Favrskov får en million kroner til et frivilligcenter

Som eneste af tre ansøgere, får kommunen penge til at lave et frivilligcenter

Favrskov Kommune har fået knap en million kroner de næste to år, fra Socialstyrelsen, til at etablere et frivilligcenter for alle de frivillige initiativer i kommunen. 530.000 kroner det første år og 410.000 kroner det næste år. Sandsynligheden for at Socialstyrelsen derefter fortsætter med at støtte med et lidt mindre beløb i årene, fremover er i høj grad tilstede, forklarer kommunaldirektør Jan Kallestrup.

Ideen med frivilligcentret er at understøtte og styrke samarbejdet mellem frivillige og foreninger i Favrskov. Det nye center bygger videre på den fælles frivillige indsats, der er udviklet siden 2014, hvor Favrskov Byråd igangsatte en række nye fælles initiativer på frivilligområdet. I 2015 blev frivilligsekretariatet ”Bindeleddet” etableret, og de har blandt andet bidraget med forskellige kurser og arrangementer samt markedsføring af den fælles frivillighed. Etableringen af frivilligcentret skal ses som en naturlig videreudvikling af disse indsatser.
Siden 2015 har kommunen selv afsat 570.000 kroner om året til den fælles frivillige indsats i Favrskov. Her har man haft et kontor på Stationen i Hinnerup og sekretariatet er drevet af frivillige, som er aktive i sekretariatet i deres fritid, med kontorhjælp fra kommunen.
Nu skal Økonomiudvalg og Byråd finde ud af, hvordan et frivilligcenter kan realiseres og hvor det skal ligge fysisk.
Frivilligcenteret skal etableres som en forening med en selvstændig bestyrelse, og fra starten forventes bemandingen at bestå af en fuldtidsansat medarbejder. Kommunen må være med i bestyrelsen, men hverken på næstformands-, eller formandsposten.

Publiceret 13 June 2017 11:00

Lokalavisen Favrskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Favrskov
SENESTE TV

13-årig iværksætter tog på messe i Hadsten

Mens mange voksne vægrer sig ved at prøve kræfter med livet som selvstændig erhvervsdrivende, har Max Hammerum på kun 13 år ikke den slags hæmninger.

Det viste han tydeligt på en virksomhedsmesse i Hadsten. To 3D-printere tegner med en sagte summen de tynde konturer op til noget, der senere bliver til en udstiksform til småkager. Max Hammerum fra Hadsten er iværksætteren med den simple men geniale idé at fremstille kageformene efter kundernes individuelle ønsker. Han var en af 12 udstillere på en lille virksomhedsmesse i Hadsten Erhvervspark, der blev afholdt for kort tid siden.

”Jeg fik ideen sammen med min lillebror, Villads, da vi skulle til at have hund, og vi selv ville bage hundekiks til den. Vi vidste, at den hedder Luca, og det var Villads, der fik ideen med at få navnet med i udstiksformen og, at den skulle 3D-printes,” husker Max Hammerum.

Respekt for iværksætter

Siden tænkte han og Villads, at der nok var andre, som kunne tænke sig en helt egen udstiksform. Det var kort før jul sidste år og efter at have fået en hjemmeside om produktet, begyndte ordrerne at tikke ind. Og det i en grad, så produktionen ikke kunne følge med, og drengene måtte sige nej til kunder. Efter jul gik salget helt i stå, men har sidenhen rettet sig til et stabilt leje.

”Jeg er dybt imponeret over Max. Ham har jeg respekt for. At han gør det, selv om han kun er 13 år. Jeg synes, det var et vildt spændende arrangement med meget forskellige udstillere. Jeg er kom for at netværke og blive inspireret og få ideer til, hvis jeg senere skal bruge noget,” forklarer Katrine Juul.

Hun er sikkerhedskonsulent hos Verisure og var inviteret af den ene af arrangørerne, Andreas fra Rønnow Grafisk, som hun kender, fra dengang hun selv var iværksætter. Hun har ikke sluppet drømmen om at være selvstændig, og hun ved, at hun en dag kan få brug for et stærkt netværk, hvis hun skulle vove at forsøge sig igen.

Næste år endnu vildere

”Min filosofi er, at hvor folk mødes, sker der noget. Derfor lavede vi den her inspirationsbuffet. Vi gør det for at netværke, og vi vil gerne netværke for dem, vi handler med. Og så vil vi selvfølgelig vise vores gæster den brede flade af det, vi leverer,” fortæller Andreas Rønnow Petersen, indehaver af Rønnow Grafisk.

På trods af en del afbud i sidste øjeblik, hvilke han tilskriver det solrige vejr, og at virksomheder generelt har travlt, noterer Andreas sig, at hans inspirationsbuffet blev velbesøgt. Cirka 300 gæster og udstillere har man efterfølgende talt op. Det er fjerde år, Rønnow Grafisk holder arrangementet og første gang med andre udstillere. Og succesen vil fortsætte:

”Vi gør det absolut igen til næste år, og det kommer til at vokse. Næste år bliver det endnu vildere!” lover Andreas Rønnow Petersen.