Modelfoto

Mand fra Hadsten snydt af "Microsoft-medarbejder"

Blev narret over telefonen til at give adgang til sine bankkonti

En 55-årig mand fra Hadsten kontaktede i går politiet, efter han var blevet ringet op af en engelsktalende mand, der udgav sig for at være fra Microsoft.

Manden i telefonen fik den 55-årige mand til at tænde sit webcam, og der blev blandt andet taget et billede af ham, mens han holdt sit pas op foran sig. "Micorsoft-medarbejderen" fik også adgang til hans bankkonti.

Efter samtalen blev manden fra Hadsten mistænksom og fik lukket sin bankkonto. Umiddelbart var der ikke blevet hævet penge på kontoen, oplyser Østjyllands Politi.

Også en 75-årig mand fra Aarhus kontaktede politiet i går, fordi han en dag i sidste uge var blevet ringet op af en engelsktalende mand, der fik franarret penge fra ham ved at sælge ham et PC-program. Efterfølgende var der trukket flere beløb i euro fra mandens konto.

Østjyllands Politi opfordrer til, at man aldrig udleverer bankoplysninger eller andre personlige oplysninger over telefonen. Virksomheder, banker og myndigheder vil aldrig bede om den type oplysninger over telefonen.

jr

Publiceret 06 November 2018 16:49

SENESTE TV

Så er der litteraturaften om 'Lykke-Per'

Bøger Så er der litteraturaften med mag.art. Thomas Damm, som vil fortælle om bogen 'Lykke-Per' i Uhresalen på Hinnerup Bibliotek.

"Bille Augusts filmatisering af Henrik Pontoppidans "Lykke-Per" genopvækkede sidste år interessen for en af dansk litteraturs største romaner. 'Lykke-Per' beskriver brydningerne mellem gammelt og nyt, tradition og teknik, tro og videnskab, og det gør den levende og aktuel også for nutidige læsere," skriver Hinnerup Bibliotek i en pressemeddelelse.

"Pontoppidan fortæller om en brydnings- og opløsningstid der på mange måder minder om vores i dag, men han kommer ikke med entydige løsninger. Noget af det fantastiske ved at læse "Lykke-Per" er de mange nuancer Pontoppidan giver sine personer. Det er aldrig sort/hvidt," ," forklarer Thomas Damm,

Thomas Damm, der er uddannet litteraturhistoriker arbejder til daglig som bibliotekar i Galten. Litteraturaftenen finder sted tirsdag 29. januar i Uhresalen kl. 19.30. Det er gratis at deltage. Dog skal man selv printe billetter via favrskovbib.dk eller henvende sig på et af Favrskovbibliotekerne.