Snevejr gav mange glatføreuheld i Østjylland

Færdselsuheld i Hinnerup, Hornslet, Skanderborg og Aarhus

Østjyllands Politi oplyser, at mandagens kraftige snevejr gav flere uheld i trafikken på grund af glat føre.

Uheldene skete geografisk set i hele politikredsen, både på Djursland, i Aarhus, Odder og Favrskov Kommune.

Herunder af politiets oversigt over færdselsuheld, der er nævnt i døgnrapporten:

Færdselsuheld i går kl. 9.20 på Houvej i Ndr. Randlev ved Odder. En 61-årig kvindelig bilist mistede på grund af det glatte føre herredømmet over sin bil og endte i den modsatte kørebane, hvor hun ramte 49-årig mandlig bilist. Begge biler blev totalskadet, men ingen kom umiddelbart noget til. 

Færdselsuheld i går kl. 11.30 på P. Juul-Jensens Boulevard i Aarhus N. En 29-årig mandlig bilist påkørte en 61-årig mandlig bilist, da den 29-årige kørte frem i krydset ved Kirstinemindevej. Der skete ringe materiel skade ved uheldet, og ingen personer kom umiddelbart til skade. 

LÆS OGSÅ: Tre biler kørt sammen på motorvejen ved Aarhus

Færdselsuheld i går kl. 14.51 i krydset Strandskovvej/Skovmøllevej i Højbjerg. En 24-årig kvindelig bilist gled frem i krydset på grund af den glatte vej og røg lige ud foran en bil ført af en 66-årig mand, der kørte ind i hende. Ingen af personerne kom umiddelbart alvorligt til skade ved uheldet.

Færdselsuheld i går kl. 15.05 på Skanderborgvej i Norring ved Hinnerup. En 53-årig mandlig lastbilchauffør kørte i grøften med sin lastbil, og hans vogn satte sig på tværs af kørebanen. Vejen var derfor spærret på stedet i omkring 20 minutter. Chaufføren kom ikke til skade ved uheldet.

Færdselsuheld i går kl. 15.38 på Rosenholmvej ved Hornslet. En 32-årig mand mistede kontrollen over sin bil på den glatte føre, drejede rundt og ramte ind i en husmur. Sammenstødet lavede revner i husmuren og bilen fik større skader. Den 32-årige blev på kørt på skadestuen men var ved fuld bevidsthed.

LÆS OGSÅ: Kvinde dræbt i færdselsulykke mellem Ry og Skanderborg

Gårsdagens værste ulykke i Østjylland skete i Sydøstjyllands Politikreds mellem Ry og Skanderborg, hvor en 51-årig kvinde fra Ry blev dræbt, da hun mistede kontrollen med sin bil og skred ud og blev ramt frontalt af en modkørende firehjulstrækker.

 

Publiceret 06 March 2018 10:00

Lokalavisen Favrskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Favrskov
SENESTE TV

13-årig iværksætter tog på messe i Hadsten

Mens mange voksne vægrer sig ved at prøve kræfter med livet som selvstændig erhvervsdrivende, har Max Hammerum på kun 13 år ikke den slags hæmninger.

Det viste han tydeligt på en virksomhedsmesse i Hadsten. To 3D-printere tegner med en sagte summen de tynde konturer op til noget, der senere bliver til en udstiksform til småkager. Max Hammerum fra Hadsten er iværksætteren med den simple men geniale idé at fremstille kageformene efter kundernes individuelle ønsker. Han var en af 12 udstillere på en lille virksomhedsmesse i Hadsten Erhvervspark, der blev afholdt for kort tid siden.

”Jeg fik ideen sammen med min lillebror, Villads, da vi skulle til at have hund, og vi selv ville bage hundekiks til den. Vi vidste, at den hedder Luca, og det var Villads, der fik ideen med at få navnet med i udstiksformen og, at den skulle 3D-printes,” husker Max Hammerum.

Respekt for iværksætter

Siden tænkte han og Villads, at der nok var andre, som kunne tænke sig en helt egen udstiksform. Det var kort før jul sidste år og efter at have fået en hjemmeside om produktet, begyndte ordrerne at tikke ind. Og det i en grad, så produktionen ikke kunne følge med, og drengene måtte sige nej til kunder. Efter jul gik salget helt i stå, men har sidenhen rettet sig til et stabilt leje.

”Jeg er dybt imponeret over Max. Ham har jeg respekt for. At han gør det, selv om han kun er 13 år. Jeg synes, det var et vildt spændende arrangement med meget forskellige udstillere. Jeg er kom for at netværke og blive inspireret og få ideer til, hvis jeg senere skal bruge noget,” forklarer Katrine Juul.

Hun er sikkerhedskonsulent hos Verisure og var inviteret af den ene af arrangørerne, Andreas fra Rønnow Grafisk, som hun kender, fra dengang hun selv var iværksætter. Hun har ikke sluppet drømmen om at være selvstændig, og hun ved, at hun en dag kan få brug for et stærkt netværk, hvis hun skulle vove at forsøge sig igen.

Næste år endnu vildere

”Min filosofi er, at hvor folk mødes, sker der noget. Derfor lavede vi den her inspirationsbuffet. Vi gør det for at netværke, og vi vil gerne netværke for dem, vi handler med. Og så vil vi selvfølgelig vise vores gæster den brede flade af det, vi leverer,” fortæller Andreas Rønnow Petersen, indehaver af Rønnow Grafisk.

På trods af en del afbud i sidste øjeblik, hvilke han tilskriver det solrige vejr, og at virksomheder generelt har travlt, noterer Andreas sig, at hans inspirationsbuffet blev velbesøgt. Cirka 300 gæster og udstillere har man efterfølgende talt op. Det er fjerde år, Rønnow Grafisk holder arrangementet og første gang med andre udstillere. Og succesen vil fortsætte:

”Vi gør det absolut igen til næste år, og det kommer til at vokse. Næste år bliver det endnu vildere!” lover Andreas Rønnow Petersen.