Tyv tilbageholdt af kunde i Rema 1000

Politiet kunne tirsdag takke en kunde i Rema 1000 for, at en tyv blev fanget

Det var en handlekraftig Rema1000-kunde, der i går klokken 20.58 tilbageholdt en 41-årig tyv i butikken på Stillingvej i Sabro. Det skriver Østjyllands Politi i dagens døgnrapport.

LÆS OGSÅ: Truet på livet: Passager ville dræbe buskontrollører

Ifølge personalets forklaring var den 41-årige kommet ind i butikken ved vindfanget. Først alene for at se sig omkring, og dernæst sammen med en anden mand, som han gik ind i butikken sammen med. De to endte sammen ved kassen, hvor den 41-årige lod som om, at han ville købe en mælkesnitte. Men da kassen blev åbnet, stak han hånden derned, fik fat i nogle sedler og forsøgte at stikke af fra butikken. Men en kunde, der havde været vidne til kassedykket, var hurtig. Han stak efter, og den 41-årige endte på gulvet, omringet af de pengesedler, han havde forsøgt at stikke afsted med. Her måtte han pænt vente på, at politiet kom.

Under visitationen blev der blandt andet fundet fem mælkesnitter i den 41-åriges lomme, som menes at stamme fra butikken. Han blev anholdt og sigtet for tyveri. Det lykkedes ifølge politiets døgnrapport ikke at få fat i den formodede medgerningsmand.

jwh

Publiceret 11 April 2018 12:00

Lokalavisen Favrskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag Lokalavisen Favrskov
SENESTE TV

For nedrullede gardiner

Martin Mortensen Hovhedevej 23 8370 Hadsten I Favrskov Børns Rettigheder hører vi igen og igen om manglende støtte til børn i Folkeskolen. Mangelfulde eller manglende specialtilbud. Manglende hjælp og støtte til familier med børn der har særlige behov. Hertil er der generelt en langsommelig sagsbehandling, som gør at små problemer vokser sig til store problemer. Mens tiden går med tung og unødig langsommelig sagsbehandling, øges børnenes mistrives. Og hvad værre er: sagsbehandlingen ender ofte med den konklusion, at der ikke er et passende tilbud i kommunen eller afslag. Til trods for dette, har Favrskovs skoler haft et overskud på godt ca. 13 mio.kr. i 2017 Når man kigger på regnskabet for 2017, så kan man f.eks. finde følgende ift. politikernes velmenende ekstra bevillinger til inklusion og efteruddannelse af personalet: “... Beløbet vedrører kompetenceudviklingsmidler, ekstra beløb til inklusionsarbejde samt regulering af gennemsnitslønninger. .... Af det opsparede beløb anvendes 500.000 kr. til udskiftning af gardiner i 2018”. Dvs. at politiske penge målrettet inklusionsarbejde og lærerkompetencer er blevet brugt til... gardiner.... Der kan selvfølgelig være en sammenhæng med inklusionen. Gardinerne kan jo gå i stykker, når børnene hænger i dem, når de ikke får den støtte og hjælp de har behov for. Vi har, i Favrskov Børns Rettigheder, søgt aktindsigt i flere forskellige statistikker på skoleområdet, herunder økonomi, sagsbehandling, klager og andet. I den forbindelse er vi gentagne gange blevet mødt med dette svar fra kommunen: “dette kræver en manuel optælling, da data ikke eksisterer”. Dette har, ved mange spørgsmål, været en begrundelse for ikke at give os reel aktindsigt. Her kan fx nævnes den gennemsnitlige sagsbehandlingstid for målgruppeplaceringer. På dette område har Byrådet besluttet en vejledende sagsbehandlingstid på 3 måneder. Men, der er ingen dokumentation eller data for hvad sagsbehandlingstiden reelt er. Vi kan derfor have vores bekymringer om Byrådet reelt ved om de får den service til Favrskovs børn og borgere, som de har bestilt. Forkortet af redaktionen