Foto: Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Stor trafikkontrol i Favrskov Kommune: 107 bilister blitzet

Borgere i kommunen havde anmodet om fartkontroller

Af
Danni Paulsen

"Sæt farten ned derude!"

Sådan skriver Østjyllands Politi på Twitter, efter man har blitzet 107 bilister, der ikke overholdt fartgrænsen, i Favrskov Kommune.

De mange bilister, der nu kan se frem til en bøde, et klip eller sågar en betinget frakendelse af kørekortet, blev foreviget af politiets kameraer torsdag.

Over 7.000 bilister har passeret vognene

"Vi havde fotovogne til at holde flere forskellige steder i Favrskov Kommune. Syv fotovogne indsatte vi, og de tog billeder af i alt 107 personer," siger politikommissær Amrik Chadha fra Østjyllands Politi.

Vognene var placeret på vejene i eftermiddags- og aftentimerne.

"Vi gjorde det som reaktion på et hav af henvendelser fra borgere, der har anmodet os om at lave kontroller på forskellige strækninger."

Selvom 107 bilister lyder af meget, så er det ikke nødvendigvis udtryk for, at den er helt gal med fartglæden i Favrskov Kommune, påpeger politikommissæren.

"Det er selvfølgelig beklageligt, at der er bilister, som får klip og betingede frakendelser, men ellers er det ikke så galt igen. Over 7.000 bilister har passeret vognene, så 107 er ikke sådan, at jeg ryster i bukserne."

Ifølge Amrik Chadha er der flere fartkontroller på vej - formentlig i weekenden, hvor der fra politiets side er national fokus på hastighed.

dp

Publiceret 12 October 2018 15:22