Fra vikar i Ringkøbing til rektor på Favrskov Gymnasium

Rektor Morten Schytte Caspersens uddannelsesforløb og jobs viser, at tilfældigheder og modenhed har stor betydning for, hvor du lander

“Jeg har lært, at man ikke skal sige; Det her vil jeg aldrig beskæftige mig med.”
45-årige Morten Schytte Caspersen fra Hinnerup har taget en klassisk uddannelse fra Aarhus Statsgymnasium. Han er født og opvokset i Aarhus og gik på Samsøgades Skole.
“Valget tog vel 90 sekunder. Jeg var ikke i tvivl om, at jeg ville gå på matematisk linje,” erindrer han om hans eget studievalg.
Efter gymnasiet gik han på universitetet for at læse engelsk, og så dansk.
“Det var mest fordi jeg tænkte, at de fag nok ville passe godt sammen. Men der var ikke nogen fast plan for hvad det skulle bruges til. Dengang ville jeg helst beskæftige mig med litteratur.”

Fra underviser til leder

Retning kom der trin for trin efter et vikariat som 26-årig på Ringkøbing Gymnasium som underviser. At han fik jobbet var et rent tilfælde. En bekendt studiekammerat skulle videre og så blev jobbet ledigt.
Derefter blev han kortvarigt underviser på VUC i Hadsten.
Det der faktisk i dag er hjemstavn 5 på Favrskov Gymnasium.
Efter en del år på Bjerringbro Gymnasium som almindelig underviser, så udvikledes interessen for at blive pædagogisk konsulent og derefter kom interessen for ledelse ind.
Sideløbende med at han begyndte som vicerektor på Paderup Gymnasium, tog Morten Schytte Caspersen en ledelsesudannelse.
Efter fire år fik han så stillingen som rektor for Favrskov Gymnasium i maj 2017.
“I begyndelsen af min karriere var det mest spændende at undervise 26 elever og lede dem. Det fokus har ændret sig. Det er både modenhed og tilfældigheder der spiller ind. I dag er det udfordringen ved at lede både en gruppe unge, se helheden og at have et ledelsesteam,” forklarer Morten Schytte Caspersen.

Publiceret 10 January 2018 09:00

SENESTE TV