Har man mere end én bil, er der gode penge at spare på bilforsikringen.

Har man mere end én bil, er der gode penge at spare på bilforsikringen.

Rekordmange familier har tre biler i garagen

Antallet af familier, der har tre biler i husstanden, er stærkt stigende – tusindvis af kroner at spare, når du skal forsikre bilparken

auto Det er ikke kun ejendomsmæglere og bilsælgere, der har kronede dage. Også udbydere af store garager må formodes at opleve en øget efterspørgsel, for aldrig har så mange danske familier haft tre biler, eller flere, parkeret foran huset.

Det viser tal fra Danmarks Statistik, som sammenligningstjenesten Samlino.dk har trukket.

I det første halvår i år havde hele 55.857 husstande indregistreret tre biler, og det er en voldsom stigning siden 2008, hvor kun 33.608 husstande havde tre biler. Altså en stigning på godt 66 procent på 10 år.

Tendensen bekræftes hos Codan.

”Vi ser en tendens til, at stadigt flere husholdninger får tre biler. Det er dog stadig under fem pct. af vores husstandskunder, der har mere end to biler i garagen. Hvis det er ét af familiens store børn, der er den primære bruger af den tredje bil, skal de tegne deres egen bilforsikring,” siger pressechef Mads Houe

Spar flere tusinde

Også familier med en bilpark på to biler har nået rekordhøjder. I første halvår af 2018 var der ifølge Danmarks Statistik 442.893 husstande med to biler.

Her er der sket en stigning på 36 procent siden 2008. En forklaring kan være, at mange af de såkaldte 'mikro-biler' har ramt markedet i samme periode. I 2017 blev der solgt 39.510 mikro-biler, og dermed stod de for lidt under hvert femte bilsalg.

De mange biler stiller ikke kun krav til ekstra parkeringspladser, de mange bilforsikringer udgør også en tung budgetpost hos de fleste familier.

Geografi, skadeshistorik og alder på føreren er tre af de vigtigste faktorer for prisen, men bruger man lidt tid på at sætte sig ind markedet, er der faktisk utroligt mange penge at spare, siger adm. direktør i Samlino.dk, Kristian Pitzner-Jørgensen.

”Vores beregninger viser, at man i gennemsnit kan spare omkring 3.000 kroner på sin bilforsikring, hvis man undersøger markedet, så en familie med tre biler kan altså potentielt spare over 9.000 kroner om året, hvilket for de fleste er ret mange penge,” siger adm. direktør i Samlino.dk, Kristian Pitzner-Jørgensen.

Publiceret 21 October 2018 06:00

SENESTE TV

Festlig nytårskoncert i Voldum-Rud

VOLDUM-RUD Søndag 20. januar kl. 14.00 indbyder Voldum-Rud Menighedsråd og organist Jens Morsing traditionen tro til nytårskoncert i Voldum Kirkehus.

"Vi har de sidste fire år haft glæden af at høre pianisten Anne-Marie Meineche spille festlig wiener- og salonmusik med forskellige violinister – og igen i år præsenterer hun Cæcilie Balling, som er 28 år gammel og i fuld gang med at bygge en musikalsk karriere op. Hun er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, suppleret med studier i USA hos Milan Vitek," fortæller Morten Sejersen, kirkesanger og PR-medarbejder ved Voldum og Rud Kirker

Udover den rent klassiske musik høres Cæcilie Ballings smukke violinspil også i andre musikalske sammenhænge; således er hun medlem i ensemblet Halvcirkel, der udforsker grænselandet mellem det klassiske repertoire og den moderne lyd.

Balling og Meiniche spiller et festligt og sprudlende program af musik i bl.a. wienergenren, men vil også glæde publikum med iørefaldende stykker i andre stilarter. Imellem værkerne fortæller de to veloplagte musikere anekdoter om musikken og komponisterne.

Der vil være et anstrøg af nytårsfestlighed over programmet, og publikum vil forhåbentlig gå fra koncerten med glad energi til at møde det nye år. I pausen serveres der champagne, kaffe, kransekage og frugt, og der er fri entré til koncerten. wuf