Dans med morskab i Lading

 Kald det kædedans, kredsdans, motionsdans, morskabsdans, familiedans, fællesdans, eller ryste-sammendans – men bare aldrig folkedans, så tror folk bare, at det er noget stift, højtideligt og kedeligt med gågadeopvisninger i farvestrålende dragter til lidt spagfærdigt violinspil.
Sådan er det imidlertid ikke hos Claus Jørgensen, hvis hold siden 1989 har danset i Lading Forsamlingshus hveranden mandag – til velklingende CD-musik.
11. september kl. 19.30 starter holdet på sin 29. sæson!
Et af Claus Jørgensens ”specialer" går ud på, at han uden at sige en lyd, men bare med kropssprog og fagter kan få op mod 100 mennesker til – under stor morskab – at danse afvekslende kredsdanse i over ½ time, også folk, der aldrig har taget et dansetrin før i deres liv!
Netop sådan starter han også sine danseaftener i Lading, hvorefter der følger en lang række sjove og let tilgængelige danse fra mange forskellige lande, de fleste valgt, så de kan fungere her og nu. Mange af hans danse har ”indbygget partnerskift”, så alle hurtigt lærer af hinanden – og lærer hinanden at kende.
Der blæses på traditioner, korrekthed og indviklede trin, hvorimod venskabelig hygge, morskab samt en god portion motion, har høj prioritet. Derfor kommer folk til hans dans, ikke blot fra Favrskov, men fra hele Århus-området.
Læs mere på www.cjcjcj.dk

Publiceret 08 September 2017 14:00

Lokalavisen Favrskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Favrskov
SENESTE TV

13-årig iværksætter tog på messe i Hadsten

Mens mange voksne vægrer sig ved at prøve kræfter med livet som selvstændig erhvervsdrivende, har Max Hammerum på kun 13 år ikke den slags hæmninger.

Det viste han tydeligt på en virksomhedsmesse i Hadsten. To 3D-printere tegner med en sagte summen de tynde konturer op til noget, der senere bliver til en udstiksform til småkager. Max Hammerum fra Hadsten er iværksætteren med den simple men geniale idé at fremstille kageformene efter kundernes individuelle ønsker. Han var en af 12 udstillere på en lille virksomhedsmesse i Hadsten Erhvervspark, der blev afholdt for kort tid siden.

”Jeg fik ideen sammen med min lillebror, Villads, da vi skulle til at have hund, og vi selv ville bage hundekiks til den. Vi vidste, at den hedder Luca, og det var Villads, der fik ideen med at få navnet med i udstiksformen og, at den skulle 3D-printes,” husker Max Hammerum.

Respekt for iværksætter

Siden tænkte han og Villads, at der nok var andre, som kunne tænke sig en helt egen udstiksform. Det var kort før jul sidste år og efter at have fået en hjemmeside om produktet, begyndte ordrerne at tikke ind. Og det i en grad, så produktionen ikke kunne følge med, og drengene måtte sige nej til kunder. Efter jul gik salget helt i stå, men har sidenhen rettet sig til et stabilt leje.

”Jeg er dybt imponeret over Max. Ham har jeg respekt for. At han gør det, selv om han kun er 13 år. Jeg synes, det var et vildt spændende arrangement med meget forskellige udstillere. Jeg er kom for at netværke og blive inspireret og få ideer til, hvis jeg senere skal bruge noget,” forklarer Katrine Juul.

Hun er sikkerhedskonsulent hos Verisure og var inviteret af den ene af arrangørerne, Andreas fra Rønnow Grafisk, som hun kender, fra dengang hun selv var iværksætter. Hun har ikke sluppet drømmen om at være selvstændig, og hun ved, at hun en dag kan få brug for et stærkt netværk, hvis hun skulle vove at forsøge sig igen.

Næste år endnu vildere

”Min filosofi er, at hvor folk mødes, sker der noget. Derfor lavede vi den her inspirationsbuffet. Vi gør det for at netværke, og vi vil gerne netværke for dem, vi handler med. Og så vil vi selvfølgelig vise vores gæster den brede flade af det, vi leverer,” fortæller Andreas Rønnow Petersen, indehaver af Rønnow Grafisk.

På trods af en del afbud i sidste øjeblik, hvilke han tilskriver det solrige vejr, og at virksomheder generelt har travlt, noterer Andreas sig, at hans inspirationsbuffet blev velbesøgt. Cirka 300 gæster og udstillere har man efterfølgende talt op. Det er fjerde år, Rønnow Grafisk holder arrangementet og første gang med andre udstillere. Og succesen vil fortsætte:

”Vi gør det absolut igen til næste år, og det kommer til at vokse. Næste år bliver det endnu vildere!” lover Andreas Rønnow Petersen.