsøgte at få tøjet hevet ud af bilen, men i det samme begyndte den lille bil at trille. I første omgang med kurs mod en blomsterkasse, og stadig med tøjbutikkens indehaver hængende ud af døren.
Sekunder senere bakkede den lille bil og satte så fuld speed på op ad Østergade, hvor indehaveren af Tøjeksperten Bjørn fulgte med, men måtte slippe sit tag og faldt ned ved den sidste blomsterkasse i Østergade.
Tøjeksperten Bjørns indehaver har trods synlige skader på arme, ben og i hovedet passet sin forretning de sidste par dage.
"Men tirsdag morgen overvejede jeg kort, om jeg skulle blive hjemme," siger han til FavrskovPosten.

Publiceret 06 September 2017 15:00

Lokalavisen Favrskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Favrskov
SENESTE TV

13-årig iværksætter tog på messe i Hadsten

Mens mange voksne vægrer sig ved at prøve kræfter med livet som selvstændig erhvervsdrivende, har Max Hammerum på kun 13 år ikke den slags hæmninger.

Det viste han tydeligt på en virksomhedsmesse i Hadsten. To 3D-printere tegner med en sagte summen de tynde konturer op til noget, der senere bliver til en udstiksform til småkager. Max Hammerum fra Hadsten er iværksætteren med den simple men geniale idé at fremstille kageformene efter kundernes individuelle ønsker. Han var en af 12 udstillere på en lille virksomhedsmesse i Hadsten Erhvervspark, der blev afholdt for kort tid siden.

”Jeg fik ideen sammen med min lillebror, Villads, da vi skulle til at have hund, og vi selv ville bage hundekiks til den. Vi vidste, at den hedder Luca, og det var Villads, der fik ideen med at få navnet med i udstiksformen og, at den skulle 3D-printes,” husker Max Hammerum.

Respekt for iværksætter

Siden tænkte han og Villads, at der nok var andre, som kunne tænke sig en helt egen udstiksform. Det var kort før jul sidste år og efter at have fået en hjemmeside om produktet, begyndte ordrerne at tikke ind. Og det i en grad, så produktionen ikke kunne følge med, og drengene måtte sige nej til kunder. Efter jul gik salget helt i stå, men har sidenhen rettet sig til et stabilt leje.

”Jeg er dybt imponeret over Max. Ham har jeg respekt for. At han gør det, selv om han kun er 13 år. Jeg synes, det var et vildt spændende arrangement med meget forskellige udstillere. Jeg er kom for at netværke og blive inspireret og få ideer til, hvis jeg senere skal bruge noget,” forklarer Katrine Juul.

Hun er sikkerhedskonsulent hos Verisure og var inviteret af den ene af arrangørerne, Andreas fra Rønnow Grafisk, som hun kender, fra dengang hun selv var iværksætter. Hun har ikke sluppet drømmen om at være selvstændig, og hun ved, at hun en dag kan få brug for et stærkt netværk, hvis hun skulle vove at forsøge sig igen.

Næste år endnu vildere

”Min filosofi er, at hvor folk mødes, sker der noget. Derfor lavede vi den her inspirationsbuffet. Vi gør det for at netværke, og vi vil gerne netværke for dem, vi handler med. Og så vil vi selvfølgelig vise vores gæster den brede flade af det, vi leverer,” fortæller Andreas Rønnow Petersen, indehaver af Rønnow Grafisk.

På trods af en del afbud i sidste øjeblik, hvilke han tilskriver det solrige vejr, og at virksomheder generelt har travlt, noterer Andreas sig, at hans inspirationsbuffet blev velbesøgt. Cirka 300 gæster og udstillere har man efterfølgende talt op. Det er fjerde år, Rønnow Grafisk holder arrangementet og første gang med andre udstillere. Og succesen vil fortsætte:

”Vi gør det absolut igen til næste år, og det kommer til at vokse. Næste år bliver det endnu vildere!” lover Andreas Rønnow Petersen.