Brand i Selling:

Én person reddet ud i live af røgdykkere

Beredskab & Sikkerhed måtte sende røgdykkere ind efter person i ejendom

Brandvæsnet blev i går aftes klokken 21.23 kaldt ud til en brand i en ejendom med flere lejemål på Tåstrupvej i Selling.
På vejen derud fik Beredskab & Sikkerhed at vide, at to personer var kommet ud af bygningen, men at de var bange for, at der befandt sig en person i bygningen i et af de andre lejemål. Det oplyser indsatsleder Niels Henrik Nielsen fra Beredskab & Sikkerhed.
Da man kom derud, blev der som det første sendt røgdykkere ind i lejligheden, der lå på 1. sal i ejendommen, der var fyldt med røg.
"Vi finder en mand, som vi redder ud i live. Han var ved bevidsthed, men vi kender ikke hans tilstand," fortæller indsatsleder Niels Henrik Nielsen.

ØXENHOLT FOTO

ØXENHOLT FOTO

Brandfolkene fik god hjælp fra en af de andre beboere, der kunne fortælle, hvor personen formentlig ville være.
Branden begrænsede sig til den ene lejlighed, hvor køkkenet er udbrændt. Lejligheden under blev vandskadet, og der var lidt røg- og lugtskader i de andre lejemål i bygningen. Beboerne er blevet genhuset, fortæller Niels Henrik Nielsen fra Beredskab & Sikkerhed.
Det har her til morgen ikke været muligt at komme i kontakt med Østjyllands Politi for at høre nærmere om brandårsagen og tilstanden hos den mand, der blev reddet ud.
 

ØXENHOLT FOTO

ØXENHOLT FOTO

Publiceret 10 January 2018 07:45

Lokalavisen Favrskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag Lokalavisen Favrskov
SENESTE TV

For nedrullede gardiner

Martin Mortensen Hovhedevej 23 8370 Hadsten I Favrskov Børns Rettigheder hører vi igen og igen om manglende støtte til børn i Folkeskolen. Mangelfulde eller manglende specialtilbud. Manglende hjælp og støtte til familier med børn der har særlige behov. Hertil er der generelt en langsommelig sagsbehandling, som gør at små problemer vokser sig til store problemer. Mens tiden går med tung og unødig langsommelig sagsbehandling, øges børnenes mistrives. Og hvad værre er: sagsbehandlingen ender ofte med den konklusion, at der ikke er et passende tilbud i kommunen eller afslag. Til trods for dette, har Favrskovs skoler haft et overskud på godt ca. 13 mio.kr. i 2017 Når man kigger på regnskabet for 2017, så kan man f.eks. finde følgende ift. politikernes velmenende ekstra bevillinger til inklusion og efteruddannelse af personalet: “... Beløbet vedrører kompetenceudviklingsmidler, ekstra beløb til inklusionsarbejde samt regulering af gennemsnitslønninger. .... Af det opsparede beløb anvendes 500.000 kr. til udskiftning af gardiner i 2018”. Dvs. at politiske penge målrettet inklusionsarbejde og lærerkompetencer er blevet brugt til... gardiner.... Der kan selvfølgelig være en sammenhæng med inklusionen. Gardinerne kan jo gå i stykker, når børnene hænger i dem, når de ikke får den støtte og hjælp de har behov for. Vi har, i Favrskov Børns Rettigheder, søgt aktindsigt i flere forskellige statistikker på skoleområdet, herunder økonomi, sagsbehandling, klager og andet. I den forbindelse er vi gentagne gange blevet mødt med dette svar fra kommunen: “dette kræver en manuel optælling, da data ikke eksisterer”. Dette har, ved mange spørgsmål, været en begrundelse for ikke at give os reel aktindsigt. Her kan fx nævnes den gennemsnitlige sagsbehandlingstid for målgruppeplaceringer. På dette område har Byrådet besluttet en vejledende sagsbehandlingstid på 3 måneder. Men, der er ingen dokumentation eller data for hvad sagsbehandlingstiden reelt er. Vi kan derfor have vores bekymringer om Byrådet reelt ved om de får den service til Favrskovs børn og borgere, som de har bestilt. Forkortet af redaktionen