Klimauge:

Landbruget – og de nemme energibesparelser

Energibesparelser er sundt for både økonomien og klimaet. Energiforbruget til landbrugets bygninger og installationer kan i mange tilfælde reduceres mærkbart-også uden kæmpeinvesteringer.

Favrskov kommune har iværksat et projekt ”Bedre Favrskov”, som tilbyder foreninger og andre at stå for at organisere gratis energirådgivning i forbindelse med boliger og visse typer af virksomheder.

Danmarks Naturfredningsforening har taget bolden op og tilbyder at stå for information og energitjek inden for landbruget. I praksis vil det være energirådgiver Carsten Vejborg fra EnergiTjenesten Jylland- Fyn, der udfører det

”Danmarks Naturfredningsforening og landbrugets organisationer støder af og til sammen, men det er også vigtigt, at vi kan samarbejde og her har vi en vigtig fælles opgave,” siger Alfred Borg, formand for DN Favrskov og fortsætter:

”Vi håber, at vi med dette initiativ kan bidrage til at løse de fælles udfordringer med klimaudviklingen. Landbruget er et vigtigt erhverv, som vi gerne vil hjælpe på vej med bæredygtige løsninger.

Energirådgiver Carsten Vejborg præsenterer en vifte af spareforslag -også med lokale eksempler- med tal på både økonomi og den reducerede CO2 udledning.

Alle landmænd inviteres til orienteringsmøde torsdag 22. marts Kl. 19.30-21.30 i Aidt forsamlingshus.

Arrangementet er led i Klimauge Favrskov.

Det er arrangeret af Danmarks Naturfredningsforening, Favrskov afdeling i samarbejde med Favrskov kommune under projekt ”Bedre Favrskov”

Publiceret 12 March 2018 07:00

Lokalavisen Favrskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Favrskov
SENESTE TV