85-årig bilist kørte frontalt ind i lastbil

Desorienteret bilist kørte i den forkerte side af vejen

Af
Jeppe Rafn

En 85-årig mand er blevet indlagt med brud på skulderen og en perforeret lunge efter et færdselsuheld i Hinnerup, hvor han kørte frontalt ind i en lastbil.

Uheldet skete fredag klokken 11.49 på Ådalsvej i Hinnerup og blev anmeldt af chaufføren af lastbilen. Han har forklaret politiet, at en modkørende personbil slingrede og flere gange kørte over i den modsatte side af vejen. Lastbilchaufføren bremsede derfor og holdt helt stille på vejen, da personbilen med den 85-årige mand bag rattet fortsatte sin slingrekurs og endte med at køre frontalt ind i lastbilen.

Østjyllands Politi kender ikke den nærmere forklaring på, hvorfor den ældre bilist ikke kunne holde kursen. Der er rutinemæssigt blevet taget en blodprøve af ham for at se, om han skulle være påvirket af spiritus. Det oplyser vagtchef Christian Riis til avisen.

Lastbilchaufføren var en mand på 46 år.

jr

Publiceret 26 May 2018 10:36

SENESTE TV

Pensionister i hopla fra 1943

jubilæum I efteråret 1943 samledes en flok alders- og invaliderentenydere på Thorsøegnen med det formål at stifte en forening.

Den blev en realitet 1. oktober samme år, og derfor holder Vejerslev-Aidt-Thorsø Pensionistforening torsdag 25. oktober kl.12-16 jubilæumsfest i anledning af foreningens 75 års fødselsdag.

Foreningens navn var Vejerslev-Aidt-Thorsø Alders og Invaliderenteforening til 1957, hvor navnet blev ændret til det nuværende.

Kontingentet var ved foreningens start 50 øre halvårligt. Den første aktivitet i foreningen var at ”indsende et andragende til kommunen om Brændselshjælp”.

Det har været på vegne af nogle medlemmer, for det var netop foreningens formål at hjælpe nødlidende medlemmer, og i krigens sidste år kunne det være et problem at skaffe brændsel.

Protokollerne melder ikke om egentlige foreningsaktiviteter i de første mange år. Et par bestyrelsesmøder om året og en generalforsamling var de eneste aktiviteter.

I 1986 fik foreningen sin egen fane på initiativ af foreningens daværende formand, Erling Jensen. Fanen hænger i dag på Thorshøj.

I 1986 søgte foreningen om et kommunalt tilskud til aktiviteter, men det blev ikke bevilget. Derimod kom der gang i arbejdet i pensionisternes kontaktudvalg, der fordelte de kommunale tilskud mellem de to pensionistforeninger i Hvorslev Kommune.

Travlt med tilbud

Sidst i 80'erne begyndte nogle af de aktiviteter, der i dag kendetegner foreningen. Bankospil, gymnastik, ældredans og sang. I de senere år er aktiviteterne udvidet med petanque, kroll og badning i Tungelundbadet i Thorsø

Bestyrelsen har i dag noget mere travlt, end det var tilfældet i de første år. Medlemstallet, der i 1943 var 28, er nu 325.

"Det egentlige formål med økonomisk støtte til betrængte medlemmer er ikke mere aktuelt, men de mange kulturelle og underholdende tilbud, der er kommet i gang de senere år, har god tilslutning og opfylder et stort ønske og behov hos medlemmerne," mener den nuværende formand, Johs. Molbech.

jesl