Velgørende fodbold:

Hinnerups velgørende fodboldhold spiller mod Arsenal

Efter fredagens kamp skal to-årigt sponsorat afsløres, mens søndagen byder på FA Cup semifinale på Wembley: Manchester City mod Arsenal

Allerede i morgen fredag spiller Danmarks mest velgørende fodboldhold fra Hinnerup en velgørenhedskamp mod Arsenal i London.
Holdet fra Hinnerup har siden 2009 indsamlet millioner af kroner ind til UNICEF, rent drikkevand og polio-vaccinationer.
I morgen skal Simon Schølin, Morten Bang og resten af spillerne med rødder i Hinnerup-området dyste mod et et hold bestående af tidligere Arsenal-spillere og ansatte. På Hinnerups Oldboys hold spiller både komikeren Carsten Bang og musikeren Poul Krebs.
Det sker for at samle midler ind til at skaffe 25 millioner liter renset drikkevand. Til fordel for UNICEF.
Derefter holdes en middag for alle involverede og samme dag afsløres et 2-årigt hovedsponsorat for Danmarks mest velgørende hold, fortæller Simon Schølin fra holdet.
TV: SE MÅLET: FavrskovPostens hold fik scoret i den vanvittige kamp
TV: Carsten Bang laver Laudrup-finten
 

Fodbold og velgørenhed

Danmarks mest velgørende hold har indsamlet knap 15 millioner kroner.

50 millioner liter rent drikkevand

275.000 vaccinationer mod polio

50 huse i Burundi

Det er sket gennem Røde Kors, UNICEF og ADRA Denmark.

Danmarks mest velgørende hold har blandt andet spillet kampe mod: FC Barcelona, RCD Espanyol, Ajax Amsterdam to Celtic FC and Tottenham Hotspurs. De har spillet i Dubai, Shanghai og på Grønland.

Derudover mødte holdet blandt andet FavrskovPostens hold, sidste år i maj. Her spillede holdet fodboldkampe ti timer i træk.

Publiceret 20 April 2017 13:30

Lokalavisen Favrskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Favrskov
SENESTE TV

13-årig iværksætter tog på messe i Hadsten

Mens mange voksne vægrer sig ved at prøve kræfter med livet som selvstændig erhvervsdrivende, har Max Hammerum på kun 13 år ikke den slags hæmninger.

Det viste han tydeligt på en virksomhedsmesse i Hadsten. To 3D-printere tegner med en sagte summen de tynde konturer op til noget, der senere bliver til en udstiksform til småkager. Max Hammerum fra Hadsten er iværksætteren med den simple men geniale idé at fremstille kageformene efter kundernes individuelle ønsker. Han var en af 12 udstillere på en lille virksomhedsmesse i Hadsten Erhvervspark, der blev afholdt for kort tid siden.

”Jeg fik ideen sammen med min lillebror, Villads, da vi skulle til at have hund, og vi selv ville bage hundekiks til den. Vi vidste, at den hedder Luca, og det var Villads, der fik ideen med at få navnet med i udstiksformen og, at den skulle 3D-printes,” husker Max Hammerum.

Respekt for iværksætter

Siden tænkte han og Villads, at der nok var andre, som kunne tænke sig en helt egen udstiksform. Det var kort før jul sidste år og efter at have fået en hjemmeside om produktet, begyndte ordrerne at tikke ind. Og det i en grad, så produktionen ikke kunne følge med, og drengene måtte sige nej til kunder. Efter jul gik salget helt i stå, men har sidenhen rettet sig til et stabilt leje.

”Jeg er dybt imponeret over Max. Ham har jeg respekt for. At han gør det, selv om han kun er 13 år. Jeg synes, det var et vildt spændende arrangement med meget forskellige udstillere. Jeg er kom for at netværke og blive inspireret og få ideer til, hvis jeg senere skal bruge noget,” forklarer Katrine Juul.

Hun er sikkerhedskonsulent hos Verisure og var inviteret af den ene af arrangørerne, Andreas fra Rønnow Grafisk, som hun kender, fra dengang hun selv var iværksætter. Hun har ikke sluppet drømmen om at være selvstændig, og hun ved, at hun en dag kan få brug for et stærkt netværk, hvis hun skulle vove at forsøge sig igen.

Næste år endnu vildere

”Min filosofi er, at hvor folk mødes, sker der noget. Derfor lavede vi den her inspirationsbuffet. Vi gør det for at netværke, og vi vil gerne netværke for dem, vi handler med. Og så vil vi selvfølgelig vise vores gæster den brede flade af det, vi leverer,” fortæller Andreas Rønnow Petersen, indehaver af Rønnow Grafisk.

På trods af en del afbud i sidste øjeblik, hvilke han tilskriver det solrige vejr, og at virksomheder generelt har travlt, noterer Andreas sig, at hans inspirationsbuffet blev velbesøgt. Cirka 300 gæster og udstillere har man efterfølgende talt op. Det er fjerde år, Rønnow Grafisk holder arrangementet og første gang med andre udstillere. Og succesen vil fortsætte:

”Vi gør det absolut igen til næste år, og det kommer til at vokse. Næste år bliver det endnu vildere!” lover Andreas Rønnow Petersen.