Hadsten:

18-årig kørte hjem efter at have drukket shots og øl på kro

Han prøvede at stikke af fra politiet på sin knallert

En af politiets patruljer fik natten til fredag øje på en 18-årig mand, der kørte på en knallert uden styrthjelm.

Det skete omkring klokken 2 i Østergade i Hadsten, hvor patruljen vinkede ham ind til siden. Knallertkøreren kørte dog blot videre og forsøgte at stikke af fra politiet via nogle stier.

Knallerten kørte ret langsomt, så en af betjentene hoppede ud af bilen og fik hurtigt fat i den 18-årige, som imidlertid blev ved med at køre - nu med betjenten hængende fast i ham. Han mistede dog hurtigt balancen og væltede, men fortsatte flugten til fods. Igen fik betjenten hurtigt fat i ham, oplyser Østjyllands Politi.

LÆS OGSÅ: Datter fængslet for at påsat brand, der kostede hendes far livet

Den unge mand viste sig at være påvirket af spiritus. Han havde været på kro i byen og indrømmede, han havde drukket flere shots og øl, da han satte sig op på knallerten for at køre hjem.

Han er blevet sigtet for spritkørsel, for at køre uden hjelm og for at flygte fra politiet.

jr

 

Publiceret 06 April 2018 11:30

Lokalavisen Favrskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag Lokalavisen Favrskov
SENESTE TV

For nedrullede gardiner

Martin Mortensen Hovhedevej 23 8370 Hadsten I Favrskov Børns Rettigheder hører vi igen og igen om manglende støtte til børn i Folkeskolen. Mangelfulde eller manglende specialtilbud. Manglende hjælp og støtte til familier med børn der har særlige behov. Hertil er der generelt en langsommelig sagsbehandling, som gør at små problemer vokser sig til store problemer. Mens tiden går med tung og unødig langsommelig sagsbehandling, øges børnenes mistrives. Og hvad værre er: sagsbehandlingen ender ofte med den konklusion, at der ikke er et passende tilbud i kommunen eller afslag. Til trods for dette, har Favrskovs skoler haft et overskud på godt ca. 13 mio.kr. i 2017 Når man kigger på regnskabet for 2017, så kan man f.eks. finde følgende ift. politikernes velmenende ekstra bevillinger til inklusion og efteruddannelse af personalet: “... Beløbet vedrører kompetenceudviklingsmidler, ekstra beløb til inklusionsarbejde samt regulering af gennemsnitslønninger. .... Af det opsparede beløb anvendes 500.000 kr. til udskiftning af gardiner i 2018”. Dvs. at politiske penge målrettet inklusionsarbejde og lærerkompetencer er blevet brugt til... gardiner.... Der kan selvfølgelig være en sammenhæng med inklusionen. Gardinerne kan jo gå i stykker, når børnene hænger i dem, når de ikke får den støtte og hjælp de har behov for. Vi har, i Favrskov Børns Rettigheder, søgt aktindsigt i flere forskellige statistikker på skoleområdet, herunder økonomi, sagsbehandling, klager og andet. I den forbindelse er vi gentagne gange blevet mødt med dette svar fra kommunen: “dette kræver en manuel optælling, da data ikke eksisterer”. Dette har, ved mange spørgsmål, været en begrundelse for ikke at give os reel aktindsigt. Her kan fx nævnes den gennemsnitlige sagsbehandlingstid for målgruppeplaceringer. På dette område har Byrådet besluttet en vejledende sagsbehandlingstid på 3 måneder. Men, der er ingen dokumentation eller data for hvad sagsbehandlingstiden reelt er. Vi kan derfor have vores bekymringer om Byrådet reelt ved om de får den service til Favrskovs børn og borgere, som de har bestilt. Forkortet af redaktionen