TV:

Noahs Ark og isbjørne på tur i Hammel

Klimauger startede med farvestrålende optog med truede dyr

Af
Af Hanne Bliksted

“Lærkesang ja tak.” “Storken tilbage.” Budskabet på plakaterne om, at vi skal passe på naturen, var klare, da DN Favrskov tirsdag eftermiddag  startede årets to klimauger med et farvestrålende optog gennem Hammel.

De seks personer i isbjørne-dragterne i optogets front havde det varmt, formentlig ligeså varmt som mange rigtige isbjørne har det på deres kolde bosteder. Isbjørnene var magre som tegn på, at deres eksistens er alvorlig truet, alligevel havde de overskud til at komme med bjørneråb og vinke til venner og bekendte, som betragtede optoget fra fortovet.

Pindsvin

Noahs Ark - i dagens anledning på hjul - var fyldt med truede dyrearter, og efter dem gik børn fra Hammel Billedskole med deres guldsmede, ugler, pindsvin og andre dyr, som de har lavet i billedskolen de seneste uger.

“Vi valgte at have opmærksomhed på de danske dyr, fordi der er mange, som ikke ved, at de også er truet. Det er blandt andet pindsvinene, som har svære vilkår, fordi vi rydder for meget op i vores haver, så de ikke har noget at rode i,” sagde lærer i billedskolen Marianne Bøving.

Isbjørnene var udsultede som tegn på, at de er truet. Foto: Bliksted

Isbjørnene var udsultede som tegn på, at de er truet. Foto: Bliksted

Fantasifugle

Tre piger med hver sin farvestrålende fantasifugl lavet i filt var klar til optoget.

“Det blev til fantasifugle, for det er, som om der i samfundet er en tendens til, at der ikke er plads til at bruge sin fantasi. Ja fantasien også truet,” tilføjede Marianne Bøving.

Da optoget kom tilbage til InSide blev klimaugen åbnet officielt af formanden for Kultur- og fritidsudvalget Steen Thomasen (S) og formand for DN Favrskov Alfred Borg.

Klimaugen byder på aktiviteter med fokus på bæredygtighed hver dag til og med lørdag 24. marts, hvor der er fra kl. 10 til 14 er gratis genbrugs-workshop for hele familien i Hinnerup Bibliotek & Kulturhus.

Budskabet om at passe på naturen var klart. Foto: Bliksted

Budskabet om at passe på naturen var klart. Foto: Bliksted

Bjørnekram var der også tid til.

Bjørnekram var der også tid til.

Publiceret 14 March 2018 11:30

Lokalavisen Favrskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Favrskov
SENESTE TV

13-årig iværksætter tog på messe i Hadsten

Mens mange voksne vægrer sig ved at prøve kræfter med livet som selvstændig erhvervsdrivende, har Max Hammerum på kun 13 år ikke den slags hæmninger.

Det viste han tydeligt på en virksomhedsmesse i Hadsten. To 3D-printere tegner med en sagte summen de tynde konturer op til noget, der senere bliver til en udstiksform til småkager. Max Hammerum fra Hadsten er iværksætteren med den simple men geniale idé at fremstille kageformene efter kundernes individuelle ønsker. Han var en af 12 udstillere på en lille virksomhedsmesse i Hadsten Erhvervspark, der blev afholdt for kort tid siden.

”Jeg fik ideen sammen med min lillebror, Villads, da vi skulle til at have hund, og vi selv ville bage hundekiks til den. Vi vidste, at den hedder Luca, og det var Villads, der fik ideen med at få navnet med i udstiksformen og, at den skulle 3D-printes,” husker Max Hammerum.

Respekt for iværksætter

Siden tænkte han og Villads, at der nok var andre, som kunne tænke sig en helt egen udstiksform. Det var kort før jul sidste år og efter at have fået en hjemmeside om produktet, begyndte ordrerne at tikke ind. Og det i en grad, så produktionen ikke kunne følge med, og drengene måtte sige nej til kunder. Efter jul gik salget helt i stå, men har sidenhen rettet sig til et stabilt leje.

”Jeg er dybt imponeret over Max. Ham har jeg respekt for. At han gør det, selv om han kun er 13 år. Jeg synes, det var et vildt spændende arrangement med meget forskellige udstillere. Jeg er kom for at netværke og blive inspireret og få ideer til, hvis jeg senere skal bruge noget,” forklarer Katrine Juul.

Hun er sikkerhedskonsulent hos Verisure og var inviteret af den ene af arrangørerne, Andreas fra Rønnow Grafisk, som hun kender, fra dengang hun selv var iværksætter. Hun har ikke sluppet drømmen om at være selvstændig, og hun ved, at hun en dag kan få brug for et stærkt netværk, hvis hun skulle vove at forsøge sig igen.

Næste år endnu vildere

”Min filosofi er, at hvor folk mødes, sker der noget. Derfor lavede vi den her inspirationsbuffet. Vi gør det for at netværke, og vi vil gerne netværke for dem, vi handler med. Og så vil vi selvfølgelig vise vores gæster den brede flade af det, vi leverer,” fortæller Andreas Rønnow Petersen, indehaver af Rønnow Grafisk.

På trods af en del afbud i sidste øjeblik, hvilke han tilskriver det solrige vejr, og at virksomheder generelt har travlt, noterer Andreas sig, at hans inspirationsbuffet blev velbesøgt. Cirka 300 gæster og udstillere har man efterfølgende talt op. Det er fjerde år, Rønnow Grafisk holder arrangementet og første gang med andre udstillere. Og succesen vil fortsætte:

”Vi gør det absolut igen til næste år, og det kommer til at vokse. Næste år bliver det endnu vildere!” lover Andreas Rønnow Petersen.