Radio Favrskov stadig i æteren på 104,0

Radio Favrskov har fået fornyet sin sendetilladelse og har nu licens til mindst10 år mere i æteren

Af
Anette Bonde

Musik og Service, Evergreens, Svensk, Jazztimen, 78'ere, Tysk når det er bedst, Country, Tryllefløjten .... Radio Favrskov har altid haft lidt af hvert på menuen, der flyder ud af højttalerne i Favrskov hver uge.

“Vi vil simpelthen så gerne, at folk går ind og lytter til os hver dag fra klokken 15,” lyder det fra radioens formand Sven Jensen.

Fra 1. januar er der også kommet egenproduktioner med en lokal vinkel på sendefladen mandag klokken 17-18.

10 år mere

Sidste år skulle Slots- og Kulturstyrelsen forny sendetilladelsen, og der var lidt spænding om udfaldet. Da ildsjælene i Radio Favrskov omsider modtog meddelelsen om at en ny sendetilladelse var i hus, var der glade miner. Tilladelsen gælder fra 1. janaur 2018 og 10 år frem.

“I mange år har Radio Favrskov deltes om frekvensen 104,0 mZ med Radio Alfa, men der var også andre, der søgte.”

Med den nye bevilling er der kommet yderligere to kanaler til. Det er City FM og LRF (Lokalradioforeningen Favrskov).

“Men vi deles pænt om tiden og låner timer af hinanden”, fortæller Sven Jensen.

De fire radioer sender tilsammen 44 timer ugentligt.

Radio Favrskov sender alle hverdage fra klokken 15 til 18 eller 18.15. LRF sender mandag og fredag aften, City FM sender onsdag og torsdag aften og søndag eftermiddag. Radio Alfa sender hele lørdag og to timer søndag formiddag.

“Radio Favrskov lever i bedste velgående efter et år med mange ændringer. Nu håber vi at lave noget, som lytterne gerne vil høre,” siger Thøger Opstrup.

Brugsmusik og lokale ting

“Det meste af sendetiden sender vi brugsmusik, der gør hverdagen lidt festligere for os, der bor her”, forklarer Sven Jensen. Den nye sendetilladelse indeholder imidlertid et krav om egen-produktion, gerne om lokale emner. Den del tager Thøger Opstrup sig af. Hans program ligger mandag klokken 17-18, og han har to mandage fortalt om Frijsenborg Slot. Ove Rosenkvist har også haft mikrofonen og har fortalt om lokale virksomheder, skoler og bygherre Jørn Sørensen.

Kommende udsendelser kan ifølge Thøger Opstrup komme til at handle om biogas i Thorsø, om landbrugets virksomheder, for eksempel slagteriet og foderstoffen, eller det kan være transmissioner fra håndboldkampe.

45 frivillige

Der er 45 frivillige med i Radio Favrskov, og de kommer med meget forskellig baggrund. Sven Jensen fortæller eksempelvis, at han egentlig slet ikke har forstand på radio. Han blev shanghajet for 10 år siden, og er nu formand med ansvar for det administrative.

Anne Nilsson har været med i tre år. Radioen er hendes hobby, og hun elsker at være med, siger hun. Anne Nilsson er vært på flere programmer, og der ud over er hun programchef med ansvar for logistik, instruktion af nye værter og teknikere, vikardækning med mere.

Tove Dyrbye har været med siden starten for 25 år siden. Hun er vært på det klassiske program Tryllefløjten, og nyder i øvrigt samspillet med lyttere, der ringer ind.

“En krydsning mellem et forsamlingshus og en banegård”, lyder Thøger Opstrups kærlige karakteristik af Radio Favrskov.

fakta

Radio Favrskov har lokaler på Stationsstræde 53 i Hadsten.

Radioen fejrede sit 25 års jubilæum i 2017.

Radio Favrskov har cirka 45 frivillige

Radioen sender på 104,0 mZ

Publiceret 08 February 2018 08:00

Lokalavisen Favrskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Favrskov
SENESTE TV