Efter mere end 10 års kamp for et trinbræt i Laurbjerg, er det endelig lykedes at få skrevet stationen og betjeningen af den, ind i udbudsmaterialet, samt at få afsat penge til at undersøge en placering af den.

Efter mere end 10 års kamp for et trinbræt i Laurbjerg, er det endelig lykedes at få skrevet stationen og betjeningen af den, ind i udbudsmaterialet, samt at få afsat penge til at undersøge en placering af den.

4 millioner til at undersøge placering af station i Laurbjerg og Stilling

Det har været en god uge for tog-elskerne i Laurbjerg og Favrskov den seneste uges tid.
Først kunne man læse, at Laurbjerg er kommet med i timeplanen på sigt.
Det står i nye transport-udbudsmateriale. I dag er det Arriva der kører den slags kørsel, og hvis de skal genvinde strækningen, skal de altså nikke ja til at stoppe i Laurbjerg på sigt. Det har de så faktisk allerede gjort i flere år - altså nikket ja.

Næsten samtidig har et bredt flertal i Folketinget besluttet at bruge 4 millioner kroner 'til nærmere undersøgelser af to nye stationer i Laurbjerg og Stilling.'
Etableringen af stationerne kan påbegyndes i 2022 i forlængelse af arbejdet med et nyt signalsystem på jernbanen, lyder det.
Udbuddet udformes sådan, at den kommende operatør forpligtes til at betjene op til 5 nye stationer (Jerne, Laurbjerg, Stilling, Tvis og Sparkjær.)
Det glæder Birgit Liin, der siden 2012 har været i spidsen for borgergruppen: 'Trinbrættet tilbage til Laurbjerg' siden 2012.
“Det glæder mig, at der endelig kan komme konkrete undersøgelser, der viser hvor dyrt, det bliver at anlægge et trinbræt,” siger hun til FavrskovPosten.
Borgmester Nils Borring er også glad, og afventer forundersøgelsen, indtil han og kommunen tager stilling til, hvad der skal ske.
“Vi fastholder at bruge 5 millioner kroner og så må undersøgelsen vise, om et trinbræt koster meget mere end 10 millioner. Men ret beset er det jo en ren statslig opgave det her,” siger han til FavrskovPosten.
Kommunen har siden 2013 afsat 5 millioner kroner til et trinbræt, mod at staten betalte resten. En undersøgelse fra Cowi, betalt af kommunen, viste i 2012, at det ville koste omtrent 10 millioner kroner at anlægge et trinbræt.

Publiceret 20 June 2017 10:00