Litauisk lastbilchauffør snuppet for cykelhæleri

En 39-årig lastbilchauffør fra Litauen blev søndag opdaget i cykelhæleri

En opmærksom borger ringede søndag klokken 14.40 til politiet, da han på Omega i Søften opdagede et par lastbilchauffører, der tilsyneladende læssede en eller flere cykler fra den ene lastbil til den anden. Det skriver Østjyllands Politi i døgnrapporten.

En patrulje kørte til stedet for at se nærmere på sagen, og her traf de en 39-årig lastbilchauffør, der havde en cykel bag i lastbilen. Manden påstod, at han havde købt cyklen på et marked i Litauen, hvor han kommer fra. Da politiet tjekkede stelnummeret, viste det sig, at cyklen var meldt stjålet i Viborg tilbage i december 2016. Den 39-årige litauiske statsborger blev derfor anholdt og sigtet for hæleri. På politistationen fik han en straksbøde, mens cykel og ejer nu kan se frem til at blive genforenet.

Politiet har nemlig været i kontakt med ejeren, der selvom han har fået forsikringspenge for cyklen, gerne vil købe den tilbage, oplyses det desuden i døgnrapporten.

jwh

Publiceret 28 May 2018 11:33

SENESTE TV

Pensionister i hopla fra 1943

jubilæum I efteråret 1943 samledes en flok alders- og invaliderentenydere på Thorsøegnen med det formål at stifte en forening.

Den blev en realitet 1. oktober samme år, og derfor holder Vejerslev-Aidt-Thorsø Pensionistforening torsdag 25. oktober kl.12-16 jubilæumsfest i anledning af foreningens 75 års fødselsdag.

Foreningens navn var Vejerslev-Aidt-Thorsø Alders og Invaliderenteforening til 1957, hvor navnet blev ændret til det nuværende.

Kontingentet var ved foreningens start 50 øre halvårligt. Den første aktivitet i foreningen var at ”indsende et andragende til kommunen om Brændselshjælp”.

Det har været på vegne af nogle medlemmer, for det var netop foreningens formål at hjælpe nødlidende medlemmer, og i krigens sidste år kunne det være et problem at skaffe brændsel.

Protokollerne melder ikke om egentlige foreningsaktiviteter i de første mange år. Et par bestyrelsesmøder om året og en generalforsamling var de eneste aktiviteter.

I 1986 fik foreningen sin egen fane på initiativ af foreningens daværende formand, Erling Jensen. Fanen hænger i dag på Thorshøj.

I 1986 søgte foreningen om et kommunalt tilskud til aktiviteter, men det blev ikke bevilget. Derimod kom der gang i arbejdet i pensionisternes kontaktudvalg, der fordelte de kommunale tilskud mellem de to pensionistforeninger i Hvorslev Kommune.

Travlt med tilbud

Sidst i 80'erne begyndte nogle af de aktiviteter, der i dag kendetegner foreningen. Bankospil, gymnastik, ældredans og sang. I de senere år er aktiviteterne udvidet med petanque, kroll og badning i Tungelundbadet i Thorsø

Bestyrelsen har i dag noget mere travlt, end det var tilfældet i de første år. Medlemstallet, der i 1943 var 28, er nu 325.

"Det egentlige formål med økonomisk støtte til betrængte medlemmer er ikke mere aktuelt, men de mange kulturelle og underholdende tilbud, der er kommet i gang de senere år, har god tilslutning og opfylder et stort ønske og behov hos medlemmerne," mener den nuværende formand, Johs. Molbech.

jesl