Det vælter ind med nye biler

Man kan som bilkøber blive helt forpustet over strømmen af nyheder. I denne måned alene er der i alt ni nyheder på vej ud i forretningerne. Vi bringer orden i de mange nye hjul

Af
Af Flemming Haslund

Ni, hele ni nye biler er på vej ud til os bilkøbere i denne sommermåned, fra mikroen Toyota Aygo overi en helt ny Kia til luksusluksus fra Volvo. Her stiller vi skarpt på tre af de vigtigste.

Den praktiske Citroën Berlingo; et bileventyr siden 1996 faktisk uden ændringer. Men nu sker der noget – både Citroën med Berlingo og Peugeot med den tilsvarende Partner er klar med nyt.

I sin sjæl er den nye Berlingo uændret. Også indretningen vil enhver Berlingo-tilhænger genkende, ikke mindst takket være de tre individuelle sæder bag og dertil de to skydedøre. Og bagagerummet er i sagens natur stort med fortsat plads til mange bamser og cykler. Og hvad koster den så? Citroën-DK har endnu ikke priserne parate. Vi gætter på fra 175.000 kr.

Crossback

DS7 Crossback – det er jo meget mere end ”bare” en ny bil. Det er også første Danmarks-premiere på en rigtig ny DS.

Historien med DS er, at DS i sin tid var en udstyrs-række hos Citroën, lille DS3 f.eks. Men DS er blevet skilt ud fra Citroën og optræder nu som et separat bilmærke i PSA-gruppen sammen med Citroën, Peugeot og Opel i øvrigt. Om priserne siger PR-ansvarlige Trine Krastrup:

”Vi lancerer DS 7 Crossback den 20. juni. Til hvilke priser forbliver hemmeligt frem til den dag.”

Ny Ford Focus – den har krudtet til at blive Årets Bil 2019. Bilen baserer sig også på en nyudviklet platform, der låner teknologi fra den nuværende Focus RS. Det lover, at et absolut Focus-kendetegn er flyttet med over til den nye, nemlig de sporty køreegenskaber, mens kabinen er helt ny og mindre ”rodet” end forgængerens.

Der er dog masser af andet nyt end platform og kabine. Listen over nyheder i forhold til den tidligere generation er lang, men nogle af hovedlinjerne handler om assistentsystemer, dataopkobling og dansk lyd med B&O Play. Med til at holde CO2 nede er endvidere en ny gearkasse. Focus lokker med en 8-trins automatgearkasse. Den nye Focus stater lige lidt lavere end den gamle: Fra 208.530 kr.

Den måske vigtigste bilnyhed i juni, ja i hele året måske, ny Ford Focus.

Den måske vigtigste bilnyhed i juni, ja i hele året måske, ny Ford Focus.

Så bliver det ikke meget mere praktisk: Ny Citroën Partner.

Så bliver det ikke meget mere praktisk: Ny Citroën Partner.

Ni nyheder

Små og mindre hverdagsbiler: Hyundai i20 facelift, Kia Ceed, Ford Focus og Toyota Aygo facelift.
Luksus: Peugeot 508 og Volvo V60
SUV: DS7 Crossback
Særligt praktiske biler: Citroën Berlingo og Peugeot Rifter (ny Partner).
Og i juli: Opel X-familie, Hyundai SUV, Kia Sportage facelift, Jeep Wrangler

Publiceret 31 May 2018 14:02

Lokalavisen Favrskov nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Favrskov
SENESTE TV

13-årig iværksætter tog på messe i Hadsten

Mens mange voksne vægrer sig ved at prøve kræfter med livet som selvstændig erhvervsdrivende, har Max Hammerum på kun 13 år ikke den slags hæmninger.

Det viste han tydeligt på en virksomhedsmesse i Hadsten. To 3D-printere tegner med en sagte summen de tynde konturer op til noget, der senere bliver til en udstiksform til småkager. Max Hammerum fra Hadsten er iværksætteren med den simple men geniale idé at fremstille kageformene efter kundernes individuelle ønsker. Han var en af 12 udstillere på en lille virksomhedsmesse i Hadsten Erhvervspark, der blev afholdt for kort tid siden.

”Jeg fik ideen sammen med min lillebror, Villads, da vi skulle til at have hund, og vi selv ville bage hundekiks til den. Vi vidste, at den hedder Luca, og det var Villads, der fik ideen med at få navnet med i udstiksformen og, at den skulle 3D-printes,” husker Max Hammerum.

Respekt for iværksætter

Siden tænkte han og Villads, at der nok var andre, som kunne tænke sig en helt egen udstiksform. Det var kort før jul sidste år og efter at have fået en hjemmeside om produktet, begyndte ordrerne at tikke ind. Og det i en grad, så produktionen ikke kunne følge med, og drengene måtte sige nej til kunder. Efter jul gik salget helt i stå, men har sidenhen rettet sig til et stabilt leje.

”Jeg er dybt imponeret over Max. Ham har jeg respekt for. At han gør det, selv om han kun er 13 år. Jeg synes, det var et vildt spændende arrangement med meget forskellige udstillere. Jeg er kom for at netværke og blive inspireret og få ideer til, hvis jeg senere skal bruge noget,” forklarer Katrine Juul.

Hun er sikkerhedskonsulent hos Verisure og var inviteret af den ene af arrangørerne, Andreas fra Rønnow Grafisk, som hun kender, fra dengang hun selv var iværksætter. Hun har ikke sluppet drømmen om at være selvstændig, og hun ved, at hun en dag kan få brug for et stærkt netværk, hvis hun skulle vove at forsøge sig igen.

Næste år endnu vildere

”Min filosofi er, at hvor folk mødes, sker der noget. Derfor lavede vi den her inspirationsbuffet. Vi gør det for at netværke, og vi vil gerne netværke for dem, vi handler med. Og så vil vi selvfølgelig vise vores gæster den brede flade af det, vi leverer,” fortæller Andreas Rønnow Petersen, indehaver af Rønnow Grafisk.

På trods af en del afbud i sidste øjeblik, hvilke han tilskriver det solrige vejr, og at virksomheder generelt har travlt, noterer Andreas sig, at hans inspirationsbuffet blev velbesøgt. Cirka 300 gæster og udstillere har man efterfølgende talt op. Det er fjerde år, Rønnow Grafisk holder arrangementet og første gang med andre udstillere. Og succesen vil fortsætte:

”Vi gør det absolut igen til næste år, og det kommer til at vokse. Næste år bliver det endnu vildere!” lover Andreas Rønnow Petersen.