Østjyllands Politi var til stede ved Mårslet Skole i Aarhus torsdag morgen, da eleverne mødte.

Østjyllands Politi var til stede ved Mårslet Skole i Aarhus torsdag morgen, da eleverne mødte. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Politi: Bilister kører for stærkt ved skolerne

Østjyllands Politi opfordrer bilister til at træde lidt mere nænsomt på speederen, når de kører omkring skoler

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

trafik På tre dage har Østjyllands Politi været ude på 49 skoler i hele Østjylland for at sikre, at trafikken forløber ordentligt omkring skolerne. Og her har der været 150 bilister, der har kørt for stærkt og vil få tilsendt en bøde.

"Det er for meget. Selv om det ikke er meget, de kører for hurtigt, så gør det alligevel en stor forskel for de bløde trafikanter," oplyser politikommissær ved Østjyllands Politi, Allan Nielsen.

Han siger, at der derudover ikke har været de store problemer på skolerne i Østjylland, udover at der er voldsomt meget trafik på grund af skolestart og de mange nye 0. klasseelever, der bliver kørt til skolen af forældre.

"Lige omkring når børnene møder ind, så er der rigtig mange biler, og når der er mange biler og børn i trafikken samtidig, så kan det være uoverskueligt for børnene, og det kan give nogle farlige situationer, hvis ikke bilisterne har afstemt deres hastighed. Vi oplever, at skolepatruljerne hjælper os meget, og de gør et stort stykke arbejde. Generelt ser vi, at forældre er gode til at spænde deres børn fast, og at de respekterer skolepatruljen, og det skal de have stor ros for. Vi har kun oplevet ganske få sager af den type. De skal til gengæld ikke have ros for at overholde hastigheden, for det gør de ikke. De 150 sager i Østjylland på tre dage er simpelthen for mange," lyder det fra Allan Nielsen.

Færdselskontrollen ved de østjyske skoler fortsætter i denne uge og næste uge, hvor politiet dagligt vil være til stede ved mange skoler.

"Vi prioriterer at komme ud til så mange skoler som muligt af hensyn til forebyggelse og synlighed. Jeg kan ikke garantere, at vi kommer ud til alle skoler, men det er tæt på," siger politikommissær Allan Nielsen.

Bilisterne, der har kørt for stærkt, er blevet taget af politiets ATK-vogne. Udover de 150 fartbøder har politiet de første tre dage uddelt 16 andre bøder til bilister i forbindelse med kontrollen ved skolerne.

Publiceret 16 August 2018 09:28