Spøgelsesbilist kom direkte imod:

Kvinde væltede i undvigemanøvre på E45

En kvinde på vej til arbejde i Hadsten kom onsdag galt afsted efter dramatisk uheld på motorvej

Af
Af Michael Wulff

En kvindelig bilist på 44 år - på vej til arbejde i Hadsten - måtte onsdag morgen trække hårdt i rattet for at undvige en modkørende spøgelsesbilist på Østjyske Motorvej E45 ved Aarhus kort før rasteplads Blankhøj i nordgående retning.
Kvinden væltede ud i grøften og måtte med ambulance til tjek på skadestuen. Ifølge avisens oplysninger er hun ikke alvorligt tilskadekommen.
Ulykken skete ved 07.30-tiden, fortæller kommunikationsmedarbejder ved Østjyllands Politi Jakob Christiansen.

Lastbil får standset manden

"Vi får flere meldinger fra bilister på motorvejen, der har set denne spøgelsesbilist. Det viser sig, at det er en 73-årig dement mand, som fra Odder-kanten er kørt sig en tur tidlig onsdag morgen," siger Jakob Christiansen.
Politiet bliver også kontaktet af familien til den demente, som frygter for hans køretur.
"Den demente mand kommer kørende i sydgående retning ved Blankhøj og den store udfletning til Herning-motorvejen. Kvinden kommer sydfra og tager en hård undvigemanøvre, som gør, at hun vælter ude i grøften i højre  side af motorvejen."
Kvinden bliver bragt med ambulance til sygehus, mens den demente mand fortsætter sydpå.
"Ved motorvejs-firkløveret får en lastbilchauffør standset den demente mand og får ham vendt i den rigtige retning."
Politiet har på dette tidspunkt fået kontakt til manden via hans mobiltelefon. Han bliver bedt om at stoppe med det samme, men manden er ikke i stand til at fortælle, hvor han befinder sig.
"Vi får ham til at beskrive omgivelserne, og ud fra det finder en patrulje frem til ham. Der holder han ved firkløver-udfletningen."
Jakob Christiansen fortæller, at lastbilchaufføren, der fik stoppet bilisten, også har været afhørt af politiet. 
Den demente mand kom ikke noget til og blev kørt hjem til sin kone i hjemmet ved Odder. Hans bil blev ikke ramt ved ulykken få minutter tidligere. 
Konen har forklaret til politiet, at hendes demente mand åbenbart var stået op i løbet af natten og havde fundet nøglen til bilen.
 

Publiceret 27 December 2017 10:00

Lokalavisen Favrskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag Lokalavisen Favrskov
SENESTE TV

For nedrullede gardiner

Martin Mortensen Hovhedevej 23 8370 Hadsten I Favrskov Børns Rettigheder hører vi igen og igen om manglende støtte til børn i Folkeskolen. Mangelfulde eller manglende specialtilbud. Manglende hjælp og støtte til familier med børn der har særlige behov. Hertil er der generelt en langsommelig sagsbehandling, som gør at små problemer vokser sig til store problemer. Mens tiden går med tung og unødig langsommelig sagsbehandling, øges børnenes mistrives. Og hvad værre er: sagsbehandlingen ender ofte med den konklusion, at der ikke er et passende tilbud i kommunen eller afslag. Til trods for dette, har Favrskovs skoler haft et overskud på godt ca. 13 mio.kr. i 2017 Når man kigger på regnskabet for 2017, så kan man f.eks. finde følgende ift. politikernes velmenende ekstra bevillinger til inklusion og efteruddannelse af personalet: “... Beløbet vedrører kompetenceudviklingsmidler, ekstra beløb til inklusionsarbejde samt regulering af gennemsnitslønninger. .... Af det opsparede beløb anvendes 500.000 kr. til udskiftning af gardiner i 2018”. Dvs. at politiske penge målrettet inklusionsarbejde og lærerkompetencer er blevet brugt til... gardiner.... Der kan selvfølgelig være en sammenhæng med inklusionen. Gardinerne kan jo gå i stykker, når børnene hænger i dem, når de ikke får den støtte og hjælp de har behov for. Vi har, i Favrskov Børns Rettigheder, søgt aktindsigt i flere forskellige statistikker på skoleområdet, herunder økonomi, sagsbehandling, klager og andet. I den forbindelse er vi gentagne gange blevet mødt med dette svar fra kommunen: “dette kræver en manuel optælling, da data ikke eksisterer”. Dette har, ved mange spørgsmål, været en begrundelse for ikke at give os reel aktindsigt. Her kan fx nævnes den gennemsnitlige sagsbehandlingstid for målgruppeplaceringer. På dette område har Byrådet besluttet en vejledende sagsbehandlingstid på 3 måneder. Men, der er ingen dokumentation eller data for hvad sagsbehandlingstiden reelt er. Vi kan derfor have vores bekymringer om Byrådet reelt ved om de får den service til Favrskovs børn og borgere, som de har bestilt. Forkortet af redaktionen