Sådan undgår du indbrud i juledagene

Østjyllands Politi har netop udsendt nogle gode råd til, hvordan man kan undgå indbrud i juletiden

De mørke måneder er højsæson for langfingrede indbrudstyve, der ikke kan stå for et ferieforladt hus fyldt med værdier. Derfor rykker Østjyllands Politi ud med gode råd til østjyderne i december. Det oplyser politiet i en pressemeddelelse. 
LÆS OGSÅ: 74 indbrud rammer Aarhus på kun en uge
Borgerne i Østjylland kan møde politiet i løbet af december på udvalgte steder i politikredsen. Her vil et antal betjente være klar med gode råd til borgerne om, hvordan de bedst muligt sikrer sig mod indbrud. Betjentene tager selvfølgelig også imod de gode input og erfaringer, som borgerne selv kan have.
"Det er særligt, når andre holder ferie, at indbrudstyvene for alvor tager arbejdshandskerne på. Derfor er det værd at overveje en ekstra gang, om man kan gøre tyvenes arbejde lidt sværere. For eksempel ved at lave aftale med naboen om at kigge forbi, ved at få huset til at se beboet ud, mens man er væk, og ved sørge for, at der ikke ligger redskaber fremme, som tyvene kan bruge til at bryde ind," siger politiassistent Tim Johansen, Østjyllands Politi, i pressemeddelelsen.
Erfaringen viser, at der er behov for at være ekstra opmærksom i de perioder, hvor danskerne drager på ferie. I efterårsferien i uge 42 blev der anmeldt 147 indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds. Det er 38 flere indbrud end efterårsferien sidste år.
De mange indbrud i efterårsferien står dog i kontrast til den generelle tendens for indbrud. Statistikken viser, at antallet af indbrud i privat beboelse er på det laveste niveau i 10 år i Østjyllands politikreds. I 2007 blev der anmeldt 5.437 indbrud i kredsen. I 2016 var det tal faldet til 3.460 anmeldte indbrud, og i de første 11 måneder i 2017 er der anmeldt 2.690 indbrud.
"Generelt bliver der begået færre indbrud end tidligere. En forklaring kan være, at det bare er blevet mere bøvlet at være tyv. Flere og flere borgere investerer i alarmer og DNA-mærkning, ligesom de i stigende grad tilmelder sig nabohjælp. Så borgerne er opmærksomme og hjælper hinanden lokalt for at holde tyven for døren," siger Tim Johansen, der opfordrer endnu flere østjyder til at tænke på, hvordan de kan få en potentiel indbrudstyv til at melde hus forbi.
19. december klokken 10.30 til 13.30 på Torvegade foran Super Brugsen i Hammel, kommer politiet og giver gode råd, og det samme gør det også på Bispetorv i Aarhus 21. december fra klokken 10.30 til 13.30 på Bispetorv i Aarhus. 
jwh

Gode råd fra politiet

  • Aftal nabohjælp – få naboen til at gå en runde om dit hus, når du ikke er der og få ham til at tømme din postkasse mm.
  • Sikr dine døre og vinduer ordentligt
  • Rod gerne lidt og lad opvasken stå, når du tager afsted, så dit hjem ser beboet ud
  • Frist ikke tyven med dyre genstande i vinduerne
  • Lås skuret og fjern redskaber, som kan bruges til at bryde ind med
  • Sørg gerne for lys med bevægelsescensorer rundt om huset
  • Undgå alt for høje hække og hegn rundt om dit hus, så tyven ikke kan operere i fred
  • Træk gardiner fra nogle steder, så det ser ud som om, nogen er hjemme
  • Gem ekstranøglerne langt væk, så tyven ikke kan få fat i dem

Publiceret 07 December 2017 13:30

SENESTE TV