Arkivfoto.

Litauisk lastbilchauffør snuppet for cykelhæleri

En 39-årig lastbilchauffør fra Litauen blev søndag opdaget i cykelhæleri

En opmærksom borger ringede søndag klokken 14.40 til politiet, da han på Omega i Søften opdagede et par lastbilchauffører, der tilsyneladende læssede en eller flere cykler fra den ene lastbil til den anden. Det skriver Østjyllands Politi i døgnrapporten.

En patrulje kørte til stedet for at se nærmere på sagen, og her traf de en 39-årig lastbilchauffør, der havde en cykel bag i lastbilen. Manden påstod, at han havde købt cyklen på et marked i Litauen, hvor han kommer fra. Da politiet tjekkede stelnummeret, viste det sig, at cyklen var meldt stjålet i Viborg tilbage i december 2016. Den 39-årige litauiske statsborger blev derfor anholdt og sigtet for hæleri. På politistationen fik han en straksbøde, mens cykel og ejer nu kan se frem til at blive genforenet.

Politiet har nemlig været i kontakt med ejeren, der selvom han har fået forsikringspenge for cyklen, gerne vil købe den tilbage, oplyses det desuden i døgnrapporten.

jwh

Publiceret 28 May 2018 11:33

SENESTE TV

Så er der litteraturaften om 'Lykke-Per'

Bøger Så er der litteraturaften med mag.art. Thomas Damm, som vil fortælle om bogen 'Lykke-Per' i Uhresalen på Hinnerup Bibliotek.

"Bille Augusts filmatisering af Henrik Pontoppidans "Lykke-Per" genopvækkede sidste år interessen for en af dansk litteraturs største romaner. 'Lykke-Per' beskriver brydningerne mellem gammelt og nyt, tradition og teknik, tro og videnskab, og det gør den levende og aktuel også for nutidige læsere," skriver Hinnerup Bibliotek i en pressemeddelelse.

"Pontoppidan fortæller om en brydnings- og opløsningstid der på mange måder minder om vores i dag, men han kommer ikke med entydige løsninger. Noget af det fantastiske ved at læse "Lykke-Per" er de mange nuancer Pontoppidan giver sine personer. Det er aldrig sort/hvidt," ," forklarer Thomas Damm,

Thomas Damm, der er uddannet litteraturhistoriker arbejder til daglig som bibliotekar i Galten. Litteraturaftenen finder sted tirsdag 29. januar i Uhresalen kl. 19.30. Det er gratis at deltage. Dog skal man selv printe billetter via favrskovbib.dk eller henvende sig på et af Favrskovbibliotekerne.