VW på den store Qashqai-jagt

Volkswagens nye SUV med navnet T-Roc står lige nu som ”Best of the Rest” i et salg, der helt domineres af Nissan Qashqai. Nu er spørgsmålet: Har T-Roc, hvad der skal til for at indhente den indtil nu så suveræne japaner?

Af
Af Flemming Haslund

SUV'erne – altså de høje biler med en snært af terrænbil og ”Jeep” over sig – vender op og ned hos bilkøberes valg. Over hele Europa og Danmark med bliver vi bare vildere og vildere med de høje. Og herhjemme er salget af én af SUV'erne på det nærmeste eksploderet: Nissan Qashqai blev den mest købte bil i marts. Der røg godt og vel 1.000 over disken.

Nummer to på SUV'ernes popularitetsliste kommer uendeligt langt efter. Toeren er den nye Volkswagen T-Roc, som vi tester lige her, der med et salg på 301 er nummer 17 på listen. Men er det udtryk for retfærdighed? Har den mere i sig, den nye tysker?

Det korte svar er: Nej, det er ikke retfærdigt. T-Roc har mere i sig.

En Volkswagen

For det første er T-Roc jo en Volkswagen. På trods af Diesel Gate er dét i sig selv en kvalitet her i landet. VW – det er jo kvalitet, det er jo tryghed er den gængse opfattelse, og dermed er der nogenlunde sikkerhed for en god gensalgsværdi, når man skal sælge.

Men hvordan er T-Roc så at køre i? Svaret er kort: Som en Golf, præcist som en Golf. Eller sagt på en anden måde: Som en hvilken som helst ”almindelig” bil.

For mange vil det være en fordel – det er jo bare at sætte sig ind og køre. For andre vil det være en skuffelse. Når man køber en SUV, der jo er en anden type bil, måtte der da gerne følge en eller anden type anderledes oplevelse med. Men det gør der ikke i tilfældet T-Roc. Der er heller ikke yderligere terræn-egenskaber i den høje; den trækker ikke på alle fire hjul, men udelukkende på forhjulene, og den kører ikke på grovere dæk.

Hvad skal man så med en T-Roc overfor en Golf? Først og fremmest, at man kører i en trendy biltype med al den signalværdi, der nu er i det. Men nøgternt bedømt får man ikke mere af noget i en T-Roc i forhold til en Golf.

Men hvad så med T-Roc overfor Qashqai? T-Roc er en nyere konstruktion, der alt i alt virker mere raffineret i sin lyd og i sin komfort. T-Roc har også et lavere forbrug og dermed udslip. Men to gange får T-Roc Qashqai-klø: På prisen og på bagsædepladsen.

Nye T-Roc følger øjeblikkets SUV-mode på alle måder: Lidt høj, lidt kantet, lidt store hjul. Hot mode, en stil mange falder for.

Nye T-Roc følger øjeblikkets SUV-mode på alle måder: Lidt høj, lidt kantet, lidt store hjul. Hot mode, en stil mange falder for.

Er vi bag rattet i en VW Golf? Næ, vi er bag rattet i en VW T-Roc. Som med alt andet er afstanden fra Golf til T-Roc lille i kabinen.

Er vi bag rattet i en VW Golf? Næ, vi er bag rattet i en VW T-Roc. Som med alt andet er afstanden fra Golf til T-Roc lille i kabinen.

Volkswagen T-Roc versus Nissan Qashqai


Bil Motor Effekt Acc. Forbrug Frapris
T-Roc: 1,5 R4 150 hk 10,2 sek. 18,6 km/l 270.977 kr.
Qashqai: 1,6 R4 163 hk 8,9 sek. 17,7 km/l 238.970 kr.
*) Vi sammenligner Volkswagen T-Roc TSI 1,5 med Nissan Qashqai DIG-T 163.

Publiceret 18 April 2018 15:35

Lokalavisen Favrskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Favrskov
SENESTE TV

13-årig iværksætter tog på messe i Hadsten

Mens mange voksne vægrer sig ved at prøve kræfter med livet som selvstændig erhvervsdrivende, har Max Hammerum på kun 13 år ikke den slags hæmninger.

Det viste han tydeligt på en virksomhedsmesse i Hadsten. To 3D-printere tegner med en sagte summen de tynde konturer op til noget, der senere bliver til en udstiksform til småkager. Max Hammerum fra Hadsten er iværksætteren med den simple men geniale idé at fremstille kageformene efter kundernes individuelle ønsker. Han var en af 12 udstillere på en lille virksomhedsmesse i Hadsten Erhvervspark, der blev afholdt for kort tid siden.

”Jeg fik ideen sammen med min lillebror, Villads, da vi skulle til at have hund, og vi selv ville bage hundekiks til den. Vi vidste, at den hedder Luca, og det var Villads, der fik ideen med at få navnet med i udstiksformen og, at den skulle 3D-printes,” husker Max Hammerum.

Respekt for iværksætter

Siden tænkte han og Villads, at der nok var andre, som kunne tænke sig en helt egen udstiksform. Det var kort før jul sidste år og efter at have fået en hjemmeside om produktet, begyndte ordrerne at tikke ind. Og det i en grad, så produktionen ikke kunne følge med, og drengene måtte sige nej til kunder. Efter jul gik salget helt i stå, men har sidenhen rettet sig til et stabilt leje.

”Jeg er dybt imponeret over Max. Ham har jeg respekt for. At han gør det, selv om han kun er 13 år. Jeg synes, det var et vildt spændende arrangement med meget forskellige udstillere. Jeg er kom for at netværke og blive inspireret og få ideer til, hvis jeg senere skal bruge noget,” forklarer Katrine Juul.

Hun er sikkerhedskonsulent hos Verisure og var inviteret af den ene af arrangørerne, Andreas fra Rønnow Grafisk, som hun kender, fra dengang hun selv var iværksætter. Hun har ikke sluppet drømmen om at være selvstændig, og hun ved, at hun en dag kan få brug for et stærkt netværk, hvis hun skulle vove at forsøge sig igen.

Næste år endnu vildere

”Min filosofi er, at hvor folk mødes, sker der noget. Derfor lavede vi den her inspirationsbuffet. Vi gør det for at netværke, og vi vil gerne netværke for dem, vi handler med. Og så vil vi selvfølgelig vise vores gæster den brede flade af det, vi leverer,” fortæller Andreas Rønnow Petersen, indehaver af Rønnow Grafisk.

På trods af en del afbud i sidste øjeblik, hvilke han tilskriver det solrige vejr, og at virksomheder generelt har travlt, noterer Andreas sig, at hans inspirationsbuffet blev velbesøgt. Cirka 300 gæster og udstillere har man efterfølgende talt op. Det er fjerde år, Rønnow Grafisk holder arrangementet og første gang med andre udstillere. Og succesen vil fortsætte:

”Vi gør det absolut igen til næste år, og det kommer til at vokse. Næste år bliver det endnu vildere!” lover Andreas Rønnow Petersen.