To mænd stjal stort pengebeløb og begik hærværk i bolig i Hammel

Tyvene stak af, da datterens kæreste dukkede op

Der blev i går formiddags stjålet et større pengebeløb fra en bolig i Hammel, hvor der også blev begået en del hærværk.
Tyvene var på ukendt vis kommet ind i boligen, hvor de blandt andet ødelagde en stol og altså stjal en del kontanter. Politiet ønsker ikke at oplyse beløbet.
LÆS OGSÅ: Brand i Selling: 44-årig mand slemt forbrændt
Tyvene stak af, da den 52-årige beboers datters kæreste dukkede op. Datterens kæreste har beskrevet de to mænd, som han overraskede:
A:
Mand
Grønlandsk af udseende
Ca. 16-17 år
Ca. 180-185 cm.
Spinkel
Hvid i huden
Talte dansk med accent
Iført en Peak Perfomance-jakke i tyndt stof

B:
Mand
Udenlandsk udseende
Ca. 16-17 år
Ca. 160-165 cm.
Hvid i huden

Østjyllands Politi vil gerne høre fra personer, der kan have set de to gerningsmænd i området. Politiet kan kontaktes på telefon 114.
 

Publiceret 10 January 2018 14:00

Lokalavisen Favrskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag Lokalavisen Favrskov
SENESTE TV

For nedrullede gardiner

Martin Mortensen Hovhedevej 23 8370 Hadsten I Favrskov Børns Rettigheder hører vi igen og igen om manglende støtte til børn i Folkeskolen. Mangelfulde eller manglende specialtilbud. Manglende hjælp og støtte til familier med børn der har særlige behov. Hertil er der generelt en langsommelig sagsbehandling, som gør at små problemer vokser sig til store problemer. Mens tiden går med tung og unødig langsommelig sagsbehandling, øges børnenes mistrives. Og hvad værre er: sagsbehandlingen ender ofte med den konklusion, at der ikke er et passende tilbud i kommunen eller afslag. Til trods for dette, har Favrskovs skoler haft et overskud på godt ca. 13 mio.kr. i 2017 Når man kigger på regnskabet for 2017, så kan man f.eks. finde følgende ift. politikernes velmenende ekstra bevillinger til inklusion og efteruddannelse af personalet: “... Beløbet vedrører kompetenceudviklingsmidler, ekstra beløb til inklusionsarbejde samt regulering af gennemsnitslønninger. .... Af det opsparede beløb anvendes 500.000 kr. til udskiftning af gardiner i 2018”. Dvs. at politiske penge målrettet inklusionsarbejde og lærerkompetencer er blevet brugt til... gardiner.... Der kan selvfølgelig være en sammenhæng med inklusionen. Gardinerne kan jo gå i stykker, når børnene hænger i dem, når de ikke får den støtte og hjælp de har behov for. Vi har, i Favrskov Børns Rettigheder, søgt aktindsigt i flere forskellige statistikker på skoleområdet, herunder økonomi, sagsbehandling, klager og andet. I den forbindelse er vi gentagne gange blevet mødt med dette svar fra kommunen: “dette kræver en manuel optælling, da data ikke eksisterer”. Dette har, ved mange spørgsmål, været en begrundelse for ikke at give os reel aktindsigt. Her kan fx nævnes den gennemsnitlige sagsbehandlingstid for målgruppeplaceringer. På dette område har Byrådet besluttet en vejledende sagsbehandlingstid på 3 måneder. Men, der er ingen dokumentation eller data for hvad sagsbehandlingstiden reelt er. Vi kan derfor have vores bekymringer om Byrådet reelt ved om de får den service til Favrskovs børn og borgere, som de har bestilt. Forkortet af redaktionen