Løvens Hule:

Christian fra Hammel scorede sit idol på tv

Hammel-drengen Christian Bundgaard scorede sit berømte idol som investor i Løvens Hule

I denne sæson af DR1-programmet Løvens Hule kunne man se den unge designvirksomhed Dyekjaer Design, der sælger blomsterkopper skabt af Marie Dyekjær Eriksen, lande de to berømte iværksættere Jesper Buch, stifter af Just-Eat, og regntøjsdronningen Ilse Jacobsen som investorer.

Det var marketingansvarlig Jakob Bank og designer og direktør Marie Dyekjær Eriksen, der var i studiet i København og fik de 200.000 kroner i hus, men ved telefonen hjemme i Jylland sad 22-årige Hammel-dreng Christian Bundgaard parat til at høre, om investeringen gik igennem.

Han er nemlig medstifter og partner i virksomheden med ansvar for webshoppen, når han altså ikke lige studerer erhvervsøkonomi på Aalborg Universitet.

Glemmer aldrig beskeden

“Jeg glemmer nok aldrig, da beskeden fra Jakob tikkede ind på min telefon om, at Jesper og Ilse havde investeret i os. Det tog lidt tid at fatte, at jeg nu skulle arbejde sammen med en person, jeg har set op til, siden jeg startede som iværksætter, nemlig Jesper Buch, og at vi samtidig havde fået Ilse Jacobsen med, som jo også bare passer perfekt til vores forretning,” fortæller Christian Bundgaard.

Da Christian var med til at stifte Dyekjaer Design i april 2017, fokuserede virksomheden på en serie af blomsterkopper, som Marie Dyekjær Eriksen havde skabt for sjov hjemme i sin lejlighed, men i dag har Marie i samarbejde med Ilse Jacobsen udviklet en helt ny serie eksklusive blomsterkopper ved navn Fabula Nordic, som snart kommer på markedet.

“Jeg havde nok ikke lige regnet med, at jeg skulle sælge blomsterkopper, og det overraskede også de fleste af mine venner, da jeg fortalte det,” siger Christian med et grin.

“Men man skal være åben over for muligheder, og jeg kunne godt se, at vi her ville kunne skabe en virksomhed med stort potentiale, hvor mine kompetencer også rigtig kunne komme i spil,” forklarer han.

Christian Bundgaard er en glad mand, fordi han fik Jesper Buch med som investor i sit firma. Pressefoto

Christian Bundgaard er en glad mand, fordi han fik Jesper Buch med som investor i sit firma. Pressefoto

Startede som 16årig

Christian Bundgaard startede sin karriere som it-udvikler og konsulent allerede som 16årig i niende klasse. Mange siger, at det er en fordel at starte tidligt op som selvstændig, fordi man har færre forpligtelser for eksempel i forhold til familie, men det giver også nogle udfordringer, forklarer han.

“Da jeg begyndte, var den største udfordring at få kunder. At overtale voksne professionelle mennesker om, at de skulle bruge 16årige mig. Der var helt sikkert nogle barrierer, der skulle brydes. Men hold da op hvor er jeg glad for, at jeg sprang ud i det! Den erfaring, det har givet mig, er helt uvurderlig,” fortæller Christian Bundgaard.

I dag er den unge studerendes hverdag delt mellem studiet, hans egen virksomhed og Dyekjaer Design, hvor hans evner især kom i spil i tiden op imod, at udsendelsen skulle sendes på tv.

“Når over en halv million mennesker sidder og ser sådan et program, hvor ens virksomhed er i fokus, så giver det en enorm mængde trafik på hjemmesiden og udgør en exceptionel reklamemulighed - og så skal det hele bare fungere, forklarer han.

Publiceret 14 March 2018 10:00

Lokalavisen Favrskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Favrskov
SENESTE TV

13-årig iværksætter tog på messe i Hadsten

Mens mange voksne vægrer sig ved at prøve kræfter med livet som selvstændig erhvervsdrivende, har Max Hammerum på kun 13 år ikke den slags hæmninger.

Det viste han tydeligt på en virksomhedsmesse i Hadsten. To 3D-printere tegner med en sagte summen de tynde konturer op til noget, der senere bliver til en udstiksform til småkager. Max Hammerum fra Hadsten er iværksætteren med den simple men geniale idé at fremstille kageformene efter kundernes individuelle ønsker. Han var en af 12 udstillere på en lille virksomhedsmesse i Hadsten Erhvervspark, der blev afholdt for kort tid siden.

”Jeg fik ideen sammen med min lillebror, Villads, da vi skulle til at have hund, og vi selv ville bage hundekiks til den. Vi vidste, at den hedder Luca, og det var Villads, der fik ideen med at få navnet med i udstiksformen og, at den skulle 3D-printes,” husker Max Hammerum.

Respekt for iværksætter

Siden tænkte han og Villads, at der nok var andre, som kunne tænke sig en helt egen udstiksform. Det var kort før jul sidste år og efter at have fået en hjemmeside om produktet, begyndte ordrerne at tikke ind. Og det i en grad, så produktionen ikke kunne følge med, og drengene måtte sige nej til kunder. Efter jul gik salget helt i stå, men har sidenhen rettet sig til et stabilt leje.

”Jeg er dybt imponeret over Max. Ham har jeg respekt for. At han gør det, selv om han kun er 13 år. Jeg synes, det var et vildt spændende arrangement med meget forskellige udstillere. Jeg er kom for at netværke og blive inspireret og få ideer til, hvis jeg senere skal bruge noget,” forklarer Katrine Juul.

Hun er sikkerhedskonsulent hos Verisure og var inviteret af den ene af arrangørerne, Andreas fra Rønnow Grafisk, som hun kender, fra dengang hun selv var iværksætter. Hun har ikke sluppet drømmen om at være selvstændig, og hun ved, at hun en dag kan få brug for et stærkt netværk, hvis hun skulle vove at forsøge sig igen.

Næste år endnu vildere

”Min filosofi er, at hvor folk mødes, sker der noget. Derfor lavede vi den her inspirationsbuffet. Vi gør det for at netværke, og vi vil gerne netværke for dem, vi handler med. Og så vil vi selvfølgelig vise vores gæster den brede flade af det, vi leverer,” fortæller Andreas Rønnow Petersen, indehaver af Rønnow Grafisk.

På trods af en del afbud i sidste øjeblik, hvilke han tilskriver det solrige vejr, og at virksomheder generelt har travlt, noterer Andreas sig, at hans inspirationsbuffet blev velbesøgt. Cirka 300 gæster og udstillere har man efterfølgende talt op. Det er fjerde år, Rønnow Grafisk holder arrangementet og første gang med andre udstillere. Og succesen vil fortsætte:

”Vi gør det absolut igen til næste år, og det kommer til at vokse. Næste år bliver det endnu vildere!” lover Andreas Rønnow Petersen.