Stor cykelfestival med Chris Anker

Cyklens 200 års fødselsdag og bane i Hammel fejres

Chris Anker cykler med de hårde cykelhunde søndag 17. september og sammen med sin bror, den tidligere sportsdirektør, Allan Bo Andresen, holder de dagen efter et foredrag om cykling, og så meget andet, med anekdoter om Contador og alt det andet omkring cyklingen.
“Du kan høre foredraget selvom du ikke går så meget op i cykling. Vi kommer med masser af anekdoter og historier om blandt andet Tour de France og om vores tid sammen i Hammel,” fortæller Chris Anker Sørensen.
Chris Ankers 75 kilometers cykeltur ender i Dommerparken (Det tidligere slagteri, red.), hvor man hele lørdagen holder cykelfestival.
Det er blandt andet for at fejre, at Hammel har fået et Pump Track, lige præcis placeret i Dommerparken, der om få år vil være bebygget med blandt andet plejehjem og plejeboliger, men også ting til rekreative formål.
Du kan prøve 1-hjulede, trial cykler, rickshawcykler og mange flere. Derudover vil der være arrangeret rebuscykling for de yngre, hvor man kan vinde lækkerier ved at finde løsningen på rebus'en.
Chris Anker medbringer tre cykeltrøjer, der holdes auktion over. Indtægterne går til Hammel Cykle Klub. Den ene af trøjerne vil være den trøje, han vandt en etape i Giro d'Italia i, og alle trøjerne vil have autografer fra andre cykelstjerner.
Landbetjent Jesper Poulsen holder køreskole for de små. Asfaltstykket foran cykelbanen bliver nyasfalteret til dagen, og malet op med en fin kørebane.

Snegleløbet

Det store tilløbsstykke for både store og små bliver Snegleløbet.
Her har adskillige af byens mere eller mindre prominente indbyggere sagt ja tak til at deltage.
Det bliver bl.a. Flemming, Regnbueskolens leder, Lotte Stahl fra Nybolig, Pia fra BelFam, kunstner Kaj Nielsen, medlemmer fra Cykelklubben, Kian Johansen fra FavrskovPosten og mange flere.
Desuden har Viborg Trial Klub meldt deres ankomst, så der vil være masser af rå action, cykler der hopper på paller og laver livsfarlige stunts.

Aflever din gamle cykel

Du kan også komme af med nogle af alle de cykler ungerne er vokset fra, som bare står og samler mos i garagen.
Røde Kors Cykelværksted har meldt deres ankomst, så de tager imod alle overskydende cykler.

Publiceret 12 September 2017 11:00

Lokalavisen Favrskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Favrskov
SENESTE TV