Østjyllands Politi var til stede ved Mårslet Skole i Aarhus torsdag morgen, da eleverne mødte.

Østjyllands Politi var til stede ved Mårslet Skole i Aarhus torsdag morgen, da eleverne mødte. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Politi: Bilister kører for stærkt ved skolerne

Østjyllands Politi opfordrer bilister til at træde lidt mere nænsomt på speederen, når de kører omkring skoler

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

trafik På tre dage har Østjyllands Politi været ude på 49 skoler i hele Østjylland for at sikre, at trafikken forløber ordentligt omkring skolerne. Og her har der været 150 bilister, der har kørt for stærkt og vil få tilsendt en bøde.

"Det er for meget. Selv om det ikke er meget, de kører for hurtigt, så gør det alligevel en stor forskel for de bløde trafikanter," oplyser politikommissær ved Østjyllands Politi, Allan Nielsen.

Han siger, at der derudover ikke har været de store problemer på skolerne i Østjylland, udover at der er voldsomt meget trafik på grund af skolestart og de mange nye 0. klasseelever, der bliver kørt til skolen af forældre.

"Lige omkring når børnene møder ind, så er der rigtig mange biler, og når der er mange biler og børn i trafikken samtidig, så kan det være uoverskueligt for børnene, og det kan give nogle farlige situationer, hvis ikke bilisterne har afstemt deres hastighed. Vi oplever, at skolepatruljerne hjælper os meget, og de gør et stort stykke arbejde. Generelt ser vi, at forældre er gode til at spænde deres børn fast, og at de respekterer skolepatruljen, og det skal de have stor ros for. Vi har kun oplevet ganske få sager af den type. De skal til gengæld ikke have ros for at overholde hastigheden, for det gør de ikke. De 150 sager i Østjylland på tre dage er simpelthen for mange," lyder det fra Allan Nielsen.

Færdselskontrollen ved de østjyske skoler fortsætter i denne uge og næste uge, hvor politiet dagligt vil være til stede ved mange skoler.

"Vi prioriterer at komme ud til så mange skoler som muligt af hensyn til forebyggelse og synlighed. Jeg kan ikke garantere, at vi kommer ud til alle skoler, men det er tæt på," siger politikommissær Allan Nielsen.

Bilisterne, der har kørt for stærkt, er blevet taget af politiets ATK-vogne. Udover de 150 fartbøder har politiet de første tre dage uddelt 16 andre bøder til bilister i forbindelse med kontrollen ved skolerne.

Publiceret 16 August 2018 09:28

SENESTE TV

Festlig nytårskoncert i Voldum-Rud

VOLDUM-RUD Søndag 20. januar kl. 14.00 indbyder Voldum-Rud Menighedsråd og organist Jens Morsing traditionen tro til nytårskoncert i Voldum Kirkehus.

"Vi har de sidste fire år haft glæden af at høre pianisten Anne-Marie Meineche spille festlig wiener- og salonmusik med forskellige violinister – og igen i år præsenterer hun Cæcilie Balling, som er 28 år gammel og i fuld gang med at bygge en musikalsk karriere op. Hun er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, suppleret med studier i USA hos Milan Vitek," fortæller Morten Sejersen, kirkesanger og PR-medarbejder ved Voldum og Rud Kirker

Udover den rent klassiske musik høres Cæcilie Ballings smukke violinspil også i andre musikalske sammenhænge; således er hun medlem i ensemblet Halvcirkel, der udforsker grænselandet mellem det klassiske repertoire og den moderne lyd.

Balling og Meiniche spiller et festligt og sprudlende program af musik i bl.a. wienergenren, men vil også glæde publikum med iørefaldende stykker i andre stilarter. Imellem værkerne fortæller de to veloplagte musikere anekdoter om musikken og komponisterne.

Der vil være et anstrøg af nytårsfestlighed over programmet, og publikum vil forhåbentlig gå fra koncerten med glad energi til at møde det nye år. I pausen serveres der champagne, kaffe, kransekage og frugt, og der er fri entré til koncerten. wuf