De bedste ungdomshold i basketball gæster Hadsten i weekenden

Der er rig mulighed for at komme og se basketball i Hadsten i den kommende weekend. Lørdag og søndag ankommer de bedste baskethold fra Vestdanmark for at afgøre de endelige placeringer i deres rækker i denne sæson.

Stævnet går under navnet, ”Final Four”, da det er de bedste fire hold i hver række, der inviteres til at spille. Det sker i både U14- og U16-rækken, mens der i U12-rækken spilles et lidt større stævne.

I alt bliver der spillet 32 kampe fordelt på både Hadsten-Hallen og hallen i Favrskov Gymnasium. Det nyrenoverede cafeteria i det nye idrætscenter tages i brug for første gang og kommer uden tvivl til at summe af liv.

”Det er fantastisk, at vi kan holde et stævne som det her i Hadsten. Det kræver en rigtig stor indsats af vores bestyrelse, trænere og forældre – og de har stået i kø for at hjælpe. Det er altså skønt”, siger formand for HSK Basketball, Thomas Møller.

De første kampe starter lørdag kl. 10.00, mens de sidste pokaler overrækkes søndag kl. 17.30.

Publiceret 17 April 2018 13:45

Lokalavisen Favrskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag Lokalavisen Favrskov
SENESTE TV

For nedrullede gardiner

Martin Mortensen Hovhedevej 23 8370 Hadsten I Favrskov Børns Rettigheder hører vi igen og igen om manglende støtte til børn i Folkeskolen. Mangelfulde eller manglende specialtilbud. Manglende hjælp og støtte til familier med børn der har særlige behov. Hertil er der generelt en langsommelig sagsbehandling, som gør at små problemer vokser sig til store problemer. Mens tiden går med tung og unødig langsommelig sagsbehandling, øges børnenes mistrives. Og hvad værre er: sagsbehandlingen ender ofte med den konklusion, at der ikke er et passende tilbud i kommunen eller afslag. Til trods for dette, har Favrskovs skoler haft et overskud på godt ca. 13 mio.kr. i 2017 Når man kigger på regnskabet for 2017, så kan man f.eks. finde følgende ift. politikernes velmenende ekstra bevillinger til inklusion og efteruddannelse af personalet: “... Beløbet vedrører kompetenceudviklingsmidler, ekstra beløb til inklusionsarbejde samt regulering af gennemsnitslønninger. .... Af det opsparede beløb anvendes 500.000 kr. til udskiftning af gardiner i 2018”. Dvs. at politiske penge målrettet inklusionsarbejde og lærerkompetencer er blevet brugt til... gardiner.... Der kan selvfølgelig være en sammenhæng med inklusionen. Gardinerne kan jo gå i stykker, når børnene hænger i dem, når de ikke får den støtte og hjælp de har behov for. Vi har, i Favrskov Børns Rettigheder, søgt aktindsigt i flere forskellige statistikker på skoleområdet, herunder økonomi, sagsbehandling, klager og andet. I den forbindelse er vi gentagne gange blevet mødt med dette svar fra kommunen: “dette kræver en manuel optælling, da data ikke eksisterer”. Dette har, ved mange spørgsmål, været en begrundelse for ikke at give os reel aktindsigt. Her kan fx nævnes den gennemsnitlige sagsbehandlingstid for målgruppeplaceringer. På dette område har Byrådet besluttet en vejledende sagsbehandlingstid på 3 måneder. Men, der er ingen dokumentation eller data for hvad sagsbehandlingstiden reelt er. Vi kan derfor have vores bekymringer om Byrådet reelt ved om de får den service til Favrskovs børn og borgere, som de har bestilt. Forkortet af redaktionen