Dyrlæge:

Kat i rævesaks var kold, underernæret og dehydreret

Katten Benny blev aflivet af dyrevelfærdsmæssige årsager

Familiekatten Benny er blevet aflivet, efter den torsdag eftermiddag blev indleveret til dyrehospitalet i Hammel med en rævesaks om det ene ben.
Katten blev indleveret med fælden rundt om benet, fordi dem der fandt katten ikke turde pille fælden af, som de tidligere har forklaret det til FavrskovPosten:
LÆS OGSÅ: Kat ilde tilredt efter at være fanget i rævesaks
På dyrehospitalet blev Benny i første omgang bedøvet, så han ikke skulle lide mere smerte, da fælden skulle pilles af. 
"Katten var kold, i væskeunderskud og afmagret, og man kunne se, den havde prøvet at få benet ud af fælden," fortæller dyrlæge Rikke Vestergaard fra Dyrlægegruppen Frijsensborgs afdeling i Hammel.
Benny forsvandt for tre uger siden fra sine ejer,e der forgæves har ledt efter ham, indtil han i går blev fundet.
"Jeg kan ikke sætte en dato på, men såret på benet fra fælden var af ældre dato og i hvert fald ikke nyt. Blodtilførslen til benet var ødelagt fra såret og ned, så den stod til at skulle have amputeret noget af benet. Da katten samtidig var afkræftet, kold, underernæret og dehydreret, vurderede jeg af dyrevelfærdsmæssige årsager, at den ikke skulle gennem en operation. Det ville være for meget lidelse at påføre den, og vi ved ikke, hvor lang tid, den har siddet i fælden," forklarer dyrlægen, som derfor besluttede at aflive katten.
Dyrehospitalet har anmeldt episoden til politiet, fordi det er ulovligt at sætte rævefælder op i Danmark.
Dyrlæge Rikke Vestergaard oplyser, at hun en enkelt gang tidligere har haft en mistanke om, at en kat er gået i en rævefælde, men ellers ikke har oplevet lignende.
"Vi ser oftere katte med hagl eller skud fra luftbøsser," siger Rikke Vestergaard fra Dyrlægegruppen Frijsensborgs afdeling i Hammel.
 

Benny var en kærlig og stille kat, som er hårdt savnet, fortæller dens ejere. Privatfoto

Benny var en kærlig og stille kat, som er hårdt savnet, fortæller dens ejere. Privatfoto

Publiceret 29 December 2017 14:15

Lokalavisen Favrskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag Lokalavisen Favrskov
SENESTE TV

For nedrullede gardiner

Martin Mortensen Hovhedevej 23 8370 Hadsten I Favrskov Børns Rettigheder hører vi igen og igen om manglende støtte til børn i Folkeskolen. Mangelfulde eller manglende specialtilbud. Manglende hjælp og støtte til familier med børn der har særlige behov. Hertil er der generelt en langsommelig sagsbehandling, som gør at små problemer vokser sig til store problemer. Mens tiden går med tung og unødig langsommelig sagsbehandling, øges børnenes mistrives. Og hvad værre er: sagsbehandlingen ender ofte med den konklusion, at der ikke er et passende tilbud i kommunen eller afslag. Til trods for dette, har Favrskovs skoler haft et overskud på godt ca. 13 mio.kr. i 2017 Når man kigger på regnskabet for 2017, så kan man f.eks. finde følgende ift. politikernes velmenende ekstra bevillinger til inklusion og efteruddannelse af personalet: “... Beløbet vedrører kompetenceudviklingsmidler, ekstra beløb til inklusionsarbejde samt regulering af gennemsnitslønninger. .... Af det opsparede beløb anvendes 500.000 kr. til udskiftning af gardiner i 2018”. Dvs. at politiske penge målrettet inklusionsarbejde og lærerkompetencer er blevet brugt til... gardiner.... Der kan selvfølgelig være en sammenhæng med inklusionen. Gardinerne kan jo gå i stykker, når børnene hænger i dem, når de ikke får den støtte og hjælp de har behov for. Vi har, i Favrskov Børns Rettigheder, søgt aktindsigt i flere forskellige statistikker på skoleområdet, herunder økonomi, sagsbehandling, klager og andet. I den forbindelse er vi gentagne gange blevet mødt med dette svar fra kommunen: “dette kræver en manuel optælling, da data ikke eksisterer”. Dette har, ved mange spørgsmål, været en begrundelse for ikke at give os reel aktindsigt. Her kan fx nævnes den gennemsnitlige sagsbehandlingstid for målgruppeplaceringer. På dette område har Byrådet besluttet en vejledende sagsbehandlingstid på 3 måneder. Men, der er ingen dokumentation eller data for hvad sagsbehandlingstiden reelt er. Vi kan derfor have vores bekymringer om Byrådet reelt ved om de får den service til Favrskovs børn og borgere, som de har bestilt. Forkortet af redaktionen