Vindmølleplacering i Hallendrup splitter politikerne i to lejre

Socialdemokrat vil stemme imod partiet og sammen med Venstre og Konservative

En skeptisk holdning til vindmøllers effekt på helbredet får Joachim Laursen (S) til at stemme imod sit partis holdning i sagen om placering af nye vindmøller ved Hallendrup, Nord for Hadbjerg og Selling.
“Jeg har altid været skeptisk overfor sundhedspåvirkningen af den lavfrekvente støj, som jeg ikke syntes er ordentligt dokumenteret. Jeg vil være sikker på, at naboerne ikke er i sundhedsrisiko. Så jeg stemmer ud fra et forsigtighedsprincip” forklarer han FavrskovPosten.
Han, Venstre og Konsevative foreslog i økonomiudvalget, at man udarbejdede en ny lokalplan og miljøvurdering for de tre nordligst placerede møller. Det stemte de tre andre socialdemokratiske medlemmer i Økonmoiudvalget imod og nu sendes sagen i byrådet her tirsdag aften.

Seks erstatter fire gamle

“Det er træls at stemme imod sin egen gruppe, men jeg har altid haft det her standpunkt og har i flere tilfælde stemt imod gruppen, så denne her gang er det ikke anderledes,” pointerer han.
Sagen drejer sig om seks nye vindmøller, der skal erstatte fire mindre vindmøller. Der har været diskuteret flere forskellige placeringer af møllerne i utallige år og efter at Aarhus Stifthar nikket ja til, at de tre sydligste af møllerne rykkes 150 meter nordligere og at man godt kan gå med til indsigten til Rud Kirke hæmmes lidt, så lå sagen klar.
Før det har der endda også været to forskellige ejergrupperingern, der dengang ønskede hvert sit projekt.
De er nu gået sammen og vindmøllesagen ligger nu igen klar efter de seneste høringer.

Publiceret 17 December 2017 10:00

SENESTE TV