26-årig dræbt i nat i trafikuheld ved Hinnerup

Både fører og passager blev slynget ud af bil i nat

Af
Jeppe Rafn

En 26-årig mand fra Lystrup er i nat blevet dræbt i en trafikulykke.

Det skete natten til lørdag klokken 02.15 på Skanderborgvej lidt nord for Hinnerup.

Den 26-årige mand var passager i en bil, der forulykkede i en lang venstrekurve. Det oplyser Østjyllands Politis vagtchef Peter Tholstrup til Loklavisen.

"Føreren mister herredømmet over bilen, der rammer ned i grøft og ind i en mindre vejbro, hvorefter bilen bliver slynget op i luften og ruller rundt," fortæller vagtchefen.

Både den 26-årige passager og den 23-årige mandlige fører af bilen blev slynget ud af bilen i forbindelse med ulykken. Føreren kom til skade, men var ved bevisthed, da ambulancen ankom, mens passageren var meget medtaget og blev erklæret død på ulykkesstedet.

Som altid i forbindelse med alvorlige trafikulykker har der været en bilinspektør på stedet for at undersøge ulykken med henblik på at finde ud af, hvordan ulykken skete, og hvad der gik galt.

Der er ligeledes rutinemæssigt taget en blodprøve af føreren af bilen med henblik på at finde ud af, om han var påvirket under kørslen. Den 23-årige bilist kommer fra Hinnerup.

Publiceret 02 June 2018 11:56

SENESTE TV

Pensionister i hopla fra 1943

jubilæum I efteråret 1943 samledes en flok alders- og invaliderentenydere på Thorsøegnen med det formål at stifte en forening.

Den blev en realitet 1. oktober samme år, og derfor holder Vejerslev-Aidt-Thorsø Pensionistforening torsdag 25. oktober kl.12-16 jubilæumsfest i anledning af foreningens 75 års fødselsdag.

Foreningens navn var Vejerslev-Aidt-Thorsø Alders og Invaliderenteforening til 1957, hvor navnet blev ændret til det nuværende.

Kontingentet var ved foreningens start 50 øre halvårligt. Den første aktivitet i foreningen var at ”indsende et andragende til kommunen om Brændselshjælp”.

Det har været på vegne af nogle medlemmer, for det var netop foreningens formål at hjælpe nødlidende medlemmer, og i krigens sidste år kunne det være et problem at skaffe brændsel.

Protokollerne melder ikke om egentlige foreningsaktiviteter i de første mange år. Et par bestyrelsesmøder om året og en generalforsamling var de eneste aktiviteter.

I 1986 fik foreningen sin egen fane på initiativ af foreningens daværende formand, Erling Jensen. Fanen hænger i dag på Thorshøj.

I 1986 søgte foreningen om et kommunalt tilskud til aktiviteter, men det blev ikke bevilget. Derimod kom der gang i arbejdet i pensionisternes kontaktudvalg, der fordelte de kommunale tilskud mellem de to pensionistforeninger i Hvorslev Kommune.

Travlt med tilbud

Sidst i 80'erne begyndte nogle af de aktiviteter, der i dag kendetegner foreningen. Bankospil, gymnastik, ældredans og sang. I de senere år er aktiviteterne udvidet med petanque, kroll og badning i Tungelundbadet i Thorsø

Bestyrelsen har i dag noget mere travlt, end det var tilfældet i de første år. Medlemstallet, der i 1943 var 28, er nu 325.

"Det egentlige formål med økonomisk støtte til betrængte medlemmer er ikke mere aktuelt, men de mange kulturelle og underholdende tilbud, der er kommet i gang de senere år, har god tilslutning og opfylder et stort ønske og behov hos medlemmerne," mener den nuværende formand, Johs. Molbech.

jesl