Foto: Mostphotos/Arkivfoto

Foto: Mostphotos/Arkivfoto

Facebook-fusk: Politiet advarer mod den falske politimand 'Preben Nielsen'

Falsk politimand kontakter folk på Facebook Messenger

En mand, der påstår, at han er politibetjent og hedder Preben Nielsen, huserer for tiden på de sociale medier og har forsøgt at snyde flere personer i det østjyske.

I sidste uge havde han held med at lokke oplysninger ud af en 27-årig mand fra Skanderborg, så der kunne oprettes et kviklån på 4.000 kroner i offerets navn.

I denne uge forsøgte han igen at snyde en borger fra Østjylland, som han har gjort flere gange før, oplyser Østjyllands Politi.

Mønstret er det samme. Han kontakter folk via Messenger, hvor han udgiver sig for at være fra politiet. Hans profilbillede er et foto af en politimand, og i Messenger-chatten vedhæfter han et billede af et politiskilt.

Herefter forsøger han at lokke personlige oplysninger ud af folk, som han kan udnytte til at få adgang til deres konti.

Politiet advarer derfor østjyder mod ikke at udlevere noget, men i stedet tage kontakt til politiet, hvis Preben Nielsen henvender sig.

'Politiet ville aldrig kontakte dig på den måde og bede dig om at give oplysninger via Messenger eller andre sociale medier. Afvis manden med det samme og giv ham ikke dit NemID, kontoplysninger eller noget som helst andet," skriver Østjyllands Politi.

dp

Publiceret 14 June 2018 12:21

SENESTE TV