Sendt til Aarhus og beordret til Randers:

“Personale skal udvise konduite”

Politisk svar på sagen om syrisk familie der måtte køres fra Skejby til Randers - efter at være henvist til Skejby i første omgang

En principiel sag, hvor en syrisk familie blev bedt om at tage til Skejby Sygehus og derefter blev beordret til hospitalet i Randers, har nu fået en politisk drejning, efter at Enhedslisten har spurgt regionsrådsformand Bent Hansen om procedurerne virkelig er så rigide, at det i en sådan situation ikke er muligt at udvise fleksibilitet og konduite.
Og selvom svaret er pakket pænt ind, så mener Peder Meyhoff fra Enhedslisten alligevel at Bent Hansens svar er et kritisk vink med en vognstang til Børneafdelingen på Skejby.
“De skal fremover være fleksible. Det håber jeg så de - og alle andre afdelinger på Skejby - vil være næste gang en tilsvarende situation opstår,” fortæller byrådsmedlemmet fra Favrskov, der fik Enhedslistens Regionsrådsmedlem Lene Fruelund om at spørge Bent Hansen om procedurerne.
Læserbrevet om den syriske familie der blev sendt fra Aarhus til Randers
Sagen er kort beskrevet i et læserbrev i FavrskovPosten, hvor en Røde Kors-frivillig opridsede hvordan en syrisk familie der var henvist til Lægevagten i Århus, bagefter blev afvist af Børneafdelingen i Skejby, men i stedet blev beordret til at køre til Regionshospitalet i Randers. Familien og det frivillige Røde Kors medlem der kørte dem, var mildest talt forvirrede og oprørte.
Reaktion: Peder Meyhoffs læserbrev: Skejby manglede situationsfornemmelse

Vis konduite

Det mest interessante er svarets afsluttende konklusion, mener Peder Meyhoff: 'Men de overordnede retningslinjer åbner oplagt mulighed for, at en borger, der står hos lægevagten i Aarhus, kan bede om at blive henvist til en afdeling på Aarhus Universitetshospital, selvom patienten har bopæl uden for hospitalets optageområde. Og helt uanset de overordnede principper tror og håber jeg selvfølgelig, at personalet på hospitalerne udviser konduite i sager, hvor borgerne i en akut situation risikerer at komme i klemme på grund af ufleksible regler,' lyder det i svaret fra Bent Hansen.
“Det er et eksempel på to offentlige myndigheder, der ikke får talt sammen. Og det går så ud over borgerne,” mener Peder Meyhoff, der er ude efter problematikken, hvor man har frit sygehusvalg, men hvor regionen i praksis har delt områderne mellem sig. Normalt henvises alle fra Favrskov Kommune til Regionshospitalet i Randers, selvom godt halvdelen af borgerne i kommunen bor tættere på Skejby Sygehus.

Publiceret 09 July 2017 11:00

Lokalavisen Favrskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Favrskov
SENESTE TV