Derfor skal du fjerne fugleklatter på din bil med det samme

Hvis en fugleklat rammer dig betyder det held, men rammer den din bil kan det give store skader på lakken

Af
Af Ditte Krogh Fischer

Findes der noget værre end at komme ud til din bil og opdage at en fugl har efterladt en gave på lakken. Nej vel. Men skulle du være så uheldig, så er det vigtigt, at du sørger for at fjerne fugleklatten med det samme. På en varm sommerdag hvor bilens lak er opvarmet går der nemlig ikke mere end et par timers tid før lakken har taget skade af fugleklatten, og har lakken først taget skade kan det blive en dyr fornøjelse. Fugleklatter indeholder nemlig så meget syre, at de ætser bilens overfladelak hvilket skaber krakeleringer, som i værste tilfælde kræver en omlakering til flere tusinde kroner. Det er derfor vigtigt at du sørger for at fjerne fugleklatter fra din bil med det samme, og AutoOffer forklarer her, hvordan du bedst gør det.

Sådan gør du

Mange ville nok køre bilen i vaskehallen, hvis der er fugleklatter på lakken, men det er ikke altid nok til at fjerne de genstridige klatter. Der er derfor ingen vej uden om - smøg ærmerne op, grib kluden og giv bilen en god skrubbetur i hånden. Det er dog ikke helt ligegyldigt hvordan du griber lorten an. Du må nemlig ALDRIG bruge en tør klud til at fjerne fugleklatten med. Hvis du tørrer fugleklatten af med en tør klud, vil sandet i fugleklatten nemlig slibe lakken så meget, at du risikerer at der kommer ridser. Det er derfor vigtigt, at du bruger en blød børste eller klud og sørger for at påføre rigeligt med vand, så du er sikker på, at fugleklatten opløses og lakken ikke tager skade. Hvis du vil undgå de ætsende plamager på din bil, så er den eneste udvej at parkere den et sted, hvor den står overdækket som i en garage eller i en parkeringskælder.

Publiceret 09 May 2018 15:26

Lokalavisen Favrskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Favrskov
SENESTE TV

13-årig iværksætter tog på messe i Hadsten

Mens mange voksne vægrer sig ved at prøve kræfter med livet som selvstændig erhvervsdrivende, har Max Hammerum på kun 13 år ikke den slags hæmninger.

Det viste han tydeligt på en virksomhedsmesse i Hadsten. To 3D-printere tegner med en sagte summen de tynde konturer op til noget, der senere bliver til en udstiksform til småkager. Max Hammerum fra Hadsten er iværksætteren med den simple men geniale idé at fremstille kageformene efter kundernes individuelle ønsker. Han var en af 12 udstillere på en lille virksomhedsmesse i Hadsten Erhvervspark, der blev afholdt for kort tid siden.

”Jeg fik ideen sammen med min lillebror, Villads, da vi skulle til at have hund, og vi selv ville bage hundekiks til den. Vi vidste, at den hedder Luca, og det var Villads, der fik ideen med at få navnet med i udstiksformen og, at den skulle 3D-printes,” husker Max Hammerum.

Respekt for iværksætter

Siden tænkte han og Villads, at der nok var andre, som kunne tænke sig en helt egen udstiksform. Det var kort før jul sidste år og efter at have fået en hjemmeside om produktet, begyndte ordrerne at tikke ind. Og det i en grad, så produktionen ikke kunne følge med, og drengene måtte sige nej til kunder. Efter jul gik salget helt i stå, men har sidenhen rettet sig til et stabilt leje.

”Jeg er dybt imponeret over Max. Ham har jeg respekt for. At han gør det, selv om han kun er 13 år. Jeg synes, det var et vildt spændende arrangement med meget forskellige udstillere. Jeg er kom for at netværke og blive inspireret og få ideer til, hvis jeg senere skal bruge noget,” forklarer Katrine Juul.

Hun er sikkerhedskonsulent hos Verisure og var inviteret af den ene af arrangørerne, Andreas fra Rønnow Grafisk, som hun kender, fra dengang hun selv var iværksætter. Hun har ikke sluppet drømmen om at være selvstændig, og hun ved, at hun en dag kan få brug for et stærkt netværk, hvis hun skulle vove at forsøge sig igen.

Næste år endnu vildere

”Min filosofi er, at hvor folk mødes, sker der noget. Derfor lavede vi den her inspirationsbuffet. Vi gør det for at netværke, og vi vil gerne netværke for dem, vi handler med. Og så vil vi selvfølgelig vise vores gæster den brede flade af det, vi leverer,” fortæller Andreas Rønnow Petersen, indehaver af Rønnow Grafisk.

På trods af en del afbud i sidste øjeblik, hvilke han tilskriver det solrige vejr, og at virksomheder generelt har travlt, noterer Andreas sig, at hans inspirationsbuffet blev velbesøgt. Cirka 300 gæster og udstillere har man efterfølgende talt op. Det er fjerde år, Rønnow Grafisk holder arrangementet og første gang med andre udstillere. Og succesen vil fortsætte:

”Vi gør det absolut igen til næste år, og det kommer til at vokse. Næste år bliver det endnu vildere!” lover Andreas Rønnow Petersen.