HGF:

Håndboldafdeling skifter hele bestyrelsen

Nordic Cup er aflyst grundet for få tilmeldinger, og generalforsamlingen skal vælge helt nye folk til alle poster

Af
Michael Wulff

Når Hammel GF håndboldafdeling holder ordinær generalforsamling i Loungen i Hammel Idrætscenter tirsdag 20. marts skal der vælges en helt ny bestyrelse. De fem nuværende medlemmer ønsker alle at stoppe.

Det kan for udenforstående se dramatisk ud, men den nuværende formand Carsten Christensen ser ikke dramatikken. Han står af efter to år i formandssædet.

”Det er helt udramatisk. Jeg har i mit job som indkøbschef en del rejseaktivitet, så jeg kan ikke finde tiden længere,” siger han.

At de fire andre bestyrelsesmedlemmer også ønsker at forlade deres poster på samme tid, behøver ifølge Carsten Christensen ikke være et stort problem.

”Man skal huske på, at det er et frivilligt tillidshverv at sidde i en bestyrelse som denne. Det kan selvfølgelig være en ulempe for den kontinuitet, som afdelingen kunne nyde, omvendt kan nye kræfter sætte en ny dagsorden,” siger Carsten Christensen, som har fået tilkendegivelser fra folk, der ønsker at træde til.

”Vi havde et informationsmøde i kulturhus InSide for et par uger siden. Her mødte 30-40 stykker op og stemningen var positiv,” siger den afgående formand.

”Og vi vil selvfølgelig være til rådighed for en ny bestyrelse efterfølgende. Det bliver ikke sådan, at man ikke kan se vores røv for bare skosåler bagefter, slet ikke.”

Hvor vidt rygter fra en anonym kilde til avisen, at folk udenfor bestyrelsen har gjort livet svært ved at disponere udenom den siddende bestyrelse, taler sandt, vil han hverken af- eller bekræfte. ”Det har jeg ingen kommentarer til. Hvis noget sådan skulle opstå ordnes det internt i klubben og ikke i pressen.”

Bestyrelsen har været sammensat af forældre med håndboldbørn fra 12 år og opefter.

”Kunne vi fremover få nogen forældre med fra de yngste årgange samt nogle fra seniorerne, så vil det være en fordel,” mener Carsten Christensen.

Næstformand: God tone

Næstformand i HGF Håndbold Brian Højgaard er enig med formanden i, at der ikke er dramatik forbundet med bestyrelsens ønske om en samlet afgang.

”Det kan se dramatisk ud, at vi alle ønsker at træde af, men informationsmødet for et par uger viste, at der er en god tone og en fremtid for afdelingen. Jeg er glad for at have været med til at rykke klubben gennem de otte år, jeg har været med,” siger Brian Højgaard.

Nordic Cup aflyst

Det store Nordic Cup-stævne i Hammel Idrætscenter 13. til 15. april er aflyst. Det har dog intet med bestyrelsen at gøre.

”Vi har kun denne weekend til at arrangere. Og flere af de gode hold, som skulle være med, har meldt afbud, da de har spillet sig frem til JM. Og uden de hold mister turneringen sin værdi, mener vi. Så derfor har vi desværre aflyst,” siger Carsten Christensen.

Publiceret 13 March 2018 07:00

Lokalavisen Favrskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Favrskov
SENESTE TV

13-årig iværksætter tog på messe i Hadsten

Mens mange voksne vægrer sig ved at prøve kræfter med livet som selvstændig erhvervsdrivende, har Max Hammerum på kun 13 år ikke den slags hæmninger.

Det viste han tydeligt på en virksomhedsmesse i Hadsten. To 3D-printere tegner med en sagte summen de tynde konturer op til noget, der senere bliver til en udstiksform til småkager. Max Hammerum fra Hadsten er iværksætteren med den simple men geniale idé at fremstille kageformene efter kundernes individuelle ønsker. Han var en af 12 udstillere på en lille virksomhedsmesse i Hadsten Erhvervspark, der blev afholdt for kort tid siden.

”Jeg fik ideen sammen med min lillebror, Villads, da vi skulle til at have hund, og vi selv ville bage hundekiks til den. Vi vidste, at den hedder Luca, og det var Villads, der fik ideen med at få navnet med i udstiksformen og, at den skulle 3D-printes,” husker Max Hammerum.

Respekt for iværksætter

Siden tænkte han og Villads, at der nok var andre, som kunne tænke sig en helt egen udstiksform. Det var kort før jul sidste år og efter at have fået en hjemmeside om produktet, begyndte ordrerne at tikke ind. Og det i en grad, så produktionen ikke kunne følge med, og drengene måtte sige nej til kunder. Efter jul gik salget helt i stå, men har sidenhen rettet sig til et stabilt leje.

”Jeg er dybt imponeret over Max. Ham har jeg respekt for. At han gør det, selv om han kun er 13 år. Jeg synes, det var et vildt spændende arrangement med meget forskellige udstillere. Jeg er kom for at netværke og blive inspireret og få ideer til, hvis jeg senere skal bruge noget,” forklarer Katrine Juul.

Hun er sikkerhedskonsulent hos Verisure og var inviteret af den ene af arrangørerne, Andreas fra Rønnow Grafisk, som hun kender, fra dengang hun selv var iværksætter. Hun har ikke sluppet drømmen om at være selvstændig, og hun ved, at hun en dag kan få brug for et stærkt netværk, hvis hun skulle vove at forsøge sig igen.

Næste år endnu vildere

”Min filosofi er, at hvor folk mødes, sker der noget. Derfor lavede vi den her inspirationsbuffet. Vi gør det for at netværke, og vi vil gerne netværke for dem, vi handler med. Og så vil vi selvfølgelig vise vores gæster den brede flade af det, vi leverer,” fortæller Andreas Rønnow Petersen, indehaver af Rønnow Grafisk.

På trods af en del afbud i sidste øjeblik, hvilke han tilskriver det solrige vejr, og at virksomheder generelt har travlt, noterer Andreas sig, at hans inspirationsbuffet blev velbesøgt. Cirka 300 gæster og udstillere har man efterfølgende talt op. Det er fjerde år, Rønnow Grafisk holder arrangementet og første gang med andre udstillere. Og succesen vil fortsætte:

”Vi gør det absolut igen til næste år, og det kommer til at vokse. Næste år bliver det endnu vildere!” lover Andreas Rønnow Petersen.