Professionel Clairvoyant:

Troede det var normalt at tale med dyrene

Vibeke Buttenschøn forlod lederjob for at blive clairvoyant. Allerede som barn talte hun med dyrene

“Man kan ikke sidde her efter 20 år, uden at kunne det her.”
For Vibeke Buttenschøn er 20 års professionel praksis beviset på, at hun virkelig kan noget som clairvoyant.
Ordene falder efter, at jeg som journalist, udtrykker min skepsis over for hendes evner og det clairvoyante.
Den 63-årige kvinde trækker på skuldrene, og siger stille.
“Du skal have tiltro til det, før det virker. Jeg har gjort det her i 20 år med hjertet og jeg kan kun hjælpe dem, der vil have hjælp.”

Folk, opfindere og ledere

Hun nævner, at hun får besøg i hjemmet på Vinterslevvej af alle mulige slags mennesker. Flere har besøgt hende lige siden hun begyndte for 20 år siden.
Også opfindere og virksomhedsledere kommer forbi, og så hjælper hun også dyr - primært heste - med at blive raske.

Talte med dyrene

“Jeg har haft min evne siden barndommen. Dengang talte jeg med dyrene og så ligesom en indre film for mit øje. Jeg har nok ikke været helt normalt i mine omgivelsers øjne, men det var jeg jo ikke klar over dengang,” fortæller Vibeke Buttenschøn, der voksede op i et hus tæt på Den Jydske Haandværkerskole i Hadsten. Faderen var lærer og arkitekt, mens moderen senere blev udlært keramiker.

Følelses-neutral

Siden opdagede hun sine evner til at se ting, som ikke mange andre ser.
“I begyndelsen skulle jeg gøre nogle bestemte ting, for at komme i den tilstand. Men i dag kan jeg hurtigere dykke ned i den.”
I den tilstand er hun følelses-neutral. Hun fortæller, at hun kan mærke små stik af smerte, eller uro i maven hvis folk har ondt, eller er triste, men kun kortvarigt. Bagefter er der ikke meget hun husker af samtalen. I øvrigt har hun tavshedspligt.
“Jeg ser ting i deres liv, og er egentlig bare den, der siger det højt, det jeg ser for mit indre øje. Jeg ser ikke død og ødelæggelse, men muligheder. Valgene må folk selv træffe.”

Malta ændrede livsbanen

Vibeke Buttenschøn har stort set levet hele sit liv i Hadsten.
Men et år på Malta var med til at ændre livsbanen.
Hun begyndte som ung på det daværende Electromatic, der siden blev til Carlo Gavazzi.
“Jeg arbejdede mig op, og fik lov til at lave en masse. Jeg tror, det var fordi jeg var nysgerrig og åben over for de fleste jobmæssige udfordringer,” genkalder hun sig den epoke.
Efter 11 år startede hun på Grundfos i Bjerringbro, hvor hun blandt andet begyndte at få lederkompetencer i opstarten af en elektronikfabrik. Efter otte år skulle der ske noget andet og hun sagde op uden at have et andet job på hånden.
“Dagen efter ringede de fra Carlo Gavazzi, og spurgte om jeg ikke ville kigge på kvalitetsproblemerne på deres fabrik på Malta. Det var et ansvarsfuldt, men til tider ensomt et job,” fortæller Vibeke Buttenschøn på sin stille facon.

Spillekort og pendul

Før den næste sætning lyser øjnene op ved mindet:
“Jeg fik mange gode venner på Malta, og rejser stadig derned så tit, jeg kan. Rent ledelsesmæssigt har malteserne en helt anden arbejdskultur og det var en udfordring at møde folk, der godt måtte lyve lidt for deres chef. Det var socialt accepteret og en del af kulturen. Men man er nødt til at finde frem til deres kultur, før man kan lede folk i et andet land.”
De timer hun ikke brugte på fabrikken, blev blandt andet brugt på at øve pendulering og kortoplæg. Et astrologi-kursus og et møde med to ældre synske kvinder, fra før hun rejste til Malta, havde genåbnet hendes øjne for evnerne som clairvoyant.
Da hun kom hjem, sagde hun op og blev clairvoyant på fuld tid. 1. juli er det 20 år siden.
“Jeg har haft småjobs siden da. men jeg traf valget om, at jeg ville følge mit hjerte og hjælpe andre. Jeg er jo bare én af de muligheder mennesker har for at få lidt indsigt i deres eget liv.”

Publiceret 01 July 2017 11:30

Lokalavisen Favrskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Favrskov
SENESTE TV