Onsdag formiddag klokken 11.00 tog Lokalavisen dette billede. En sten af denne størrelse kan påføre biler og mennesker stor skade. Foto: Kian Johansen

Denne sten lå onsdag formiddag ved broen, der krydser Randersvej/Skanderborgvej i Hadsten.

Stenkast fra bro i Hadsten: 17-årig pige nægter sig skyldig

Både den sigtede pige og politiet er utilfredse med kendelse

Den 17-årige pige, som er sigtet for at kaste sten ned på vejen fra en bro i Hadsten, er tirsdag 6. november blevet fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Randers.

Her afgjorde retten, at hun skal forblive varetægtsfængslet på en sikret institution frem til 16. november. Pigen er psykisk syg og blev i fredags fremstillet i grundlovsforhør, hvor hun på grund af sin tilstand ikke selv kunne deltage.

Ved fredags grundlovsmøde in absentia blev hun varetægtsfængslet i 14 dage frem til 16. november, så denne dom blev altså stadsfæstet ved tirsdagens grundlovsmøde, hvor pigen selv var til stede.

Østjyllands Politi oplyser i en pressemeddelelse, at pigen nægter sig skyldig og har kæret varetægtsfængslingen.

Politiet er heller ikke tilfreds med dommen og har ligeledes kæret kendelsen. Ankalgemyndigheden mener, at varetægtsfængslingen skal gælde i fire uger.

jr

Publiceret 06 November 2018 16:30

SENESTE TV

Så er der litteraturaften om 'Lykke-Per'

Bøger Så er der litteraturaften med mag.art. Thomas Damm, som vil fortælle om bogen 'Lykke-Per' i Uhresalen på Hinnerup Bibliotek.

"Bille Augusts filmatisering af Henrik Pontoppidans "Lykke-Per" genopvækkede sidste år interessen for en af dansk litteraturs største romaner. 'Lykke-Per' beskriver brydningerne mellem gammelt og nyt, tradition og teknik, tro og videnskab, og det gør den levende og aktuel også for nutidige læsere," skriver Hinnerup Bibliotek i en pressemeddelelse.

"Pontoppidan fortæller om en brydnings- og opløsningstid der på mange måder minder om vores i dag, men han kommer ikke med entydige løsninger. Noget af det fantastiske ved at læse "Lykke-Per" er de mange nuancer Pontoppidan giver sine personer. Det er aldrig sort/hvidt," ," forklarer Thomas Damm,

Thomas Damm, der er uddannet litteraturhistoriker arbejder til daglig som bibliotekar i Galten. Litteraturaftenen finder sted tirsdag 29. januar i Uhresalen kl. 19.30. Det er gratis at deltage. Dog skal man selv printe billetter via favrskovbib.dk eller henvende sig på et af Favrskovbibliotekerne.