Katten Benny er blevet aflivet, efter den i længere tid har været fanget i en rævefælde.
Foto: Morten Stenbroen Sørensen.

Katten Benny er blevet aflivet, efter den i længere tid har været fanget i en rævefælde. Foto: Morten Stenbroen Sørensen.

Dyrlæge:

Kat i rævesaks var kold, underernæret og dehydreret

Katten Benny blev aflivet af dyrevelfærdsmæssige årsager

Familiekatten Benny er blevet aflivet, efter den torsdag eftermiddag blev indleveret til dyrehospitalet i Hammel med en rævesaks om det ene ben.
Katten blev indleveret med fælden rundt om benet, fordi dem der fandt katten ikke turde pille fælden af, som de tidligere har forklaret det til FavrskovPosten:
LÆS OGSÅ: Kat ilde tilredt efter at være fanget i rævesaks
På dyrehospitalet blev Benny i første omgang bedøvet, så han ikke skulle lide mere smerte, da fælden skulle pilles af. 
"Katten var kold, i væskeunderskud og afmagret, og man kunne se, den havde prøvet at få benet ud af fælden," fortæller dyrlæge Rikke Vestergaard fra Dyrlægegruppen Frijsensborgs afdeling i Hammel.
Benny forsvandt for tre uger siden fra sine ejer,e der forgæves har ledt efter ham, indtil han i går blev fundet.
"Jeg kan ikke sætte en dato på, men såret på benet fra fælden var af ældre dato og i hvert fald ikke nyt. Blodtilførslen til benet var ødelagt fra såret og ned, så den stod til at skulle have amputeret noget af benet. Da katten samtidig var afkræftet, kold, underernæret og dehydreret, vurderede jeg af dyrevelfærdsmæssige årsager, at den ikke skulle gennem en operation. Det ville være for meget lidelse at påføre den, og vi ved ikke, hvor lang tid, den har siddet i fælden," forklarer dyrlægen, som derfor besluttede at aflive katten.
Dyrehospitalet har anmeldt episoden til politiet, fordi det er ulovligt at sætte rævefælder op i Danmark.
Dyrlæge Rikke Vestergaard oplyser, at hun en enkelt gang tidligere har haft en mistanke om, at en kat er gået i en rævefælde, men ellers ikke har oplevet lignende.
"Vi ser oftere katte med hagl eller skud fra luftbøsser," siger Rikke Vestergaard fra Dyrlægegruppen Frijsensborgs afdeling i Hammel.
 

Benny var en kærlig og stille kat, som er hårdt savnet, fortæller dens ejere. Privatfoto

Benny var en kærlig og stille kat, som er hårdt savnet, fortæller dens ejere. Privatfoto

Publiceret 29 December 2017 14:15

SENESTE TV

Så er der litteraturaften om 'Lykke-Per'

Bøger Så er der litteraturaften med mag.art. Thomas Damm, som vil fortælle om bogen 'Lykke-Per' i Uhresalen på Hinnerup Bibliotek.

"Bille Augusts filmatisering af Henrik Pontoppidans "Lykke-Per" genopvækkede sidste år interessen for en af dansk litteraturs største romaner. 'Lykke-Per' beskriver brydningerne mellem gammelt og nyt, tradition og teknik, tro og videnskab, og det gør den levende og aktuel også for nutidige læsere," skriver Hinnerup Bibliotek i en pressemeddelelse.

"Pontoppidan fortæller om en brydnings- og opløsningstid der på mange måder minder om vores i dag, men han kommer ikke med entydige løsninger. Noget af det fantastiske ved at læse "Lykke-Per" er de mange nuancer Pontoppidan giver sine personer. Det er aldrig sort/hvidt," ," forklarer Thomas Damm,

Thomas Damm, der er uddannet litteraturhistoriker arbejder til daglig som bibliotekar i Galten. Litteraturaftenen finder sted tirsdag 29. januar i Uhresalen kl. 19.30. Det er gratis at deltage. Dog skal man selv printe billetter via favrskovbib.dk eller henvende sig på et af Favrskovbibliotekerne.