Modelfoto

Borgere tog billeder af tyv: Fik et halvt års fængsel for indbrud i Hinnerup og Ebeltoft

Indbrudstyv dømt med god hjælp fra kvikke borgere

En 24-årig mand har fredag fået en dom på seks måneders fængsel for to indbrud i boliger i Hinnerup og Ebeltoft. Manden blev anholdt og dømt med hjælp fra flere borgere, der tog billeder af ham i forbindelse med indbruddene.

Fredag 22. juni klokken 15 hørte en mand et vindue blive knust på Ramsøvej i Hinnerup. Da han gik derhen for at undersøge det nærmere, opdagede han en mand, der kom gående ned ad en sti med tre PH-lamper i hænderne. Vidnet tog hurtigt et billede af manden, inden han tilkaldte politiet. Politiet kunne genkende tyven på billedet, men kunne ikke umiddelbart finde ham.

To dage senere var der indbrud i et sommerhus på Krebsevej i Ebeltoft. Omkring klokken 16 hørte et ægtepar en rude blive knust og en tyverialarm gå i gang. De skyndte sig begge hen til stedet, hvor de så en mand stikke af fra et sommerhus med en designerstol i hænderne. Kvinden skyndte sig at tage et billede af manden med sin mobiltelefon, mens manden noterede et udførligt signalement på gerningsmanden og den bil, han kørte væk i.

Signalementerne pegede på, at det var den samme 24-årige gerningsmand, som to dage før havde været på spil i Hinnerup, og som man stadig ledte efter. Han blev fundet af en patrulje torsdag middag, hvor han lå og sov i en bil i Logistikparken i Brabrand.

Betjentene kunne se, at nummerpladerne på bilen var stjålet, og da de vækkede manden, fandt de ud af, at det var den eftersøgte 24-årige mand. Han blev anholdt og fremstillet i Retten i Randers dagen efter.

Her erkendte han begge indbrud samt tyveri af nummerplader og modtog en straksdom på seks måneder, han skal afsone med det samme.

"Politiet har ved hjælp af borgernes gode arbejde foretaget et meget hurtigt opklaringsarbejde. Det førte til, at sagen kunne afgøres inden for en uge efter, at indbruddene blev begået," siger anklager Kira Riechers i en pressemeddelelse fra Østjyllands Politi.

Politiet anbefaler, at man særligt i ferier allierer sig med naboerne, når man ikke er hjemme, og hjælper hinanden med at holde øje med ubudne gæster i sommerferien.

jr

Publiceret 29 June 2018 15:42