Stor cykelfestival med Chris Anker

Cyklens 200 års fødselsdag og bane i Hammel fejres

Chris Anker cykler med de hårde cykelhunde søndag 17. september og sammen med sin bror, den tidligere sportsdirektør, Allan Bo Andresen, holder de dagen efter et foredrag om cykling, og så meget andet, med anekdoter om Contador og alt det andet omkring cyklingen.
“Du kan høre foredraget selvom du ikke går så meget op i cykling. Vi kommer med masser af anekdoter og historier om blandt andet Tour de France og om vores tid sammen i Hammel,” fortæller Chris Anker Sørensen.
Chris Ankers 75 kilometers cykeltur ender i Dommerparken (Det tidligere slagteri, red.), hvor man hele lørdagen holder cykelfestival.
Det er blandt andet for at fejre, at Hammel har fået et Pump Track, lige præcis placeret i Dommerparken, der om få år vil være bebygget med blandt andet plejehjem og plejeboliger, men også ting til rekreative formål.
Du kan prøve 1-hjulede, trial cykler, rickshawcykler og mange flere. Derudover vil der være arrangeret rebuscykling for de yngre, hvor man kan vinde lækkerier ved at finde løsningen på rebus'en.
Chris Anker medbringer tre cykeltrøjer, der holdes auktion over. Indtægterne går til Hammel Cykle Klub. Den ene af trøjerne vil være den trøje, han vandt en etape i Giro d'Italia i, og alle trøjerne vil have autografer fra andre cykelstjerner.
Landbetjent Jesper Poulsen holder køreskole for de små. Asfaltstykket foran cykelbanen bliver nyasfalteret til dagen, og malet op med en fin kørebane.

Snegleløbet

Det store tilløbsstykke for både store og små bliver Snegleløbet.
Her har adskillige af byens mere eller mindre prominente indbyggere sagt ja tak til at deltage.
Det bliver bl.a. Flemming, Regnbueskolens leder, Lotte Stahl fra Nybolig, Pia fra BelFam, kunstner Kaj Nielsen, medlemmer fra Cykelklubben, Kian Johansen fra FavrskovPosten og mange flere.
Desuden har Viborg Trial Klub meldt deres ankomst, så der vil være masser af rå action, cykler der hopper på paller og laver livsfarlige stunts.

Aflever din gamle cykel

Du kan også komme af med nogle af alle de cykler ungerne er vokset fra, som bare står og samler mos i garagen.
Røde Kors Cykelværksted har meldt deres ankomst, så de tager imod alle overskydende cykler.

Publiceret 12 September 2017 11:00

Lokalavisen Favrskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Favrskov
SENESTE TV

13-årig iværksætter tog på messe i Hadsten

Mens mange voksne vægrer sig ved at prøve kræfter med livet som selvstændig erhvervsdrivende, har Max Hammerum på kun 13 år ikke den slags hæmninger.

Det viste han tydeligt på en virksomhedsmesse i Hadsten. To 3D-printere tegner med en sagte summen de tynde konturer op til noget, der senere bliver til en udstiksform til småkager. Max Hammerum fra Hadsten er iværksætteren med den simple men geniale idé at fremstille kageformene efter kundernes individuelle ønsker. Han var en af 12 udstillere på en lille virksomhedsmesse i Hadsten Erhvervspark, der blev afholdt for kort tid siden.

”Jeg fik ideen sammen med min lillebror, Villads, da vi skulle til at have hund, og vi selv ville bage hundekiks til den. Vi vidste, at den hedder Luca, og det var Villads, der fik ideen med at få navnet med i udstiksformen og, at den skulle 3D-printes,” husker Max Hammerum.

Respekt for iværksætter

Siden tænkte han og Villads, at der nok var andre, som kunne tænke sig en helt egen udstiksform. Det var kort før jul sidste år og efter at have fået en hjemmeside om produktet, begyndte ordrerne at tikke ind. Og det i en grad, så produktionen ikke kunne følge med, og drengene måtte sige nej til kunder. Efter jul gik salget helt i stå, men har sidenhen rettet sig til et stabilt leje.

”Jeg er dybt imponeret over Max. Ham har jeg respekt for. At han gør det, selv om han kun er 13 år. Jeg synes, det var et vildt spændende arrangement med meget forskellige udstillere. Jeg er kom for at netværke og blive inspireret og få ideer til, hvis jeg senere skal bruge noget,” forklarer Katrine Juul.

Hun er sikkerhedskonsulent hos Verisure og var inviteret af den ene af arrangørerne, Andreas fra Rønnow Grafisk, som hun kender, fra dengang hun selv var iværksætter. Hun har ikke sluppet drømmen om at være selvstændig, og hun ved, at hun en dag kan få brug for et stærkt netværk, hvis hun skulle vove at forsøge sig igen.

Næste år endnu vildere

”Min filosofi er, at hvor folk mødes, sker der noget. Derfor lavede vi den her inspirationsbuffet. Vi gør det for at netværke, og vi vil gerne netværke for dem, vi handler med. Og så vil vi selvfølgelig vise vores gæster den brede flade af det, vi leverer,” fortæller Andreas Rønnow Petersen, indehaver af Rønnow Grafisk.

På trods af en del afbud i sidste øjeblik, hvilke han tilskriver det solrige vejr, og at virksomheder generelt har travlt, noterer Andreas sig, at hans inspirationsbuffet blev velbesøgt. Cirka 300 gæster og udstillere har man efterfølgende talt op. Det er fjerde år, Rønnow Grafisk holder arrangementet og første gang med andre udstillere. Og succesen vil fortsætte:

”Vi gør det absolut igen til næste år, og det kommer til at vokse. Næste år bliver det endnu vildere!” lover Andreas Rønnow Petersen.