Anders G.:

“Vi bør tage en kulturdiskussion”

Medlem af Kultur- og fritidsudvalget mener vi har fået *Tog til tiden’ og teater til halv pris. Han mener Favrskov savner en diskussion af, hvad der er kultur.

Anders G. Christensen (V) er en af de fem politikere der sidder i Kultur- og fritidsudvalget. Og dermed en af dem, der har nikket ja til lys og oplevelsesshowet 'Tog til tiden'. Men også en af dem der har godkendt, at Busbjergspillene ikke får mere end 25.000 kroner i tilskud. 
Læs: Busbjergspillene føler sig glemt.

“Jeg kan godt forstå at Busbjergspillene undrer sig. Men dybest set bunder det i, at vi i Favrskov Kommune aldrig har taget en kulturpolitisk diskussion. For hvad er kunst og hvem skal vi støtte. I Favrskov er vi gennemsyret af politisk jantelov, når vi taler kultur,” lyder det.
Alligevel forsvarer han showet 'Tog til tiden' og at man ikke har tildelt Busbjergspillene flere midler.
“I 2017 har vi Kulturby 17. Vi har gerne villet give noget kultur som vi aldrig har set før i kommunen. Noget skraldebang for tusinder af mennesker. Derfor afsatte vi pengene til showet. Som på grund af sponsorstøtte og den aftale der er indgået med Randers Egnsteater faktisk, betyder, at vi fik kultur og show til halv pris,” pointerer udvalgsmedlemmet.
“Ja, der vil altid stå nogle kulturelle penge på kontoen i Favrskov Kommune. For har vi ikke frie penge til at lave noget ekstra for, så kan vi aldrig tilføre Favrskovs kulturliv noget ekstraordinært.”

Busbjerg støttes i tre år

Han forklarer, at Busbjergspillene på hans og Venstres foranledning faktisk er flytteet fra markedsføringspuljen og over i Kultur og Fritid. samtidig er der i budgettet bevilget 25.000 kroner til Busbjerg de næste tre år.
“Så slipper de og blandt andet også Hinnerup Garden for at skulle søge hvert år,” lyder det.
“Jeg ved godt, at det er på grund af vejret (i 2016, red) at Busbjergspillene fik så stort et underskud og det er noget møg. Vi vil også understøtte Busbjergspillene, men der er også andre ting at bruge kulturpengene på,” forklarer Anders G. Christensen.

Publiceret 13 November 2017 13:15

Lokalavisen Favrskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Favrskov
SENESTE TV