Jason Watt kører for kræftramte børn

Sportscar Event, der gi’r ture i sportsvogne til glæde for kræftramte børn, kører i år med en ny bil nummer et, bilen, der vandt på Le Mans, og det endda med Jason Watt bag rattet. Du kan faktisk komme med en tur

Af
Michael Harsvik

Michael Harsvik

Til sæson 2018 har Sportscar Event, kredsen af sportsvogns-ejere, der gi'r ture på en racerbane, en ny bil som feltets nummer et: En Ford GT. ”What,” tænker sportsvognskendere her, Ford GT, som den, der vandt på Le Mans? Og bilens ejer, tidligere racerkører Jason Watt kan svare ”Yes!” uden at ryste på stemmen. ”Ford-Watt” er blevet den første danske ejer af bilen, som Den Blå Oval genskabte for at fejre den legendariske sejr til Ford GT40 i 1966. I øvrigt med en fornyet sejr 50 år senere.

Den i øvrigt ufatteligt lave bil er gjort klar til sæsonen i fartgrøn Jyske Bank-bemaling – og Jason Watt er klar til at finde samtlige 650 heste frem, når sæsonen starter den 26. maj.

Jason Watt jubler:

”Jeg glæder mig rigtigt meget til at få lov til at køre den nye bil nummer et til Sportscar Event! Jeg er stolt over at være ”forfremmet” til at blive hovedbilen. At trykke på startknappen og få det første glade ansigt med ud at køre på en rigtig bane.”

Sjællandsringen

Første af 2018-sæsonens tre Sportscar Event køres på FDM Sjællandsringen lørdag den 26. maj, kort tid efter er det asfalten på FDM Jyllandsringen, der får lov at mærke suset af en Watt GT. Efter sommerferien køres på HCA Airport nord for Odense.

Turene koster fra 200 kr. for et par omgange i en lille Lotus fordi 800 kr. for en Porsche-tur til 1.600 kr. for to lavtflyvende omgange med Jason.

Sportscar Event idé er faktisk ganske enkel: En seriøst hurtig sportsvogn. Plus en hurtig racerbane. Samt en kører, der ved, hvor speederen sidder.

Dét er den enkle opskrift på Sportscar Event, hvor bilernes ejere tre gange om året gi'r ture på f.eks. FDM Jyllandsringen og donerer de indkørte penge til sygdomsramte børn i først og fremmest Børnecancerfonden. At en enkel opskrift kan være effektiv viser beløbet, der er kørt ind: 19,7 mio. kr. i løbet af de seneste seks år, oplyser eventchef Jack Mogensen.

Se lige den 510 hk’s Alfa Romeo – der er plads til tre passagerer, og så koster en tur jo pludseligt kun en tredjedel. Men hele beløbet går til først og fremmest Børnecancerfonden.

Se lige den 510 hk’s Alfa Romeo – der er plads til tre passagerer, og så koster en tur jo pludseligt kun en tredjedel. Men hele beløbet går til først og fremmest Børnecancerfonden.

De buldrende US-jern har altid et stort publikum til Sportcars Event. Nyeste med V8 og en lyd, ingen kan overgå, er denne Chevrolet Camaro ZL1 med 650 hk.

De buldrende US-jern har altid et stort publikum til Sportcars Event. Nyeste med V8 og en lyd, ingen kan overgå, er denne Chevrolet Camaro ZL1 med 650 hk.

Sportscar Event 2018

26. maj FDM Sjællandsringen
9. juni FDM Jyllandsringen
15. september HCA Airport, Odense

Publiceret 18 May 2018 09:58

Lokalavisen Favrskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Favrskov
SENESTE TV

13-årig iværksætter tog på messe i Hadsten

Mens mange voksne vægrer sig ved at prøve kræfter med livet som selvstændig erhvervsdrivende, har Max Hammerum på kun 13 år ikke den slags hæmninger.

Det viste han tydeligt på en virksomhedsmesse i Hadsten. To 3D-printere tegner med en sagte summen de tynde konturer op til noget, der senere bliver til en udstiksform til småkager. Max Hammerum fra Hadsten er iværksætteren med den simple men geniale idé at fremstille kageformene efter kundernes individuelle ønsker. Han var en af 12 udstillere på en lille virksomhedsmesse i Hadsten Erhvervspark, der blev afholdt for kort tid siden.

”Jeg fik ideen sammen med min lillebror, Villads, da vi skulle til at have hund, og vi selv ville bage hundekiks til den. Vi vidste, at den hedder Luca, og det var Villads, der fik ideen med at få navnet med i udstiksformen og, at den skulle 3D-printes,” husker Max Hammerum.

Respekt for iværksætter

Siden tænkte han og Villads, at der nok var andre, som kunne tænke sig en helt egen udstiksform. Det var kort før jul sidste år og efter at have fået en hjemmeside om produktet, begyndte ordrerne at tikke ind. Og det i en grad, så produktionen ikke kunne følge med, og drengene måtte sige nej til kunder. Efter jul gik salget helt i stå, men har sidenhen rettet sig til et stabilt leje.

”Jeg er dybt imponeret over Max. Ham har jeg respekt for. At han gør det, selv om han kun er 13 år. Jeg synes, det var et vildt spændende arrangement med meget forskellige udstillere. Jeg er kom for at netværke og blive inspireret og få ideer til, hvis jeg senere skal bruge noget,” forklarer Katrine Juul.

Hun er sikkerhedskonsulent hos Verisure og var inviteret af den ene af arrangørerne, Andreas fra Rønnow Grafisk, som hun kender, fra dengang hun selv var iværksætter. Hun har ikke sluppet drømmen om at være selvstændig, og hun ved, at hun en dag kan få brug for et stærkt netværk, hvis hun skulle vove at forsøge sig igen.

Næste år endnu vildere

”Min filosofi er, at hvor folk mødes, sker der noget. Derfor lavede vi den her inspirationsbuffet. Vi gør det for at netværke, og vi vil gerne netværke for dem, vi handler med. Og så vil vi selvfølgelig vise vores gæster den brede flade af det, vi leverer,” fortæller Andreas Rønnow Petersen, indehaver af Rønnow Grafisk.

På trods af en del afbud i sidste øjeblik, hvilke han tilskriver det solrige vejr, og at virksomheder generelt har travlt, noterer Andreas sig, at hans inspirationsbuffet blev velbesøgt. Cirka 300 gæster og udstillere har man efterfølgende talt op. Det er fjerde år, Rønnow Grafisk holder arrangementet og første gang med andre udstillere. Og succesen vil fortsætte:

”Vi gør det absolut igen til næste år, og det kommer til at vokse. Næste år bliver det endnu vildere!” lover Andreas Rønnow Petersen.