Erhverv Lille slagteri:

Dyrlæge blev fritstillet

Morten Jensen, Jensens Slagtehus ved Voldum, måtte uventet sige farvel til sin faste dyrlæge gennem 16 år, der blev fritstillet af Fødevarestyrelsen

Af
Anette Bonde

Dyrlæge Jens Gammelgaard var i mange år ansat af Fødevarestyrelsen til opsyn hos Jensens Slagtehus ved Voldum. Da slagtehuset begyndte at slagte heste, og verificeringen af hestepassene kom på banen, var han på vagt.

“Der skulle ikke kunne sættes en finger på noget.”

Jens Gammelgaard arbejdede sammen med Morten Jensen på at lave sikre procedurer, og appellerede også til Fødevarestyrelsen for at få indført en god dialog kontra indskærpelse.

“Vi savnede opbakning og kommunikation fra Fødevarestyrelsen.”

Det gav han ved flere lejligheder udtryk for over for Fødevarestyrelsen. Han mener selv, at det er grunden til, at han blev fritstillet ved et møde ultimo marts 2017. Fødevarestyrelsen angav samarbejdsvanskeligheder og manglende kollegialitet som årsag.

Jens Gammelgaard siger også, at han blev indkaldt til mødet under forkerte forudsætninger. Han havde indtryk af, at man ønskede at drøfte et dyrlægefagligt problem, og ikke hans person.

Til dette lyder det fra Fødevarestyrelsen, at man ikke udtaler sig offentligt om en konkret personalesag.

Jens Gammelgaard driver stadig sin dyrlægepraksis.

Læs også: Erhverv: Lille slagteri i kamp mod Fødevarestyrelsen

Læs også: Erhverv Fødevarestyrelsen: "Vi vejleder gerne"

Læs også: Erhverv Danske Slagtermestre: "Det er svært med hestepas"

Sagen kort:
Morten Jensen, Jensens Slagtehus ved Voldum, beretter, at han igennem et par år har oplevet modstand og chikane fra Fødevarestyrelsen. Han angiver selv, at det startede, da han begyndte at slagte heste, hvor deres respektive hestepas skulle verificeres.

Publiceret 17 April 2018 10:45

SENESTE TV