Færdselsuheld: Kronraget mand med rødt fuldskæg efterlyses

Stak af fra uheld, hvor kvinde brækkede arm og fik hjernerystelse

Politiet efterlyser en mand, som er stukket af fra et færdselsuheld i Hammel, hvor en 23-årig kvinde brækkede sin venstre underarm og fik en hjernerystelse.

Færdselsuheldet skete tirsdag klokken 17.55, hvor kvinden kom cyklende på Voldbyvej og skulle svinge til venstre ad Godthåbsvej. Hun har til politiet forklaret, at hun blev påkørt bagfra af en bil, da hun ville svinge.

Ifølge den 23-åriges forklaring kom bilisten hen og sagde, at han ville flytte sin bil og komme retur, men han kom ikke tilbage. Østjyllands Politi anmoder om, at den ukendte bilist giver sig til kende på telefon 114.

Han beskrives som cirka 45-50 år, cirka 165 cm høj, almindelig af bygning og hvid i huden. Han talte dansk og havde rødt kronraget hår og rødligt fuldskæg.

jr

Publiceret 24 May 2018 12:25

SENESTE TV

Pensionister i hopla fra 1943

jubilæum I efteråret 1943 samledes en flok alders- og invaliderentenydere på Thorsøegnen med det formål at stifte en forening.

Den blev en realitet 1. oktober samme år, og derfor holder Vejerslev-Aidt-Thorsø Pensionistforening torsdag 25. oktober kl.12-16 jubilæumsfest i anledning af foreningens 75 års fødselsdag.

Foreningens navn var Vejerslev-Aidt-Thorsø Alders og Invaliderenteforening til 1957, hvor navnet blev ændret til det nuværende.

Kontingentet var ved foreningens start 50 øre halvårligt. Den første aktivitet i foreningen var at ”indsende et andragende til kommunen om Brændselshjælp”.

Det har været på vegne af nogle medlemmer, for det var netop foreningens formål at hjælpe nødlidende medlemmer, og i krigens sidste år kunne det være et problem at skaffe brændsel.

Protokollerne melder ikke om egentlige foreningsaktiviteter i de første mange år. Et par bestyrelsesmøder om året og en generalforsamling var de eneste aktiviteter.

I 1986 fik foreningen sin egen fane på initiativ af foreningens daværende formand, Erling Jensen. Fanen hænger i dag på Thorshøj.

I 1986 søgte foreningen om et kommunalt tilskud til aktiviteter, men det blev ikke bevilget. Derimod kom der gang i arbejdet i pensionisternes kontaktudvalg, der fordelte de kommunale tilskud mellem de to pensionistforeninger i Hvorslev Kommune.

Travlt med tilbud

Sidst i 80'erne begyndte nogle af de aktiviteter, der i dag kendetegner foreningen. Bankospil, gymnastik, ældredans og sang. I de senere år er aktiviteterne udvidet med petanque, kroll og badning i Tungelundbadet i Thorsø

Bestyrelsen har i dag noget mere travlt, end det var tilfældet i de første år. Medlemstallet, der i 1943 var 28, er nu 325.

"Det egentlige formål med økonomisk støtte til betrængte medlemmer er ikke mere aktuelt, men de mange kulturelle og underholdende tilbud, der er kommet i gang de senere år, har god tilslutning og opfylder et stort ønske og behov hos medlemmerne," mener den nuværende formand, Johs. Molbech.

jesl