Se lige det smil. Her er en glad mand, der lige har fået sit livs tur i en Porsche-raket. Næste mulighed er den 15. september på HCA ved Odense.

Se lige det smil. Her er en glad mand, der lige har fået sit livs tur i en Porsche-raket. Næste mulighed er den 15. september på HCA ved Odense.

Kørsel med racer mod børnecancer

Køb en tur i en sportsvogn, få én på opleveren og hjælp kræftramte børn. Det er en simpel, men effektiv, idé

Af
Flemming Haslund

HJÆLPEARBEJDE En snart gammel idé, der viser sig ikke bare at holde, men at vokse og vokse. Det er Sportscar Event, der snart kommer til Odense. Lørdag 15. september indtager omkring 40 sportsvogne HCA – lufthavnen nord for Odense. Sportscar Event har vist sig at være en væsentlig donor til især Børnecancerfonden.

Nye biler, men også klassikere som denne Ferrari F40, er blandt sportsvognene, der giver tur til fordel for bl.a. Børnecancerfonden.

Nye biler, men også klassikere som denne Ferrari F40, er blandt sportsvognene, der giver tur til fordel for bl.a. Børnecancerfonden.

"Vi har kørt i alt 2.750.000 kr. ind i år til dato, hvilket er en forbedring på cirka 100.000 kr. i forhold til sidste år. Så her, inden næste event på HCA nord for Odense, tør jeg næsten sige, at vi regner med, eller i hvert fald håber på, at vi runder 3,1 mio. indkørte penge for i år," fortæller Jack Mogensen, eventchef for Sportscar Event.

Ford GT

Hovedpersonen på fire hjul er en mørkegrøn Ford GT. De fleste kørere i Sportscar Event er anonyme, men ikke den grønne Ford: Manden bag rattet er Jason Watt:

"Jeg glæder mig rigtigt meget til at komme til Fyn med den nye bil nummer et til Sportscar Event. Jeg er stolt over at være 'forfremmet' til at blive hovedbilen," siger han.

Men Sportscar Event Fyn har også en række andre biler, der slet ikke koster 1.600 kr., som en tur med Jason koster. Et eksempel på megen fart til en helt anden pris er en Honda NSX med fire motorer (det er rigtigt nok!) til 1.000 kr., en Chevrolet Camaro med en dyb V8-bas til 800 kr., og dagens måske sjoveste bil, en Mazda MX-5, der koster 200 kr. for en tur.

Jo, der er skæv kønsfordeling blandt kørerne til Sportscar Event – men Malene her er med, og hun er blandt de hurtigste.

Jo, der er skæv kønsfordeling blandt kørerne til Sportscar Event – men Malene her er med, og hun er blandt de hurtigste.

Faktisk var netop Mazdaen bilen, der trak en af de største køer, sidst Sportscar Event og venner var ude at køre. Det var på FDM Jyllandsringen i forsommeren. Hvorfor?

Fordi det er ekstra sjovt at sidde i den måske mindste bil og alligevel kunne følge med de store Porscher og Ferrarier, var det helt typiske svar fra passagererne.

Publiceret 06 September 2018 16:22

Festlig nytårskoncert i Voldum-Rud

VOLDUM-RUD Søndag 20. januar kl. 14.00 indbyder Voldum-Rud Menighedsråd og organist Jens Morsing traditionen tro til nytårskoncert i Voldum Kirkehus.

"Vi har de sidste fire år haft glæden af at høre pianisten Anne-Marie Meineche spille festlig wiener- og salonmusik med forskellige violinister – og igen i år præsenterer hun Cæcilie Balling, som er 28 år gammel og i fuld gang med at bygge en musikalsk karriere op. Hun er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København, suppleret med studier i USA hos Milan Vitek," fortæller Morten Sejersen, kirkesanger og PR-medarbejder ved Voldum og Rud Kirker

Udover den rent klassiske musik høres Cæcilie Ballings smukke violinspil også i andre musikalske sammenhænge; således er hun medlem i ensemblet Halvcirkel, der udforsker grænselandet mellem det klassiske repertoire og den moderne lyd.

Balling og Meiniche spiller et festligt og sprudlende program af musik i bl.a. wienergenren, men vil også glæde publikum med iørefaldende stykker i andre stilarter. Imellem værkerne fortæller de to veloplagte musikere anekdoter om musikken og komponisterne.

Der vil være et anstrøg af nytårsfestlighed over programmet, og publikum vil forhåbentlig gå fra koncerten med glad energi til at møde det nye år. I pausen serveres der champagne, kaffe, kransekage og frugt, og der er fri entré til koncerten. wuf