Paris får igen cyklende sommerbesøg fra Favrskov
Afgangen er sat til fredag morgen fra Torvet i Hinnerup


For tredje år i træk arrangerer Rotaryklubberne i Hadsten, Hammel og Hinnerup velgørenhedsprojektet "Team Rotary Favrskov".
I 2013 gælder det støtte til lokale forenings- og græsrodsprojekter indenfor sundhed, sport og kultur lokalt i Favrskov samt Rotarys verdensomspændende humanitære projekter:
End polio Now, Rent vand i Afrika og Bekæmpelse af analfabetisme. Allerede nu er der aktiviteter i gang. Lokalt har skolebørn i Hammel, Hadsten og Hinnerup solgt lodsedler til fordel for velgørenhedsprojektet.

Se TV: Team Rotary Favrskov cyklede mod Paris (2011)

Børnene i 5. årgang på Haldum Hinnerup Skolen har haft et skoleforløb om Børns Vilkår og har i den forbindelse fået kendskab til Kisemvule Primary School, hvor projektet etablerer rent vand til skolens 800 elever.

I dag opsamler skolen regnvand fra taget til skolens elever. Torben Sejr Hansen, Hinnerup Rotaryklub er nær sin ”Afrikanske Farm” i Tanzania i fuldt gang med at planlægge projektet sammen med en lokal Rotaryklub i Dar Es Salaam.

Team Rotary Favrskov sender i 2013 godt 30 cykelryttere og 10 servicefolk cykler til Paris.

Velforberedte motionister

Træningen er allerede startet i vinter med indendørs spinning hos Hadsten Motion før forårets
2500 – 3000 km landevejstræning på Favrskovs Kommunes biveje.

Rytterne har sideløbende desuden gennemført to obligatoriske helbredstest, hvor rytterens fysiske formåen er dokumenteret, således alle nu er klar til de 1300 km til Paris.

Hjørring-folk inspireret

Rotary-ringene på landevejen har i år bredt sig til Rotaryklubberne i Hjørring som sender et stort hold imod Paris. Fredag den 12. juli går turen fra Hjørring til Horsens igennem Østjylland og Favrskov Kommune.

Udbredelsen stopper dog ikke her, idet Team Rotary Favrskov også har 2 ryttere og 1 servicemand fra Rotaryklubberne i Hillerød tilknyttet som ”lærlinge” idet de i Nordsjælland planlægger en tur i 2014.

Kommentarer
Publiceret: 10. Juli 2013 17:00