Fra nul til 75 år på syv minutter

Omkring 200 lærte om kroppen, da DRs Hjernerejsen besøgte InSide i Hammel

Af
Af Hanne Bliksted

“Jaae jeg har fået en kæreste” kommer det fra en dreng. “Jeg er blevet morfar”, kommer det fra en anden. De to glædesudbrud var blot et par kommentarer, da et par hundrede børn forleden var til Danmarks Radios arrangementet 'Hjernerejsen' i InSide i Hammel.

'Hjernerejsen' er en del af DRs videnskabstema 2018 'Viden skaber os', der sætter fokus på, hvordan dele af videnskaben ændrer vores liv, og hvad den betyder for den måde, vi ser os selv på.

Syv minutter

Børnene fik virtuelle briller på, og på filmen i brillen så de en syv minutters film om livet fra nyfødt til 75-årig kørestolsbruger, hvor man både fik sin første kæreste, fik et arbejde og oplevede livets op- og nedture. At dømme efter børnenes kommentarer, der så at sige var i deres egen virtuelle verden, var det sjovt.

“Jeg kunne bedst li' det sted, hvor jeg arbejdede, det var kloakarbejde på en byggeplads, og så var der kage og kaffe til pausen, fortæller Per Nielsen fra 6.c Søndervangskolen i Hammel.

’Hjernerejsen’ er en del af DRs videnskabstema 2018 ’Viden skaber os’. Foto: Bliksted

’Hjernerejsen’ er en del af DRs videnskabstema 2018 ’Viden skaber os’. Foto: Bliksted

Piberensere

Undervejs i arrangementet skulle eleverene bygge en kropsdel, og de gik ivrigt til opgaven med at forme ører, næser og meget andet af de kulørte piberensere.

Margit Andersen og Theis Junge lavede en storetå, hun lavede selve tåen og han neglen. Marie Bakholm og Conrad Christensen fra Frijsendal Friskole var i gang med røde piberensere for at lave en hjerne, og den slags kræver en del piberensere, så de måtte flere gange hen for at hente flere.

Livet handler også om, hvordan maden giver energi til kroppen, og arrangementet sluttede med, at en medarbejder fra Experimentarium i København viste hele fordøjelsessystemet. Naturligvis havde han både spiserør og tarme med - fra en gris forstås.

Med piberensere byggede eleverne en kropsdel. Foto: Bliksted

Med piberensere byggede eleverne en kropsdel. Foto: Bliksted

En hjerne af piberensere.

En hjerne af piberensere.

Publiceret 08 March 2018 15:00

Lokalavisen Favrskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Favrskov
SENESTE TV