Verdens bedste Golf

… ja, mere end det, Verdens bedste bil. Store ord, men ikke desto mindre er det netop disse to ord, vi hæfter på den nyeste udgave af VWs storsælger i versionen med den nye 1,5 motor med cylinderfrakobling

Af
Af Flemming Haslund

Ny Volkswagen Golf med 1,5-liters motor? Når man ser bilen, kan man hurtigt tro, at der ikke er noget nyt her. Men det er helt forkert. For når man nærlæser bilens data, opdager man, at der sker noget særligt under frontklappen. Motoren har nemlig automatisk cylinder-frakobling, som teknikerne siger. Altså kører motoren i visse spare-situationer videre med bare to cylindre aktive. Det er med til at spare på forbruget og dermed mindste udslippet. Golf 1,5 er ikke først med cylinderfrakobling, men nu er systemet nede i pris.

Cylinderfrakobling plus i øvrigt hele det brede galleri af spare-på-energien-teknik er med til, at den nye Golf 1,5 TSI har et glimrende forbrugstal; 20,4 km/l ifølge den snart gamle forbrugsnorm. Men nok så interessant er det, at det i den ”virkelige virkelighed” også er nemt at ramme et flot resultat: Vi kørte således flere testforsøg med en blanding af motorvej, by og landevej med et resultat over 18 km/l. Og vel at mærke med almindelig til god fart – og altså ikke noget med at danne prop i trafikken. Godkendt; ja, mere end godkendt.

Luksus i kabinen

Men ingen bil bliver verdens bedste ”bare” i kraft af en god motor. Der skal mere til. Og det har den nye Golf. Glimrende kørestilling og let overskuelig instrumentering samt mulighed for klassens indtil nu mest avancerede GPS-system med skærm både mellem sæderne og foran køreren.

Og kort om køreegenskaberne: Affjedring med den der sjældne balance mellem fast og blød – præcist dér, en affjedring bør være. Det er i øvrigt netop her, man så typisk kender virkeligt godt biler fra de bare gode.

Alt i alt: Volkswagen Golf generelt og især denne udgave, 1,5 TSI, er slet og ret bilen uden fejl. Men den er ikke bare bilen uden fejl – den er sumagtige bilen, der er bedst på en lang række måder: Pladserne til fører og forsædepassager, instrumentering, komfort inkl. lyd-niveau plus noget knap så målbart, nemlig gensalgsværdi. Og fik jeg nævnt den der motor?

Golf med særlig motor og en udstyrspakke med navnet R-Line. Vi udråber netop denne tysker til at være verdens bedste bil.

Golf med særlig motor og en udstyrspakke med navnet R-Line. Vi udråber netop denne tysker til at være verdens bedste bil.

Glimrende førerplads med et fedt rat, støttende sæder og udsigten til et GPS-system, der viser kortet både mellem sæderne og foran køreren.

Glimrende førerplads med et fedt rat, støttende sæder og udsigten til et GPS-system, der viser kortet både mellem sæderne og foran køreren.

Golf

Golf er Volkswagens serie af biler i C-segmentet.
Design: Frontmotor, forhjulstræk.
Motorer: Fra 3-cylindret 1,0. Testbil: 4-cylindret 1,5.
Effekt: Fra 85 hk. Testbil: 130 hk.
Forbrug: Op til 20,8 km/l. Test: Op til 20,4 km/l.
Pris: Fra 193.969 kr. Testbil: 257.971 kr.

Publiceret 18 May 2018 09:58

Lokalavisen Favrskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Favrskov
SENESTE TV

13-årig iværksætter tog på messe i Hadsten

Mens mange voksne vægrer sig ved at prøve kræfter med livet som selvstændig erhvervsdrivende, har Max Hammerum på kun 13 år ikke den slags hæmninger.

Det viste han tydeligt på en virksomhedsmesse i Hadsten. To 3D-printere tegner med en sagte summen de tynde konturer op til noget, der senere bliver til en udstiksform til småkager. Max Hammerum fra Hadsten er iværksætteren med den simple men geniale idé at fremstille kageformene efter kundernes individuelle ønsker. Han var en af 12 udstillere på en lille virksomhedsmesse i Hadsten Erhvervspark, der blev afholdt for kort tid siden.

”Jeg fik ideen sammen med min lillebror, Villads, da vi skulle til at have hund, og vi selv ville bage hundekiks til den. Vi vidste, at den hedder Luca, og det var Villads, der fik ideen med at få navnet med i udstiksformen og, at den skulle 3D-printes,” husker Max Hammerum.

Respekt for iværksætter

Siden tænkte han og Villads, at der nok var andre, som kunne tænke sig en helt egen udstiksform. Det var kort før jul sidste år og efter at have fået en hjemmeside om produktet, begyndte ordrerne at tikke ind. Og det i en grad, så produktionen ikke kunne følge med, og drengene måtte sige nej til kunder. Efter jul gik salget helt i stå, men har sidenhen rettet sig til et stabilt leje.

”Jeg er dybt imponeret over Max. Ham har jeg respekt for. At han gør det, selv om han kun er 13 år. Jeg synes, det var et vildt spændende arrangement med meget forskellige udstillere. Jeg er kom for at netværke og blive inspireret og få ideer til, hvis jeg senere skal bruge noget,” forklarer Katrine Juul.

Hun er sikkerhedskonsulent hos Verisure og var inviteret af den ene af arrangørerne, Andreas fra Rønnow Grafisk, som hun kender, fra dengang hun selv var iværksætter. Hun har ikke sluppet drømmen om at være selvstændig, og hun ved, at hun en dag kan få brug for et stærkt netværk, hvis hun skulle vove at forsøge sig igen.

Næste år endnu vildere

”Min filosofi er, at hvor folk mødes, sker der noget. Derfor lavede vi den her inspirationsbuffet. Vi gør det for at netværke, og vi vil gerne netværke for dem, vi handler med. Og så vil vi selvfølgelig vise vores gæster den brede flade af det, vi leverer,” fortæller Andreas Rønnow Petersen, indehaver af Rønnow Grafisk.

På trods af en del afbud i sidste øjeblik, hvilke han tilskriver det solrige vejr, og at virksomheder generelt har travlt, noterer Andreas sig, at hans inspirationsbuffet blev velbesøgt. Cirka 300 gæster og udstillere har man efterfølgende talt op. Det er fjerde år, Rønnow Grafisk holder arrangementet og første gang med andre udstillere. Og succesen vil fortsætte:

”Vi gør det absolut igen til næste år, og det kommer til at vokse. Næste år bliver det endnu vildere!” lover Andreas Rønnow Petersen.