Hele Østjylland oplever stigende priser på sommerhuse.

Hele Østjylland oplever stigende priser på sommerhuse.

Stigende priser på sommerhuse

Aarhus er den kommune i Østjylland, der har trukket områdets højeste sommerhuspriser

sommer Et sommerhus med havudsigt og svømmepøl, og på størrelse med Marselisborg Slo,t eller en lille, interimistisk hytte med halvutætte karme om vinduerne, der sikrer en naturlig aircondition på alle årstider.

Sommerhusmarkedet er mange ting, og selvom der ikke er langt mellem de østjyske sommerhusområder, er forskellen på, hvor langt sommerhus-budgettet rækker, stor.

Aarhus er den kommune i Østjylland, der i årets første halvdel har trukket områdets højeste priser, mens sommerhuskøberne i Norddjurs Kommune er sluppet billigst.

I Norddjurs, der bl.a. tæller sommerhusområdet omkring Glesborg på nordkysten og ude på næsetippen ved Grenaa Strand, har en gennemsnitlig sommerhuskvadratmeter nemlig kostet 13.200 kroner. Det svarer til, at et fritidshus på 70 kvadratmeter er gået for 924.000 kroner, viser tal fra Boliga.dk.

Egå og Malling

Det er under det halve af det, som køberne har givet i Aarhus Kommune, der tæller ferieområderne ved Egå og Malling helt ud til kysten. Her er en kvadratmeter sommerhus nemlig i gennemsnit solgt for 30.944 kroner i årets første halvdel - eller hvad der svarer til, at et fritidshus på 70 kvadratmeter er gået for små 2,2 millioner kroner.

-vik

Priserne

Aarhus: 30.944 kr

Odder: 20.037 kr.

Syddjurs: 16.724 kr.

Silkeborg: 16.686 kr.

Norddjurs: 13.200 kr.

*Boliga har opgjort den gennemsnitlige salgskvadratmeterpris for sommerhuse solgt i almindeligt frit salg i første halvår 2018. Der er kun medtaget kommuner med min. 20 sommerhushandler.

Publiceret 09 September 2018 09:00

SENESTE TV

Festlig nytårskoncert i Voldum-Rud

VOLDUM-RUD Søndag 20. januar kl. 14.00 indbyder Voldum-Rud Menighedsråd og organist Jens Morsing traditionen tro til nytårskoncert i Voldum Kirkehus.

"Vi har de sidste fire år haft glæden af at høre pianisten Anne-Marie Meineche spille festlig wiener- og salonmusik med forskellige violinister – og igen i år præsenterer hun Cæcilie Balling, som er 28 år gammel og i fuld gang med at bygge en musikalsk karriere op. Hun er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, suppleret med studier i USA hos Milan Vitek," fortæller Morten Sejersen, kirkesanger og PR-medarbejder ved Voldum og Rud Kirker

Udover den rent klassiske musik høres Cæcilie Ballings smukke violinspil også i andre musikalske sammenhænge; således er hun medlem i ensemblet Halvcirkel, der udforsker grænselandet mellem det klassiske repertoire og den moderne lyd.

Balling og Meiniche spiller et festligt og sprudlende program af musik i bl.a. wienergenren, men vil også glæde publikum med iørefaldende stykker i andre stilarter. Imellem værkerne fortæller de to veloplagte musikere anekdoter om musikken og komponisterne.

Der vil være et anstrøg af nytårsfestlighed over programmet, og publikum vil forhåbentlig gå fra koncerten med glad energi til at møde det nye år. I pausen serveres der champagne, kaffe, kransekage og frugt, og der er fri entré til koncerten. wuf