Sprit Light:

“Fedt at have et sted at mødes”

Ungdomsklubben Sprit Light i Voldum fejrede 50 års jubilæum sidste år, og det går stadig forrygende

Af
Anette Bonde

Der skulle jo hænges nogle lamper op, og hvad gjorde man så? Man tog da nogle tomme spritflasker, skar dem op, satte lys i!

Ved jubilæumsfesten i ungdomsklubben Sprit Light i Voldum sidste år fortalte én af de første medlemmer for 50 år siden om klubbens historie og det lidt specielle navn.

Klubben startede i Ofelia, huset på hjørnet af Egaavej og Rigtrupvej, hvor byens skole lå dengang. I dag har den til huse i klublokaler hos Voldumegnens Friskole.

Et sted at samles

Ungdomsklubben hedder stadig Sprit Light, og den er også stadig en stor og populær del af de unges fritidsliv i Voldum og omegn.

“Mange er flyttet fra skolen efter 6., og det er godt at have et sted at samles”, forklarer Mette, 13.

Det samme mener Mikkel, 13, og Sebastian, 13.

“Ja, det er fedt at have et sted sammen med vennerne. Og at her kun er store børn uden de små omkring.”

Mikkel oplever også forholdet til de voksne som meget positivt.

“Det er frit, næsten venneagtigt i forhold til de voksne. Vi kan snakke med dem om det meste, og de lytter gerne. Tommy, Søren og Cecilie er altid friske.”

At skulle hen i Sprit Light tirsdag og torsdag er en fast del af ugen. Ofte kommer børnene, inden klubben åbner.

“Vi står her da nogle gange 15-20 minutter inden. Så snakker vi, og når vi kommer ind, får vi varmen op. Så er det bare hyggeligt derfra.”

Mette, Mikkel og Sebastian er med i bestyrelsen som repræsentanter for børnene. I bestyrelsen er også fire forældre. Alle er med, når der skal ansættes nyt personale.

Lagkage-orgie i Sprit Light. Privat foto.

Lagkage-orgie i Sprit Light. Privat foto.

Stigende medlemstal

Diana Petersen, formand for bestyrelsen, kan melde om et stigende medlemstal, der i dag tæller 34. På en almindelig klubaften er der mellem 20 og 25.

Blandt andet med jubilæumsfesten sidste år fik klubben en stor synliggørelse, og det trak også flere medlemmer til, da den nye leder Cecilie Nørrelund besøgte skolerne i Hadbjerg og Voldum og fortalte om klubben.

“Det er skønt, at de unge stadig vælger det sociale. De fravælger iPad, PS4 og computeren og cykler hen i klubben for at være sammen.”

“Find hjem”

Sprit Light er indrettet med café, borde, sofaer, bordfodbold og pool. Medlemmerne må også gerne bruge skolens gymnastiksal.

Til de almindelige klubaftenener hygger medlemmerne sig meget med snak og spil, og de er også med til at beslutte, hvad der skal ske. For eksempel dyrkes aktiviteterne fra forældrenes og bedsteforældrenes tid stadig. Det er blandt andet “Find hjem”, hvor medlemmerne i mindre grupper køres fem kilometer væk med bind for øjnene, og derefter - uden bind - skal finde hjem. “Kalapøjseren” er en leg, hvor deltagerne risikerer at spise decideret ulækre ting, og “Avisbank” går ud på at ramme hinanden med en avis med bind for øjnene.

Cirka en gang om måneden er der noget særligt på programmet. Det har blandt andet været bowlingtur, julearrangement, fastelavn, overnatning i klubben, styling og hårsætning hos den lokale Frisør Afrodite, styrketræning i hallen med mere.

fakta

Medlemskontingentet for en sæson er 250 kroner. Sæsonen er fra september til maj.

Der er klubaften tirsdag og torsdag fra klokken 19-22.

Alderen går fra 6. klasse til 18 år. Den ældste p.t. er 15 år.

Publiceret 11 March 2018 09:00

Lokalavisen Favrskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Favrskov
SENESTE TV