Farvel ølklumme:

Danish dynamite i finalen

Klummeskribent gennem syv år takker af med prøvesmagning af ’egen’ hjemmebryg.

Af
Af Brian Fogsgaard Jensen

Selling. Salgskonsulent

ølentusiast

topbier ølsmagninger.

Så kom dagen hvor den sidste øl åbnes og testes her i klummen.
Siden april 2010 har jeg delt ud af min interesse for øl, på disse sider.
Interessen for mangfoldigheden ved øl, har båret den ulønnede opgave helt frem til dags dato.

Malurt i bægeret.

Alle de testede øl er beskrevet med min ærlige mening. Det kunne jeg tillade mig, alene fordi alle testede øl er købt af egen lomme.
Naturligvis har alle ikke været enige i mine bedømmelser. Nogle få har haft svært ved at tackle mine kasketter, både som ansat i ølbranchen gennem 14 år og som helt almindelig ølnørd med en trang til at dele ud af sin interesse.
Men sjovt er det da, at netop dem som har tudet højest over mine klummer, stadig på deres egen hjemmeside refererer til, da en af deres øl opnåede en 1. plads i min test af påskebryg i 2016.

Efter syv års ølnørderi, så er dette den sidste ølklumme, afslører Brian Fogsgaard Jensen.

Efter syv års ølnørderi, så er dette den sidste ølklumme, afslører Brian Fogsgaard Jensen.

Gåtur med hunden

Herfra skal lyde en stor tak Jer som har givet mig et par positive kommentarer med på vejen, i køen ved kassen i Kvickly og når jeg går tur med min hund. Denne klumme har nemlig også bragt mig stor fornøjelse og oplevelser.
For et års tid siden fik jeg mulighed for, at deltage i en velgørende fodboldkamp.
Mine holdkammerater var lige fra redaktøren på denne avis, over to folketingspolitikere, til Favrskovs borgmester og fremtrædende personer fra byrådet og erhvervslivet.
Min præstation gavnede dog holdet mest, til den tredje halvleg i ølteltet. Det var efter kampen mod HOG.s velgørende oldboys. Et hold der var forstærket med Stig Tøfting, Carsten Bang, Marc Rieper, Lars Christiansen med flere.

PC, design og bestil øl

Nu er vi derfor nået til den endelige finale og derfor skal der sluttes af med et brag af en øl, som skal under kærlig behandling: Min egen. Karakteren sprænger derfor skalaen.
I denne fagre nye verden, kan du sidde hjemme foran din PC eller tablet og brygge din helt egen øl, samtidig med at du spiller Candy Crush.
Stort set på samme måde, som en del af landets fantombryggere, får brygget deres øl på bryggeriet De Proef i Belgien og Ørbæk på Fyn. Dette koncept tiltaler naturligvis en doven ølnørd og jeg har naturligvis fået brygget min egen øl til denne finale.
Hverken Ørbæk eller De Proef kunne dog brygge en øl, som matcher mit ego, så æren tilfaldt verdens femtestørste bryggeri: Carlsberg.
Det Carlsberg-ejede Annex Brewing har udviklet en hjemmeside, hvor du vælger det antal flasker der skal tappes og efterfølgende kan du selv skræddersy din personlige øl. Konceptet er ret standardiseret og på den måde overskueligt. Du kan vælge bitterhed, farve, styrke og om smagen skal være frugtagtig eller ristet.

Danish dynamite sprænger skalaen.

Min øl er naturligvis ren og skær fuld ild på hele skalaen. Maximal bitterhed, maximal styrke og den mørkeste farve med noter af frugt og blomster i finalen. Danish dynamite er en stærk mørk øl på 7,5 %. Øltypen der er sigtet efter er en Dark Imperial IPA. Den har rimelig stor fylde samt en kraftig og vedholdende bitterhed som er dominerende i forhold til de andre smagsnuancer. Navnet danish dynamite er valgt som en patriotisk titel, til en kultur som vi skal værne om. Vi bør stå sammen og kæmpe for de danske værdier, kongehus, fædreland og danske øl. Budskabet med denne klumme har hele tiden været, nyd et mindre antal øl, men bedre øl af højere kvalitet.

Skål og tak herfra.

Publiceret 09 October 2017 10:00

Lokalavisen Favrskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Favrskov
SENESTE TV

13-årig iværksætter tog på messe i Hadsten

Mens mange voksne vægrer sig ved at prøve kræfter med livet som selvstændig erhvervsdrivende, har Max Hammerum på kun 13 år ikke den slags hæmninger.

Det viste han tydeligt på en virksomhedsmesse i Hadsten. To 3D-printere tegner med en sagte summen de tynde konturer op til noget, der senere bliver til en udstiksform til småkager. Max Hammerum fra Hadsten er iværksætteren med den simple men geniale idé at fremstille kageformene efter kundernes individuelle ønsker. Han var en af 12 udstillere på en lille virksomhedsmesse i Hadsten Erhvervspark, der blev afholdt for kort tid siden.

”Jeg fik ideen sammen med min lillebror, Villads, da vi skulle til at have hund, og vi selv ville bage hundekiks til den. Vi vidste, at den hedder Luca, og det var Villads, der fik ideen med at få navnet med i udstiksformen og, at den skulle 3D-printes,” husker Max Hammerum.

Respekt for iværksætter

Siden tænkte han og Villads, at der nok var andre, som kunne tænke sig en helt egen udstiksform. Det var kort før jul sidste år og efter at have fået en hjemmeside om produktet, begyndte ordrerne at tikke ind. Og det i en grad, så produktionen ikke kunne følge med, og drengene måtte sige nej til kunder. Efter jul gik salget helt i stå, men har sidenhen rettet sig til et stabilt leje.

”Jeg er dybt imponeret over Max. Ham har jeg respekt for. At han gør det, selv om han kun er 13 år. Jeg synes, det var et vildt spændende arrangement med meget forskellige udstillere. Jeg er kom for at netværke og blive inspireret og få ideer til, hvis jeg senere skal bruge noget,” forklarer Katrine Juul.

Hun er sikkerhedskonsulent hos Verisure og var inviteret af den ene af arrangørerne, Andreas fra Rønnow Grafisk, som hun kender, fra dengang hun selv var iværksætter. Hun har ikke sluppet drømmen om at være selvstændig, og hun ved, at hun en dag kan få brug for et stærkt netværk, hvis hun skulle vove at forsøge sig igen.

Næste år endnu vildere

”Min filosofi er, at hvor folk mødes, sker der noget. Derfor lavede vi den her inspirationsbuffet. Vi gør det for at netværke, og vi vil gerne netværke for dem, vi handler med. Og så vil vi selvfølgelig vise vores gæster den brede flade af det, vi leverer,” fortæller Andreas Rønnow Petersen, indehaver af Rønnow Grafisk.

På trods af en del afbud i sidste øjeblik, hvilke han tilskriver det solrige vejr, og at virksomheder generelt har travlt, noterer Andreas sig, at hans inspirationsbuffet blev velbesøgt. Cirka 300 gæster og udstillere har man efterfølgende talt op. Det er fjerde år, Rønnow Grafisk holder arrangementet og første gang med andre udstillere. Og succesen vil fortsætte:

”Vi gør det absolut igen til næste år, og det kommer til at vokse. Næste år bliver det endnu vildere!” lover Andreas Rønnow Petersen.